Kanye West virker stadig skuffet over, at Virgil Abloh overhalede ham indenom hos Louis Vuitton

Kanye West virker stadig skuffet over, at Virgil Abloh overhalede ham indenom hos Louis Vuitton
Kanye West. (Foto: Brad Barket/Getty Images)

Det kan godt være, at de seneste år har været turbulente for Kanye West, og at ‘Jesus Is King’ ikke er hans bedste album, men det er stadig et imponerende cv, han bærer rundt på, som musiker, producer, designer, forretningsmand og så videre. Alligevel er der tydeligvis én ting, som stadig nager ham. Det blev understreget, da Kanye i sidste uge snakkede ved Fast Companys Innovation Festival sammen med Yeezy-skodesigneren Steven Smith.

Blandt mange interessante udtalelser (som altid) – blandt andet at han ser Demna Gvasalia og Balenciaga som en af hans største konkurrencer (sjovt i lyset af Vetements’ ekstreme sokke-sneaker i sidste uge) – fortalte Kanye nemlig igen, om hvor tæt han var på at lave en aftale om Yeezy-partnerskab med luksuskonglomeraten LVMH.

»Bernard Arnault (firmaets ceo, red.) mødtes med mig og sagde, vi vil gerne finansiere din tøjlinje«, fortæller han publikum, som en video fra Fast Company viser. »Stefano Pialti og Haider Ackermann skulle være chefdesignere. Overvej det. Mig, Stefano og Haider. Det bliver chic on chic, on chic, on chic«.

Han virker stadig helt begejstret, når han fortæller historien. Som Kanye også fortalte sidste år i et stort interview med Charlamagne tha God, så trak LVMH sig dog fra aftalen tre måneder senere.

»Verden var ikke klar til det. Jeg sad bare (til mødes med LVMH, red.) og tænkte, det er for vildt. Og det var selvfølgelig for vildt«, fortalte Kanye i sidste uge.

Kanye West og sneaker-designeren Steven Smith. (Foto: Brad Barket/Getty Images)

I stedet måtte han tilbage til Adidas og prøve at få dem til at finansiere tøjdelen af Yeezy, hvilket selvfølgelig også forklarer noget af brandets svære rejse, som Kanye kort ridser op til Fast Company-arrangementet, før han når til det, der tydeligvis stadig gør lidt ondt.

»En år senere kunne Bernard Arnault have valgt hvem som helst som chefdesigner for Louis Vuitton, og hvem valgte han?«, spørger han retorisk uden i første omgang at nævne navnet på vennen Virgil Abloh, som inden Louis Vuitton og Off-White var en del af det kreative team hos Kanyes Donda-bureau, der også inkluderede Heron Preston og Alyx-designeren Matthew Williams.

»Da jeg steg på flyveren, vidste jeg, at jeg var nødt til at tage af sted, fordi hvis jeg ikke gjorde det og gav Virgil det der kram, hvem var jeg så?«, siger Kanye og hentyder, at det ikke var lysten, der drev ham til at bakke op om Ablohs debutkollektion for the franske modehus.

»Ingen vidste, at vores aftale var gået i vasken. Ingen vidste, at det blev starten på, at jeg blev indlagt. Ingen vidste, hvordan det her game er«.

Nyheden her er altså ikke, at han fortalte om den kuldsejlede LVMH-aftale, men snarere at den stadig er en torn i skoen på ham og på hans lyst til at være bedst til alt, hvad han kaster sig over – og at det derfor også har været svært for ham at acceptere, at Louis Vuitton bagefter fik fingre i Virgil Abloh. Og det forstår man egentlig godt.

Læs også: Ugens bedste sneaker-nyheder – Prada-samarbejde, Wood Wood og Off-White-dato

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af