Ugens bedste sneaker-nyheder – skate-samarbejder, ‘Breaking Bad’ og vild dekonstruktion

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.

Supremes seneste Nike-bud

Nej, det er selvfølgelig ikke kun en vis Oreo, der fortjener (og har fået) opmærksomhed blandt Supremes nye kollektion. Deres overraskende enkle bud på Air Force 1 er nemlig ganske fed i al sin simplicitet.


Man kan sige, at Supreme tager den dovne løsning ved blot at sætte en miniversion af bokslogoet på skoens yderside, men der er nok mange fans som netop priser sig lykkelige for det valg. Forvent at de bliver umulige at få fat på, hvis du vil undgå resellers. Lige nu siger rygterne, at de kommer i salg i april.

Palace bytter skateboardet ud med golfkøller

Det giver selvfølgelig mening, at man laver ting, man selv har lyst til at bruge, og det er netop motivationen bag Palaces seneste Adidas-samarbejde. For mens Supreme laver Oreos, så har Lev Tanju sørget for, at han kan have sit eget brand på, næste gang han rammer golfbanen, som han har sagt til Hypebeast.


Er du til læderskoens preppy-look, så kan den dog også sagtens bruges væk fra golfbanernes plejede græs, da den nubrede sål under Boost’en er lavet af gummi. Skoen er netop kommet til salg og koster 1.400 kroner hos Palace.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Virgil teaser ny colorway

I sidste uge landede Off-Whites bud på Air Jordan 5 i forbindelse med NBA All-Star Weekend. Virgil Abloh var selvfølgelig til stede i Chicago, og han brugte blandt andet lejligheden til at tease en cremet og grønlig colorway af silhuetten. Der er dog ingen yderligere info, så vi ved ikke, om det var en one-off, en Friends & Family-version, eller om den rent faktisk bliver sat i salg. Det må tiden vise.

Veja får Rick Owens som gæstedesigner

De seneste års øgede fokus på bæredygtighed har været med til at styrke sneaker-brandet Veja og deres enkle modeller, der er lavet med ansvarlighed i baghovedet. Nu er brandet så klar med et samarbejde med Rick Owens.


Det lader dog til at være Vejas design-dna, som fylder mere end Owens’, da de to silhuetter er forholdsvis enkle – og ja løbeskoen minder en hel del om Adidas UltraBoost. Modellens inder- og ydersål er lavet af genbrugte plastikflasker og naturligt gummi, mens den læderlignende overdel på Trail-skoen eftersigende er lavet af affald fra majsproduktionen. Samarbejdet kommer i flere colorways og kan købes hos Veja.

OBJ laver ny Air Max 720

Nike har før arbejdet sammen med amerikansk fodboldspilleren Odell Beckham Jr. om den voluminøse Air Max-sneaker. Nu er de så klar med et look, der passende har fået navnet Air Max 720 Slip. Snøresystemet er nemlig fjernet, så der (næsten) er tale om en slip-on. Der er stadig nogle stropper over vristen, som skal holde foden på plads. Modellen kommer også i en rød colorway, men Nike har pt. kun den sorte på hylderne til 1.650 kroner.

Les Deux samarbejder med Pro-Keds

Hvis man skal prøve at koge Les Deux ned til ét ord, så er enkelthed et godt bud. Det danske brands design har i hvert fald ofte kredset om enkle silhuetter og rene farveflader. Det gælder også deres samarbejde med amerikanske Pro-Keds. Samarbejdet består af en lærred- og en ruskindssko, der begge kommer i to colorways og bliver sat til salg den 27. februar hos Les Deux.

Dekonstruktion taget til ekstremerne

Den London-bosatte designer Feng Chen Wangs fortsatte samarbejde med Converse er blevet til mange interessante opdateringer af velkendte silhuetter. Med Wangs dekonstruktion af Pro Leather-modellen bliver der tilføjet endnu en til porteføljen, selvom det stadig er uvist, om den bliver sat i produktion. Det er også lidt svært at forestille sig, om dobbeltdetaljerne overhovedet fungerer i praksis, men et sjovt og ekstremt bud på tidens mange dekonstruerede designs.

Adidas udvider EQT-familien

Det er nok mest de tre ‘striber’, der vokser ud af mellemsålen, som gør det, men man får i hvert fald klare Yeezy 700 ‘Wave Runner’-associationer, når man ser Adidas’ EQT Solution, selvom store dele af overdelen også hente designelementer fra resten af EQT-familiens 90’er-lænende udtryk. Farverne sender dog også tankerne mod den første Yeezy-colorway, så hvis du vil have et billigt alternativ til Kanyes 700-model, så har Foot Patrol EQT-silhuetten til 800 kroner.

Friske bud på en Nike-klassiker

Air Force 1 er en af de modeller, Nike må have lavet flest versioner af – og i denne uge har vi set tre nye bud fra sportsgigantens egen hånd. Først har de haft fat i sprittuschen og tegnet kendetegn som Swoosh’en samt lavet et humoristisk bud på en Air Max-luftpude i mellemsålen. Det sjove d-i-y-look skulle snart komme til salg.


Hvis du ikke kan vente, har Nike-underafdelingen N-351 lavet en Air Force 1-Type, der er kendetegnet ved den ekstra gummiforstærkning på snudens mudguard og stroppen, som løber omkring hælen. Titolo har silhuetten til 1.200 kroner.


Endelig er Nike også klar med en Jewel-version af modellen, der skulle være en homage til Chicago Bulls’ klubfarver, og hvor de røde striber giver den et særegent look. Som en ekstra detalje er hælforstærkningen lavet med ponyhår. Naked har den til 1.050 kroner.

‘Breaking Bad’ lever stadig

I hvert fald hvis man spørger K-Swiss, som netop har sluppet dette sjove samarbejde med HBO-serien. Det er Classic 2000-silhuetten, der er udgangspunktet, og det er især de gule- og orange-klædte versioner, der med deres ekstra ‘beskyttelseslag’ hurtigt sender tankerne mod Walt og Jesse i laboratoriet.


Og med Heisenberg printet under sålen slås seriehyldesten fast. K-Swiss har de tre nye sko til salg til 750 kroner stykket.

Trail-klar til både forår og sommer

Godt nok er de fleste trail-sneakers kendetegnet ved mange tekniske detaljer, kraftige såler og holdbare, ofte vandafvisende overdele – altså ikke lige frem noget, der rimer på sommer og sol. Men det har Adidas forsøgt at lave om på med deres Novaturbo H61000LT, som nu kommer i en ny colorway. Med udskæringer i hælen og vristen er der nemlig netop tænkt på luft til de varme fødder.


Men nu er sommeren nok ikke lige om hjørnet, så imens du venter, har Adidas en matchende colorway af deres Response Hoverturf GF61000A, der er et stærkt, men mere klassisk bud på en trail-sneaker. BSTN får begge på hylderne fra den 28. februar. Men hvis du slet ikke kan vente eller vil spare en skilling, så har Wood Wood sidste års colorway af Novaturbo H6100LT på tilbud.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af