Albumaktuelle Purity Ring: »Vi prøver at skabe en lyd, der ikke findes i forvejen«

Albumaktuelle Purity Ring: »Vi prøver at skabe en lyd, der ikke findes i forvejen«

I mandags udkom canadiske Purity Rings andet album ‘Another Eternity’. Megan James og Corin Roddick indspillede første album 500 kilometer fra hinanden, men denne gang har synthpop-duoen indspillet det hele sammen i deres hjemby Edmonton. Vi fangede dem til en snak om inspirationskilder, DIY-projekter og om at komme udover scenekanten.

I indspillede ’Shrines’ hver for sig. Nu er i flyttet tilbage til Edmonton og indspillede ’Another Eternity’ sammen. Hvordan var det?
Megan: »Vi føler os som et helt nyt band. For os lyder vi slet ikke som os selv, men processen var også helt anderledes, og det har afspejlet sig på albummet. Det var en interessant proces, der føltes mere sammenhængende«.

Corin: »Vi var i stand til at fokusere på de individuelle elementer.  Vi satte sangene sammen og byggede dem eftertænksomt op sten for sten. På ’Shrines’ arbejdede vi fuldt ud med det instrumentale, for derefter at fokusere fuldt ud på vokalerne og til sidst sætte det sammen«.

Har i været enige gennem hele processen?
Megan: »Der var helt sikkert nogle uenigheder, men vi prøvede hele tiden at komme frem til det samme, bare på forskellig vis. Det var kommunikationen mellem os, der ikke altid… var helt klar« siger hun grinende.

Corin: »På intet tidspunkt havde vi forskellige visioner, for vi ville begge, hvad der var bedst for sangene. Nogle gange var det let, men der var også gange, hvor en af os var mere knyttet til et element. Det kan være udfordrende at give slip, så det har vi arbejdet med«.

På ’Another Eternity’ søger I en mere ren poplyd. Ligger der musikalske inspirationer bag?
Megan: »Vi bliver ikke direkte inspireret af andres musik, når vi skriver og indspiller. Det er en del af min kreative proces, når jeg skriver sange til Purity Ring, at jeg ved, hvad vi vil skabe. Vi prøver at skabe en lyd, der ikke findes i forvejen. Vores lyd er selvfølgelig inspireret et sted fra, og vi sætter pris på forskellige ting i musikken, men jeg kan ikke nævne et band eller en sang, der lyder som vores«.

Hvad mener du med forskellige ting?
Megan: »Vi lytter til meget forskellig musik. Jeg kan godt lide popmusik, men først og fremmest forestiller jeg mig, at når vi taler om musik, så vil Corin og jeg ikke fremhæve de samme ting. Men det er også en af grundene til, at vi arbejder så godt sammen«.

Corin: »Den største indflydelse fra andre kunstnere er, at jeg finder ud af, hvad jeg ikke har lyst til at gøre. Selv om jeg kan lide en sang, så bryder jeg den ned i enkelte dele og ser på de ting, som jeg ikke kan lide ved den«.

Megan: »Vi vil skabe et lydlandskab ud fra, hvad vi er stand til, i stedet for at eksperimentere med noget som andre allerede har lavet«.

I havde en unik lysopsætning med på jeres ’Shrines’-turné. Fortsætter i med den eller præsenterer I noget nyt?
Megan: »Opsætningen var en effektiv måde at projektere vores sange visuelt på. Vores live-optrædener betyder meget for os, så det er spændende at se på, hvordan vi kan udtrykke, hvad vi føler, og hvordan vi lyder. Den nye opsætning bliver et instrument ligesom sidst, men det bliver anderledes, og kommer til at optage både tid og rum«.

Corin: »Vi arbejder med det samme koncept og visuelle idéer som dem vi opnåede sidste gang, og så ser vi hvor vi kan bevæge os hen derfra«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Er det et ’gør-det-selv-projekt’ ligesom sidst?
Megan: »Ja, men vi får noget hjælp. Jeg føler, at vi gjorde det rigtig godt sidst med at bygge det hele selv, men når vi turnerer så meget som vi gør, så skal vi have noget, der er mere hårdført. Vi brugte meget tid på at reparere ting sidste gang, og det prøver vi at undgå«.

Corin: »Vi vil stadig være ligeså meget hands-on i at udvikle konceptet og ideerne bag, men vi vil hyre nogle til at konstruere det, så vi ender med et mere robust tour-værdigt produkt«.

I prøver at nå ud over scenen og komme i kontakt med publikum med jeres liveoptrædener. Hvordan gør i det med den nye opsætning?
Megan: »Det hjælper at have noget visuelt på scenen, der portrætterer og udtrykker sangene, så det ikke bare er mennesker, der står. Jeg føler mig meget selvsikker og tryg ved vores evner til at optræde – jeg har faktisk aldrig følt mig mere tryg med vores live-optrædener, end jeg gør nu. Det er stadig en proces, som vi arbejder og udvikler på, men elementerne kommer mere og mere sammen«.

Hvad er jeres planer så for resten af 2015?
Megan: »Turné! It’s on

Corin: »Jeg ville være rigtig glad, hvis vi allerede (efter turnéen red.) har en håndfuld hemmelige ting i baglommen til når vi igen skal til, at tænke på et album, som kan vise hvilken retning vi skal gå i. Det vil gøre hele processen lettere«.

Megan: »Og vi prøver altid at have lommerne fulde af hemmeligheder«.

Purity Ring spiller i Lille Vega den 19. april.

Læs anmeldelse: Purity Ring ‘Another Eternity’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af