TopGunn er gået fra lyddreng til popdreng

TopGunn er gået fra lyddreng til popdreng

»Ude på Nørrebro, de ved, hvad jeg står for / ik’ nogen popdreng ligesom Christopher«, sang TopGunn på ’Bedste wine’ fra det to år gamle debutalbum ’21’ – dengang han var konge af den danske digitale dancehall-scene. Hvis de forudgående singler ikke allerede har fået dem til at forstå det, må den gode Oliver Gammelgaard Nielsen nok hellere få gjort lyddrengene på Nørrebro og omegn opmærksom på, at han med album nummer to, i hvert fald for en stund, er taget på eventyr i popland.

Det er helt sikkert et træk, der nok skal skille vandene. Umiddelbart lyder de mest poppede af numrene – ’Ingen andre’, ’Kongens Have’ og ’Veninder’ – som steriliserede og særdeles kalkulerede parafraser over gamle soul- og funkskabeloner, der dog mangler den saft og kraft, som Mark Ronson for eksempel præsterede tidligere i år.

Lyrikken består af poesibogsagtige betragtninger af kærlighedens underfundige væsen i en verden med Snapchat og vodkaflasker ad libitum. Det stikker aldrig særlig dybt, er ikke videre humoristisk eller overraskende, og nogen gange giver det bare ikke mening: »Du stjal mit hjerte til jeg faldt og blev kvalt«, som der synges på ’Beyonce’.

Men det er ikke lutter popflirteri, TopGunn har i posen. ’Drama’, med en veloplagt og storskrydende Johnson på gæstevokal, er ganske gedigen hiphop i den bastunge ende, der præger moderne dansk hiphop i disse år. Hen imod slutningen på ’6 Liter’, ’Svært ved at gå’ og ’Rød kjole’ bliver beatsne og stemningen mørkere, og vi får kradset en smule i TopGunn-facaden, der åbner lidt op omkring bagsiden af succesen – dog uden, at man rigtig bliver berørt.

Den gadedrengecharme og de simple beats og syntetiske melodier, der passede så godt ind i dancehall-universet, går dog overordnet tabt i ambitionerne om at erobre nyt land. Altid respekt til folk, der kaster sig ud i noget nyt, og selv om popnumrene er anstrengende, så har de den egenskab, en god popsang skal have: De sidder fast i hjernebarken og er svære ikke at gå og nynne med på – til trods for, at man faktisk ikke kan lide dem.

Læs også: TopGunn og vennerne får deres egen tv-serie

TopGunn. 'Ingen andre'. Album. ArtPeople.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af