Mens du venter på Yeezy Runner: Otte klodsede sneakers

Takket være blandt andre Kanye West og Demna Gvasalia er 90’ernes voluminøse sneakers på vej tilbage. Vi har fundet nogle stærke eksempler.
Mens du venter på Yeezy Runner: Otte klodsede sneakers
Kanye Wests Adidas Yeezy Runner

De er egentlig en naturlig del af det lettere bøllede forstadslook, som har fyldt en del i gadebilledet og moden det seneste års tid med bomberjakker, forvaskede, afklippede jeans, bøllehatte og smalle solbriller. Alligevel er det først nu, at vi for alvor begynder at se de mere klodsede løbesilhuetter vinde frem i sneaker-verdenen.

Ved de seneste modeuger har Kanye West vist sin Adidas Yeezy Runner, mens Demna Gvasalias bud på en sneaker hos Balenciaga også var stor og kluntet med en sål, der eftersigende var lavet af tre såler sat sammen. Og med de to herrer ombord er det naturligvis kun et spørgsmål om tid, før vi kommer til at se flere af den slags modeller.

Hvis du vil være lidt tidligt ude og savner adspredelse i sneaker-verdenens fokus på enkle modeller og monokrome design, så har vi fundet nogle sko, der allerede er på markedet og som dyrker et mere maksimalistisk løberlook.

Asics-GEL-DS_TRAINER_OG

Asics GEL-DS Trainer OG

Udover en lettere bombastisk sål så handler looket også om nogle lidt off farver. Hos Asics er det de turkise og rødbrune detaljer, der skubber modellen yderligere mod 90’er-looket.

1.000 kr. hos Rezet Store


NikeAirZoomSpiridonUltra

Nike Air Zoom Spiridon Ultra

Den er næsten for clean, især efter at Nike ikke kunne dy sig for at opdatere silhuetten lidt og blandt andet give den en Ultra-sål. Men netop sålen er stadig forholdsvis bombastisk, og sølvfarven har noget meget 90’er over sig (bare tænk på Air Max 97 ‘Silver Bullet’), selv om resten af designet fremstår meget strømlinet.

800 kr. hos Size?


diadora

Diadora Aeon OG

Det italienske sportsmærke har gang i de gode farver her, ligesom at sålens tykkelse er med til at fuldende retrolooket.

1.115 kr. hos Titolo


airicarus

Nike Air Icarus Extra Quickstrike

Icarus-modellen er et barn af 90’erne, hvor den var en af Nikes førende løbesko. Det vidner sålen stadig om, men den her har fået en overhaling af den mørkturkise farve.

890 kr. hos Titolo


reebok_dmx

Reebok Walk Ultra V DMX Max 2E

I 90’erne var Reeboks DMX Runner en af de varmeste modeller, og den kunne meget vel få et comeback snart. Indtil da kan du dyrke denne mere morfar møder pedel-agtige variant i triple black, som stadig har den kraftige sål.

549 kr. hos Reebok


adidas_eqtcushion

Adidas EQT Cushion 93 Primeknit

Okay, Primeknit er måske ikke lige det vilde 90’er-materiale, men det er EQT Cushion-modellen til gengæld, og især i den originale colorway med de grønne detaljer. Sålen har også stadig et fokus på de tekniske elementer.

899 kr. hos Adidas


newbalance

New Balance MRT 580 MF

Der er klart et element af normcore over den her sneaker-tendens, og New Balance har på mange måder altid være kongerne af netop det lidt far-agtige look. Det understreger denne model, hvor mellemsålens boblede kluntethed, retro gummisålen og jordfarverne er lige i øjet.

850 kr. hos Slam Jam Socialism


adidas_rafsimons

Raf Simons x Adidas Ozweego Bunny

Ja, Raf Simons har længe dyrket de mere voluminøse 90’er-sneakers med sine Adidas-samarbejder. Hans seneste take på Ozweego-silhuetten er klart hans mest nedtonede til dato, men pointen er den samme – og 90’er-ironien køres helt ud med små instruktionstekster forskellige steder på skoen.

2.900 kr. hos Bergdorf Goodman

Læs også: Kanye Wests Calabasas-sneakers lander snart – dansk model har allerede et par

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af