Dansk model udstiller bodyshaming – magasin droppede hendes forside

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Today, I’m disappointed and appalled at the still very harsh reality of this industry. A few months ago, I agreed to shoot with a creative team I believed in and was excited to collaborate with. When my agent received an unapologetic email concluding they would not run my cover/story because it “did not reflect well on my talent” and “did not fit their market,” the publisher claimed my look deviated from my portfolio and that I did not fit into the (sample size) samples, which is completely false. If anyone has any interest in me, they know I am not an average model body – I have an athletic build and healthy curves. After a tough year of taking a step back from the insensitive and unrealistic pressures of this industry and dealing with paralyzing social anxiety, I walked into that shoot as a 25 year old WOMAN feeling more comfortable in my own skin and healthier than ever before. Some days I’m a sample size, some days I’m a size 4, some a 6. I am not built as a runway model and have never been stick thin. Now more than ever, I embrace my curves and work diligently in the gym to stay strong and most of all, sane. I am proud to say that my body has evolved from when I started this crazy ride as a 16 year old GIRL with unhealthy and insufficient eating habits. So, shame on you and thank you to the publisher for reaffirming how important it is to live your truth and say it out loud, no matter who you are or what size. I decided to release an image to draw awareness and support of an issue that’s bigger than just myself and affects so many people not just in the fashion industry, but in general, with the goal of bringing women from all over together in a celebration of our bodies. Let’s find ways to build each other up instead of constantly finding ways to tear each other down. #bodyshaming #bodyimage #selfimage #dietculture #mybodymybusiness

Et opslag delt af Nina Agdal (@ninaagdal) den

UPDATE: Nina Agdal var på amerikansk tv i går, hvor hun afslørede magasinet bag og nægtede at godtage den undskyldning, de nu har givet.

I 2014 skrev vi om, hvor meget succes det danske model Nina Agdal havde i udlandet, hvor hun blandt andet havde været på forsiden af Sports Illustrated. Men det var åbenbart ikke en dans på roser. Nu har Agdal nemlig delt en besked på flere sociale medier, hvor hun fortæller, om hvordan hun kæmpede med usunde spisevaner, da hun startede i branchen som 16-årig.

Hun skriver dog beskeden med fokus på i dag og for at fortælle, hvordan hun er blevet behandlet af et magasin, der har vraget hende til forsiden. Uden at navngive magasinet skriver hun, at hun sagde ja til fotoskydningen efter et hårdt år, hvor hun har været nødsaget til at tage et skridt væk fra »det ufølsomme og urealistiske pres i branchen og tage hånd om en paralyserende social angst«.

Desværre endte skydning blot med igen at bekræfte modebranchens usensible natur, da magasinet valgte at droppe billederne og forsiden med Agdal. Folkene bag mente ikke, at hun levede om til sit look i sin portofolio og skrev, ifølge Agdal, at hun ikke kunne passe tøjet.

»Jeg er ikke bygget, som en catwalk-model og har aldrig været tynd som en pind. Nu mere end nogensinde omfavner jeg mine kurver og arbejder flittigt i træningscentret for at holde mig stærk og, vigtigst af alt, mentalt sund«, skriver hun blandt andet, før hun fortæller, hvorfor hun valgte at dele et billede, der lader til at være fra det droppede shoot.

»Jeg vil støtte noget, der er større end mig selv og betyder noget for så mange mennesker generelt, ikke kun i modebranchen, med målet om at bring kvinder sammen i en fejring af vores kroppe. Lad os finde måder at løfte hinanden op i stedet for hele tiden at finde måder at rive hinanden ned«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I går aftes udsendte Agdal ovenstående video, hvor hun takkede for den støtte hun har fået efter det første opslag, ligesom hun siger, at hun vil fortsætte kampen for kropspositivitet.

Læs også: Ashley Graham udstiller effektivt Victoria’s Secrets manglende kropsdiversitet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af