Top Tracks: Her er ugens seks bedste nye numre

Med danske Soleima, underskønne Flo Morrissey, Kendrick Lamar og Pyramid Quince fra det fremstormende hiphop-kollektiv Awful Records.

1. AraabMuzik ‘Daydreams’

Specielt live er AraabMuzik kendt som ‘de hurtigste hænder i hiphop’, da hans evner på en MPC-sampler er uden lige, når det kommer til hurtighed. Hans solomateriale er dog lidt en anden sag, for mens trommemaskinen stadig pisker derudaf som Hjulben, har AraabMuzik i snart mange år haft en forkærlighed for at kombinere tunge hiphop-beats med småkitschet 90’er-techno a la ATB. ‘Day Dreams’ stammer fra det kommende juni-album ‘Dream World’ – hans første officielle siden 2011’s ‘Electronic Dream’ – og igen er der et eller andet fascinerende i mødet mellem det hårde og det naive. »You are now listening to AraabMuzik«.

Hør flere af ugens bedste nye sange på de følgende sider.

FloMorrissey

 

2. Flo Morrissey ‘Show Me’

Vi har netop kastet et Breakin’ Sound-mærkat efter Flo Morrissey, og den 20-årige englænder beviser med ‘Show Me’ igen, at hendes talent er noget, der er værd at bogmærke i din mentale browser. Debutalbummet ‘Tomorrow Will Be Beautiful’ udkommer i juni, og nedenstående sjæler fungerer som åbner. Papirtyndt piano og generte guitarakkorder danner underlægningen, der kun intensiverer, mens Morrissey i ganske overlegen facon folder sin vokal ud, som i de høje toner er fuldstændig betagende. Intet mindre.

3. Glasses Malone feat. Kendrick Lamar ‘Thuggin’

35-årige Glasses Malone er tidligere Crips-bandemedlem og ligesom Kendrick opvokset i Comptons betonjungle. Et andet fællestræk er rappernes kærlighed til Tupac, der starter ovenstående track med et citat hentet fra et gammelt interview fra 1994. »I’m a motherfucking thug«, rapper Malone, mens Kendrick over det skingre piano og den spanske guitar blandt andet bruger sit vers på sit forskruede forhold til det at være en rollemodel. Præcis, som han også gjorde på ‘To Pimp a Butterfly’.

4. Soleima ‘My Boi’

Det er godt nok kun en live-session, men første nummer fra danske Soleima lyder bestemt lovende. Bag projektet står Sarah Mariegaard, hvis stemme du måske kender fra hiphop-kollektivet Flødeklinikken, hvis omkvæd hun har stået for gennem tiden. Hiphoppen spøger også lidt i baggrunden på ‘My Boi’, men det er hovedsageligt et popnummer, der hiver inspirationer ind fra forskellige hjørner af den urbane scene. Én ting er sikkert: Mariegaard har så distinkt en stemme, at man med det samme ved, at det er hende – og det er bestemt en force af karat i poppens verden. ‘My Boi’ stammer fra en ep, der skulle lande i løbet af efteråret.

unknownmortalorchestra

 

5. Unknown Mortal Orchestra ‘Can’t Keep Checking My Phone’

På forrige års ‘II’ havde Unknown Mortal Orchestra absolut ingen kvaler med at spæde deres farverige 70’er-rock op med hiphop-beats, men som optakt til newzealændernes tredje album ‘Multi-Love’ kan det virke som om, at de har bevæget sig endnu mere væk fra den rendyrkede guitarlyd. Jovist, den seksstrengede ligger stadig på lur, men lydbilledet er blevet fedt som en flæskestegssandwich og generelt bare rigtig funky med masser af percussion, håndklap og en bas, der driller mere end din lillesøster i trodsalderen.

6. Pyramid Quince ‘Here It Go’

Med rappernen Father og Ethereal i front skabte Awful Records sidste år masser af ringe i hiphop-grundvandet. Kollektivet fra Atlanta består af både rappere, producere og sangere, og mens deres indstilling stadig er undergrund, kan man være sikker på, at der bag frontskikkelserne gemmer sig masser af talenter, som måske ikke venter på en plads i spotlyset, men fortjener det. På den internationale cannabis-dag 4/20 udsendte slænget i samlet flok en opsamling med over 15 nye numre, og mens det er svært at vælge en favorit, er vi her gået med Pyramid Quinces slørede flow over et skippende beat med ildevarslende piano – heeelt nede i tempo.

Hele Awful Records-opsamlingen kan høres forneden.

Læs også: Hør sidste uges Top Tracks med blandt andre Drake og Hudson Mohawke

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af