Drake – følsom og alvorlig

Drake – følsom og alvorlig
Foto: Marcus Andreassen

Drake havde noget at bevise mandag aften i Forum. »Just give it time, we’ll see who’s still around a decade from now«, rapper han på ’Tuscan Leather’ – sangen der indleder hans nyeste album ’Nothing Was the Same’ og som også startede koncerten. Og det siger noget om Drakes ambitionsniveau. Det er ikke længere nok bare at være en rapper. Nu handler det om at være en stjerne. Forbillederne hedder Justin Bieber og Mariah Carey, ikke Tupac og Biggie. Der var fyrværkeri, intim interaktion med publikum og lightere i luften. Man forstår: Drake er blevet en fuldvoksen popstjerne.

Udviklingen siden Drakes 2012-koncert, der også fandt sted i Forum, var slående. Dengang havde han lige udgivet ’Take Care’, albummet der egentlig tog ham op til samme stjernelag som Kanye West eller Rihanna. Men det er først nu, marts 2014, at rapperens sceneoptræden virkelig afspejler hans ambitioner.

Læs anmeldelse: The Weeknd som opvarmning for Drake

Han gik på scenen badet i farver. Publikum blev inviteret ind i et multinuanceret blåt univers, der var en del mere køligt end det seneste, himmelblå albumcover. Det var en ideel lyssætningen til hans musik, for selv om Drake har lavet vanvittig mange hits, spillede han næsten ingen af dem. I stedet fik man et ambitiøst udvalg fra ’Nothing Was the Same’, hvor numrene stedvis spilledes i meget lange udgaver. Det blev et par gange afbrudt af medleys af mere løsslupne numre og gæsteoptrædener. I første omgang vers fra French Montanas ’Pop That’, 2 Chainz’ ’No Lie’ og DJ Khaleds ’No New Friends’ og ’I’m On One’, senere også ASAP Rockys ’Fuckin’ Problem’ og Drakes egne ’HYFR’ og ’All Me’. Til gengæld blev det sløjt overladt til en dj at spille det meste fra ’So Far Gone’ og ’Take Care’ i koncertens halvleg.

Netop sangvalget siger en hel del om Drakes ambitionsniveau. For samtidig med, at han udfolder sin popstjernestatus med taktikker som måske er leflende – blandt andet brugte han skørt lang tid på at udpege enkelte personer i publikum – er han stoppet med at spille sine mest lettilgængelige sange. Vi fik ’Too Much’ i en ekstra lang og meget ballade-agtig version, men ikke sange som ’Find Your Love’ eller ’Take Care’.

Læs også: Se publikums bedste Instagram-billeder fra Drake-koncerten

Man fornemmede, at Drake er et sted, hvor der er behov for at favne bredere. Koncerten var både følsom og ambitiøs, men den canadiske rappers insisteren på ikke at spille ældre hits gjorde også, at aftenen ikke kunne nå de mest euforiske højder, for man kommer ikke udenom, at ’Nothing Was the Same’-albummet stedvis er ligeså melankolsk og afdæmpet som det mørkeblå scenelys.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Koncert. Forum.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af