Gosha Rubchinskiy hyldede italiensk mode – fem højdepunkter fra hans SS17-show

Den russiske designer viste i går sit første show uden for Moskva og Paris, da han var gæstedesigner ved modeeventet Pitti Uomo i Firenze.
Gosha Rubchinskiy hyldede italiensk mode – fem højdepunkter fra hans SS17-show
Foto: Pitti Uomo

Gosha Rubchinskiys SS17-kollektion var endnu en opvisning i hans streetwear-inspiration fra det tidligere Sovjet Unionen, men han inkorporerede passende flere nik til italiensk mode. Her er fem højdepunkter fra showet. 

Tyverier eller samarbejder?

Det er efterhånden blevet kutyme blandt nye streetwear-mærker som Gosha Rubchinskiy og Vetements at låne logoer fra andre brands, men normalt for at give dem et twist.

gosha_logoer 
Denne gang havde Rubchinskiy passende brugt logoer fra nogle italienske mærker, som Fila, Kappa og Sergio Tacchini, men uden at lave om på dem, og ifølge Vogue var der faktisk også tale om deciderede samarbejder, selv om det nok var de færreste, der fangede det under showet.

Alle tre mærker virker dog også som oplagte samarbejdspartnere for den russiske designer, der inkorporerede flere sportswear-looks – fra 80’er-løbetøj med korte shorts og singlet til polyester-tracksuits.

gosha_sport 
Når det kommer til logotyverier, så stjal stylisten Lotta Volkova, der også er stylist for Demna Gvasalia, altså Vetements og Balenciaga, billedet backstage med en sort t-shirt med påskriften ‘Vodka. Connecting people’.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et billede slået op af @backstagebombshell den

 


Første reele jakkesæt

Det er især ungdommen i Moskva, der er en stor inspirationskilde for Gosha Rubchinskiy, og det er også mange skatere og andre unge fra miljøet, som agerer modeller til hans shows. Derfor var den største overraskelse i Firenze i går inklusionen af deciderede jakkesæt.

gosha_jakkesaet 
Showet åbnede sågar med et bredt, nålestribet jakkesæt a la Armani og altså endnu et tip med inspirationskasketten til italiensk mode. Selvfølgelig var det stylet med hvide sneakers og bar hud under jakken. 


Oversize er stadig in

Takket være især Vetements er oversize-alt stort i streetwear-moden, og det ser den ud til at fortsætte med at være. I hvert fald omfavnede Rubchinskiy også trenden med blandt andet dobbeltbrystede blazere med store kraver og brede skuldre og stribede bluser hvor skuldrene hang nede på ærmerne, som igen var ekstra lange.

gosha_oversize 


Samarbejde med Levi’s

Det var ikke kun italienske mærker, der havde sneget sig med ind i kollektionen, for selvfølgelig præsenterede Rubchinskiy også sit nyligt annoncerede samarbejde med Levi’s under showet. Selvfølgelig, fordi det ikoniske denimbrand naturligt fletter fingre med de nye streetwear-inspirerede brands. Vetements syer vintage-Levi’s om til nye looks, mens Off-White også er på vej med et collab.

gosha_leviscollab 
Rubchinskiy er dog passende gået sin egen vej og har valgt at bruge fløjl i sin fortolkning af Levi’s Type III trucker-jakken og 505 jeans. Han viste kun de sorte og hvide varianter, men samarbejdet skulle eftersigende også inkludere fluorescerende gul og knaldrød.

Samarbejdet gled let ind i russerens 90’er-univers, hvor overklippede, frynsede denimshorts ubesværet kan bliver efterfulgt af en blazer i grå, nervøst velour, men hvor der også er god plads til sikre ting som en sort sweatshirt – med korte eller lange ærmer.

gosha_cool 


Lancerer videoprojekt

Gosha Rubchinskiy er ikke kun designer men også fotograf og har udgivet flere fotobøger. Nu kaster han sig også over kunstfilm. I samarbejde med den russiske instruktør, manuskriptforfatter og skuespiller Renata Litvinova har han lavet en 16 minutter lang sort/hvid stumfilm, hvor både Litvinova, Lotta Volkova og han selv spiller med.

Filmen emmer lige så meget af Sovjet-tiden som alt andet Rubchinskiy foretager sig. Se det klassiske musik akkompagnerede kærlighedsdrama neden for.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Rusland blander sig på modescenen – her er fem designere, der imponerer os

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af