Xbox-chef slukker for håbet om nye konsoller under juletræet i år

Xbox-chef slukker for håbet om nye konsoller under juletræet i år
Xbox Series S og X. (Foto: Microsoft)

Har du ikke allerede fået fingre i en PlayStation 5 eller Xbox Series X/S, kan du lige så godt glemme alt om dem – i hvert fald indtil en gang i 2022.

Sådan lyder det fra Xbox-chef Phil Spencer, der til The Wrap har bekræftet, at status på de udsolgte konsoller fra både Microsoft og Sony ikke ændrer sig foreløbig:

»Vi arbejder hårdt på at få dem ud på markedet, men det bliver en udfordring, som vi kommer til at lide under et godt stykke tid endnu«, udtaler Spencer.

Tidligere har årsagen bag de udsolgte konsoller været en lille chip, der koster blot seks kroner, men siden da er der kommet flere problemer til, efter coronavirussen langsomt lammede det globale marked sidste år.

»Man kan ikke længere bare tale om, at det er et chip-relateret problem«, forklarer Spencer. »Der er efterhånden så mange flaskehalse, når det kommer til alle de dele, der kræves for at bygge en konsol, og derefter at få den ud på markedet«.

Spencer tilføjer desuden, at manglen på nye konsoller vil strække sig ind i næste år – der er altså ikke de store forhåbninger om at få flere konsoller ud i butikkerne op til årets store julehandel.

Det samme problem gør sig gældende for PlayStation, der også kæmper for at følge med den massive efterspørgsel af deres nye konsol, som risikerer at være udsolgt helt ind i 2023.

Dette er formentlig også årsagen til, at de har udskudt årets to største spil – ‘God of War Ragnarok’ og ‘Horizon Forbidden West’ – til 2022, selvom de ellers var planlagt til i år.

Det giver simpelthen ikke mening at sende spillene på markedet, når der ikke er nok konsoller i omløb – og det vides endnu ikke, hvornår der kommer nye forsendelser.

I Danmark er det efterhånden kun muligt at købe en PlayStation 5, hvis man tilmelder sig forhandlernes nyhedsbreve og via disse vinder en såkaldt raffle, hvor man får muligheden for at købe en konsol.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af