Gucci-sagen tager en drejning – T.I. laver diss-track, Floyd Mayweather forsvarer sig

Gucci-sagen tager en drejning – T.I. laver diss-track, Floyd Mayweather forsvarer sig
T.I. på scenen til Bud Light Super Bowl Music Fest i januar (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Det føles som et sidespor. For midt i blackface-sagen mod Gucci, som for længst har undskyldt og forhåbentlig arbejder på at blive klogere og undgå den slags i fremtiden, så har kendte sorte amerikanere vendt sig imod hinanden. I går skrev vi om, hvordan 50 Cent meldte sig ind i den side, der mener, man bør boykotte Gucci, og i den forbindelse lavede grin med Floyd Mayweather, som ikke tager det så seriøst.

Nu lader det til at udvikle sig til en decideret beef, da T.I., som også har opfordret til et boykot af Gucci, nu har lavet et diss-track – altså rettet mod Floyd Mayweather, ikke Gucci. ‘Fuck N***a’ hedder det og går i kødet på Mayweathers dobbeltmoral.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

På nummeret rapper han blandt andet: »I don’t give a fuck how much money you have / What did you do with it? How did you use it to make an impact and influence the wealth for the better? / You rather go buy jewlery, whatever« Og fortsætter: »All of them profits…how many scholarships? How many properties did you donate to the people in poverty?«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er nok et Instagram-post som ovenstående, T.I. hentyder til, når han rapper om Mayweathers hang til smykker i stedet for at hjælpe andre sorte. Det mener, bokseren dog heller ikke, at rappere som T.I. gør. Faktisk mener han, at de blot bruger Gucci-sagen til at promovere sig selv.

»I vores tid vælger kendisser og kunstnere på vej ned det seneste trending emne som en måde at få opmærksomhed og bruger en falsk kamp som deres platform, når deres ‘talent’ ikke længere hjælper dem«, skriver han blandt andet i et længere post på Instagram.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Han mener i øvrigt, at flere rappere (han tænker nok på T.I. og 50 Cent. Førstnævnte blev engang taget med et helt klædeskab fyldt med maskinpistoler) har skadet sorte amerikanere lige så meget som Gucci med deres tekster stoffer, mord og seksuel løssluppenhed.

»Skal vi også boykotte deres musik og pladeselskaber, eller skal vi lære at kommunikere og komme med løsninger på de større problemer, vi står overfor?«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Imens har designeren Dapper Dan, som har sagt, at han vil holde Gucci ansvarlige for deres handlinger, men vil forsøge at snakke med dem for at komme videre, taget Floyd Mayweather i forsvar – eller i hvert fald fortalt om, hvordan bokseren (og andre som Jay-Z) har været med fra starten af hans rejse mod den genfødsel har nu har fået i samarbejde med netop Gucci.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er så ikke faldet i god jord hos 50 Cent – ja, nu går vi full circle – som netop har kastet sig over Dapper Dan, som han kalder en ‘Coon’, hvilket altså er et nedladende ord brugt om en sort mand, der leger hvid.

Det bliver næppe de sidste ord i denne sag – desværre. Det lader til at være unødvendig mudderkastning, som blot fjerner fokus fra det sagen egentlig handler om.

Læs også: Midt i nye blackface-anklager: Er der overhovedet nogen, der bliver klogere af tidens reaktionsmønster?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af