Fetty Waps debutalbum er tyve variationer af lyden fra ’Trap Queen’ – men det virker

Fetty Waps debutalbum er tyve variationer af lyden fra ’Trap Queen’ – men det virker

Fetty Waps debutalbum udkommer på et ret perfekt tidspunkt. Rapperens karakteristiske stemme, der finsliber Young Thug og Futures vokalstil til popperfektion, har ikke været til at undgå hele sommeren. ’Trap Queen’ er et af de seneste års bedste poprap-numre i kraft af sin ufiltrerede entusiasme, mens ’My Way’ er en version af samme nummer, der er tilpas mørk til, at Drake valgte at kaste sig over et remix.

Begge hits er med på albummet – og det sammen med en masse andre tracks, der er næsten ligeså catchy. Det er poppet trap, og Fetty Wap rammer tidsånden bedre end nogen anden rapper kan lige nu.

Det gør ’Fetty Wap’ til et album som Chief Keefs ’Finally Rich’ fra 2012 eller Rae Sremmurds ’SremmLife’ fra tidligere i år: Debutalbum der former en unik popversion af tidens hiphopstrømninger.

Men Rae Sremmurd- og Chief Keef-pladerne havde en ret varieret lyd, hvilket både skyldtes rappernes flow-eksperimenter samt deres geniale producere, Young Chop og Mike Will Made It. Det mangler hos Fetty Wap. Her fornemmer man klart, at rapperen har fundet én lyd, som han følger til punkt og prikke.

Og det bliver alligevel lidt meget at høre det samme hylende sang-flow og de samme ad-libs på hele 17 tracks – eller 20, hvis du har deluxe-udgaven. Det hjælper heller ikke på monotonien, at hjælperapperen Monty dukker op på hele syv tracks med et flow der er en unuanceret version af Fetty Waps.

Når albummet alligevel er svært ikke at holde af, er det fordi Fetty Wap kaster sig ind i hvert nummer, som var det hans sidste. ’How We Do Things’ og ’Jugg’ er stort set gentænkte versioner af allerede udgivne hits som ’Trap Queen’, ’RGF Island’ og ’679’, men de leveres så overbevisende, at man nærmest glemmer, at man egentlig har hørt det nummer før.


Kort sagt:
Fetty Waps debutalbum er 20 variationer af lyden fra ’Trap Queen’. Det gør i sagens natur albummet noget ensformigt, men samtidig er den tidsåndsdefinerende lyd skabt så perfekt, at man ikke kan undgå at blive revet med.

Læs også: Drake kaster sin kærlighed på den enøjede rapper Fetty Wap – hør nyt remix

Fetty Wap. 'Fetty Wap'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af