Alt ved Beyoncés nye tøjmærke er SÅ Beyoncé – fra videoer til stærke budskaber

Alt ved Beyoncés nye tøjmærke er SÅ Beyoncé – fra videoer til stærke budskaber

Når Queen Bee gør noget, så gør hun det fuldt ud. Det er i den grad også tilfældet med hendes nye athleisure-tøjmærke, Ivy Park, som hun officielt lancerede i aftes. Alt omkring brandet og annonceringen er klassisk Beyoncé – perfektionistisk og kraftfuldt, men også en anelse klichéfyldt.

Lad os starte med overraskelsesangrebet, der siden hendes surprise-album, ‘Beyoncé’ fra 2013, nærmest er blevet synonym med popstjernen, selv om Radiohead selvfølgelig havde lavet samme stunt tidligere.

Hun gjorde det også med ‘Formation’ og sugede alt opmærksomhed til sig. Det er en magtdemonstration, og det fungerer – også her med lanceringsvideoen til Ivy Park. Alt er timet og bliver sluppet med enorm gennemslagskraft.

beyonce_ivypark_1 
Og selvfølgelig er det sportstøj, som Beyoncé kaster sig ud i. Det er måske lidt kynisk at sige, men som den forretningskvinde, hun er, er det nok ikke gået hendes næse forbi, at athleisure er der, hvor det sker for tiden.

Ivy Park-videoen viser Beyoncé i sit genkendelige ‘jeg er ligesom dig’-hjørne og fuld af selvtillids-boostende power-budskaber. Videoen starter med, at hun fortæller om, hvordan hendes far vækkede hende om morgenen for at sige, at det var tid til en løbetur. Du ved, ligesom din far sikkert har gjort med dig.

»Jeg kan huske, at jeg ville stoppe, men jeg pressede mig selv til at blive ved«, fortsætter hun. Imens messer en blød synthesizer i baggrunden, så det næsten får religiøse undertoner.

beyonce_ivypark3 
Det hele minder meget om dokumentaren ‘Life Is But a Dream’, hvor Beyoncé også prøvede at menneskeliggøre sit ellers superwoman-image. Igen bliver det dog så perfekt og overgjort, at det mere understreger hendes perfektionistiske power-greb.

Ivy Parks onlineunivers er også fuldt af stærke statements som »You have to choose what you were born to do« og »You don’t have to do anything for anyone«, ligesom popstjernen ifølge Dazed har udtalt: »Ægte skønhed er vores sinds, hjertes og kroppes sundhed. Jeg ved, at når jeg føler mig fysisk stærk, er jeg mentalt stærk, og jeg ville skabe et brand, der fik andre kvinder til at have den samme følelse«.

beyonce_ivypark_2 
I samme omgang sagde hun, at målet er at revolutionere træningstøj. Intet mindre. »Når jeg arbejder og øver, så lever jeg næsten i mit træningstøj, men jeg følte ikke, at der var et sportsmærke, der talte til mig«, siger Beyoncé ifølge Dazed. Så mens Kanye og Rihanna blot laver egne tøjlinjer under eksisterende brands, så skruer Beyoncé altså op for ambitionsniveauet og understreger, hvem der styrer (pop)verden.

Hun vil skubbe til grænserne for sportstøj, men det er stadig for tidligt at sige noget om, hvor vidt det blot er yderligere promotionfloskler. Designmæssigt er der dog ikke meget nyt under solen at dømme ud fra videoen. Med sneakers, leggings, hotpants, shorts, hoodies og så videre i forholdsvis enkle designs og en primært sort, hvid og grå farveholdning, så lægger Ivy Park sig sikkert op ad andre sportsmærker.

beyonce_ivypark_4 
Logoet bliver flittigt brugt på mange design, hvilket selvfølgelig er et klogt træk, og noget der hører sig til indenfor sports- og streetwear. Måske vil den teknologiske innovation, som der står om på brandets website dog vise sig at bringe noget nyt til bordet.

Og er det instrumentale albumsnippets, som Beyoncé også lige når at teaseIvy Park-websitet? I hvert fald kan man skifte musik derinde, og mens nogle brudstykker stammer fra ‘Formation’, så virker nogle af de andre beats som hidtidigt uudgivne. Albummet skulle jo også være lige om hjørnet.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et billede slået op af Beyoncé (@beyonce) den


Og bare for at understrege hvilken magtdemonstration, Beyoncé igen er ude i, så er hele lanceringen selvfølgelig timet med Elle-forsider på både den engelske og amerikanske version af magasinet, hvor hun poserer i Ivy Park-tøj.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et billede slået op af Beyoncé (@beyonce) den


Budskabet er klart: All hail the Queen! Og elsk dig selv, selvfølgelig. Forvent Supreme-lignende hype, når Ivy Park bliver sat til salg den 14. april – næsten lige meget hvordan tøjet er. Your move, Rihanna.

Læs også: Beyoncé har lige lanceret sit eget sportstøjmærke

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af