Otte koncerter du skal opleve i december – med Thundercat, Shura og Joey Bada$$

Udvalget i december er aldrig overvældende, men vi har alligevel fundet en stor håndfuld koncerter til dem, der har mod på at trodse sneen i musikkens ånd. Og hvem har ikke det?

Joey Bada$$
2. december, Store Vega

Hiphoppen bevæger sig konstant i et utal af nye retninger, men nogle rappere kigger også tilbage på de gyldne 90’ere. En af de bedste er (endnu) unge Joey Bada$$, der i starten af 2015 udgav det solide debutalbum ‘B4.Da.$$’ efter at have slået sig navn fast med mixtapet ‘1999’ for et par år siden. Forvent masser af boom bap og klassiske rim, når newyorkeren og hans Pro Era-crew i form af CJ Fly, Kirk Knight og Nyck Caution rammer Store Vega.


Braids
4. december, Ideal Bar

Ligesom Grimes gjorde tidligt i karrieren hænger Braids ud på det canadiske pladeselskab Arbutus, hvis nytænkende tilgang til popmusikken også har stået bag navne som TOPS, Lydia Ainsworth og Blue Hawaii. Med frontkvinde Raphaelle Standell-Prestons sart intense vokal i front er den canadiske trio endnu et bevis på landets (og Arbutus’) lille niche af eksperimenterende, vellydende synthpop.

Læs om flere december-koncerter på de følgende sider.

Thundercat
7. december, Lille Vega

Kamæleonen og multiinstrumentalisten Thundercat (med det borgerlige navn Stephen Bruner) har sine meritter i orden: Han er fast samarbejdspartner med Flying Lotus, har bare i år bidraget til Kendrick Lamars ’To Pimp a Butterfly’ og Kamasi Washingtons ’The Epic’, og har tidligere spillet med så vidt forskellige artister som Erykah Badu og punkbandet Suicidal Tendencies. Han har tre soloudgivelser bag sig i eget navn, senest ’The Beyond/Where the Giants Roam’ fra i år, der i tråd med tidligere outputs ikke ensidigt lader sig kategorisere.


Pete Rock 
12. december, Rust

Selv om navnet Pete Rock måske ikke trækker store overskrifter, så er manden en kæmpe skikkelse indenfor hiphop. Som producer nævnes han ofte i forlængelse af DJ Premier og RZA, og som rapper i forlængelse af A Tribe Called Quest og The Roots. Han spillede en afgørende rolle i mødet mellem hiphop og jazz og var i 90’erne en styrke på East Coast-scenen, blandt andet som del af duoen Pete Rock & CL Smooth, der kastede den anerkendte klassiker ’Mecca and the Soul Brother’ af sig. Nu gæster han Rust.

Kate Boy
13. december, Lille Vega

Svensk pop kommer i mange afskygninger. En af dem er kølig, renskåret og millimeterskarp synthpop, hvilket Kate Boy gør sig i – selv om sangerinde Kate Akhurst godt nok oprindeligt er fra Australien. De har lige udgivet debutalbummet ‘One’.


Communions
17. december, Jazzhouse

Sidste chance i 2015 for at opleve årets (måske) bedste danske udgivelse live, når Communions rammer Jazzhouse med sangene fra dette års selvbetitlede ep og måske nye godter i posen. Kvartettens omgang med dyderne fra 80’ernes og 90’ernes britiske rock er i en (nutidig) klasse for sig.

Shura
17. december, Ideal Bar

Aleksandra Denton er den unge brite bag navnet Shura, og hendes 80’er-lydende pop, hvor både Madonna og Prefab Sprout kan genkaldes som inspirationer, har fået mange fine ord med på vejen. Hun er dog heller ikke bleg for at kaste sig ud i covers af one-hit wonders, såsom Wheatus’ ’Teenage Dirtbag’, hvilket hun viste, da hun tidligere i år gav en fin koncert som et af hovednavnene til årets Trailerpark Festival.


Lust for Youth
22. december, Jazzhouse

Dansk-svenske Lust for Youth har siden september været på en større Europa-turné, som slutter med trioens eneste danske koncert på Jazzhouse. Der har ikke været en fysisk udgivelse siden sidste års ’International’, men den nye sang ’Better Looking Brother’ viser gruppen fortsætte den dansable, New Order-inspirerede synth-dominerede linje.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af