Hatte, hætter og hijabber – hovedbeklædning er den store stjerne i Cannes

Hattene har skilt sig ud på filmfestivalen i Cannes i år med referencer til bedre hatteårtier som 20'erne og 40'erne. Anya Taylor-Joy fører an, og fra strandegnet stråhat til flapperhoodie fik hun hovedbeklædning til at ligne årets mest selvfølgelige sommertrend.
Hatte, hætter og hijabber – hovedbeklædning er den store stjerne i Cannes
Anya Taylor-Joy i Cannes. (Foto: Jacopo Raule/GC Images)

Meget har du budt mig …

Den danske kulturkanon har en ultimativ hattedronning. Og nej, det er ikke et medlem af kongefamilien (selvom de også er gode til hatte). Det er selvfølgelig Yvonne fra ‘Olsen-banden’.

Havde hun været til årets Cannes Film Festival, var hun helt sikkert dukket op i en hat a la Margaret Qualleys. I samarbejde med klassiske Mary Janes og en løstsiddende kjole med en interessant talje, skaber det samlede look imidlertid en 1920’er-agtig fornemmelse, som vi elsker.

Mange elskede i øvrigt også den kontroversielle bodyhorror-film ‘The Substance’, der deltager i konkurrencen om Den Gyldne Palme, og hvori Margaret Qualley hiver et kyllingelår ud af navlen.

Margaret Qualley i Cannes. (Foto: JB Lacroix/FilmMagic)

Malibu Barbie-core

Anya Taylor-Joy, der var i byen med den storroste ‘Furiosa’, demonstrerede, at man ikke engang behøver at have sin hat på for at fuldende et strandlook, hvor en badedragt eleveres med en hvid stilet og en florlet kjole.

Et bevis på, at man på ingen måde behøver være tanned for at se beachy ud.

Anya Taylor-Joy i Cannes. (Foto: Arnold Jerocki/GC Images)

Spørgsmålet er om man er nødt til at have Taylor-Joys royale aura for at kunne bære en stråhat af det omfang:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
@calabasaswings She is the most sophisticated celebrity out there right now. #anyataylorjoy #cannes2024 #elegance #class #iconic #icon ♬ Run the World (Girls) – Beyoncé

It’s giving malkepige

Teknisk set ikke en hat, men derimod et rapt lille Prada-tørklæde.

Hunter Shafer, Cannes-aktuel i ‘Kinds of Kindness’, serverede malkepige, som var hun gadedrengehoppet direkte ud af en Morten Korch film.

Hunter Schafer i Cannes. (Foto: JB Lacroix/FilmMagic)

Mere klassisk fransk bliver det ikke

Modellen Rawdah Mohamed mødte op på Cannes’ røde løber i Dior. Det røde ensemble er en rekreation fra designhusets berømte ‘New Look’-æra fra slut-40’erne til midt-50’erne. Med en klassisk a-line nederdel, skræddersyet jakke, 50’er-hat og ikke mindst en matchende hijab.

Et glimrende eksempel på at modest fashion er langt fra beskedent.

Rawdah Mohamed i Cannes. (Foto: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Den franske model og musiker Yseult kom også i Dior. Sort-hvid-versionen af Rawdah Mohameds look, men med sort hat og handsker. Jeg skal bede om, at vi bringer de korte handskeærmer tilbage.

Yseult i Cannes. (Foto: Mike Marsland/WireImage)

POV: Du er en virkelig fabulous molboøsters

Dior-looket var ikke det eneste på den røde løber, der var skabt til netop Rawdah Mohamed. Denne åndssvagt flotte Cheney Chan Couture-kjole blev nemlig også vist frem.

Igen fuldendt med matchende hijab og en, om ikke hurtig, så i hvert fald flabet brille.

Rawdah Mohamed i Cannes. (Foto: Dominique Charriau/WireImage)

Cowboy Realness

Model Winnie Harlow dukkede op på den røde løber i dette Tamara Ralph-outfit, en nyfortolkning af Chanels ikoniske tweedlooks. Fuldendt med masser af perler, som Coco Chanel selv også havde for vane at iklæde sig.

Den hullede cowboyhat kunne hurtigt gå hen og blive et must-have, hvis der nogensinde kommer en Cowboy Carter-tour (vi krydser fingre).

Winnie Harlow i Cannes. (Foto: Marc Piasecki/FilmMagic)

2020’er flapper

Endnu et tweedlook, der giver associationer til klassisk Chanel. Denne gang er det Jil Sander, der har stået for outfittet. Det er imidlertid 1920’er-flappertwistet i form af en frynset hætte med rhinsten, der sætter prikken over i’et.

Anya Taylor-Joy i Cannes. (Foto: Samir Hussein/WireImage)

En ting er helt sikkert efter årets Cannes. Anya Taylor-Joy elsker en god hat. Og det gør vi andre også nu.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af