NorthSide: Syv højdepunkter på festivalens første dag – og ét minus

Vi samler op på de bedste øjeblikke i Ådalen fredag.
NorthSide: Syv højdepunkter på festivalens første dag – og ét minus
Geolo G fra Malk de Koijn. (Foto: Anna Klode)

1. Geolo G er bare kongen

Blæs Bukki havde tilstedeværelsen, Tue Track den helt rigtige old school hiphop-attitude, men der er sgu ingen som Geolo G, når Malk de Koijn står på scenen. Han er som en gammel kung fu-mester, der bliver hevet ud af sit skjul for at undervise os dødelige i skæv rap. Iført ’Working Class Hero’-t-shirt og kæmpe skæg var specielt ’De rigtige Mccoys’ og det andet vers i ’Klap din hoddok’ Geo, når han er bedst.

2. Bassen på Blue Stage

Det kræver et overordentlig godt lydsystem før elektronisk musik virkelig kommer til sin ret på en festivalscene. Mens lyden til tider var mudret og udflydende på især P6 Beat-scenen, stod bassen heldigvis knivskarpt på Blue Stage, da The Chemical Brothers holdt natterave – og det lover rigtig godt for resten af festivalens kommende elektroniske fester som Jamie xx, Flume og Caribou, der alle fortjener god lyd og en ond bas.

Lukas Graham. Foto: Benjamin Nørskov.

3. Lukas Grahams mikrofonkast

Overskud på scenen er altid en fryd at overvære, og det fik man et klokkeklart eksempel på, da Lukas Graham under ‘Take the World by Storm’ udførte et lille mikrofonkast a la det, han også lavede i James Cordens talkshow. Ja ja, det har han da sikkert øvet, men det kræver mod at være nonchalant og tilpas på en scene.

4. Ingen spildtid

Noget af det mest enerverende ved at være på festival er de tilsyneladende endeløse køer til de gode toiletter, mad og fadøl, men NorthSide havde tilsyneladende knækket logistikkoden i år, hvor man kunne gå mere eller mindre direkte til boderne. Måske skyldes det (også) et svindende publikum (og at festivalen i år ikke er udsolgt), men det er altså under alle omstændigheder guld værd, når det haster med den der burger kl. 01 om natten…

Chemical Brothers5
The Chemical Brothers. Foto: Michael Nørgaard.

5. ‘Block Rockin’ Beats’

Det er altid en fornøjelse at overvære Tom Rowlands og Ed Simons række langt tilbage i diskografien med forbløffende lidt respekt overfor originalmaterialet. Men én milepæl blev dog behandlet med behørig ærefrygt, nemlig klenodiet ‘Block Rockin’ Beats’, som blev fyret af sidst i settet. Det er nok lige så meget et personligt, nostalgisk throwback til mit 17-årige selv i 1999, easily impressionable, klokken lort en sommernat foran Roskildes Orange Scene, hvor jeg fik mit sind blæst igennem af et par elektriske hippier med lommerne fulde af massive rave-beats for første gang, men det var øjensynligt også et kærkomment genhør for det øvrige publikum.

6. The Chemical Brothers havde visuals som ingen andre

Det er svært at udpege ét enkeltstående øjeblik i den visuelle side af The Chemical Brothers’ tour de force af en koncert. Var det polygon-danseren, der forsøgte at bryde ud af sit tremmebur af lysstråler fra scenen? Det laserlys, der overskyllede pladsen i nøje koreograferede bevægelser i perfekt sync med storskærmens visuals? Den melindsmurte galning, der med et vildt blik i øjnene spyttede ‘Elektrobank’s samplede lyrik ned i en telefon på storskærmen (»Who is this doin’ this synthetic type of alpha beta psychedelic funkin’!?«)? Nej, det mest imponerende var nok de to seks meter høje, og ganske fysisk virkelige robotter, der på ægte David Copperfield-manér pludselig flankerede makkerparret og sang og dansede for publikum via snedig elektronik. Hollywood-grade, ganske enkelt.

Iggy i fuld figur. Foto: Benjamin Nørskov.

7. Fællessang til Iggy

En bekræftelse på, at en hovednavns-booking har været helt rigtig, er når publikum bryder ud i fællessang. Hvilket var tilfældet kort tid inde i Iggy Pops koncert, hvor The Godfather of Punk for alvor sparkede festen i gang med klassikeren ‘The Passenger’. Det talstærke fremmøde foran Green Stage stemte straks i på omkvædets iørefaldende ’La-la-la’ og cementerede det, vi jo godt vidste: Nu var NorthSide 2016 for alvor i gang.

Nedtur: Strømsvigt x 2

Uheld er uheld, men det altså bare ikke ske på en festival, når programmet er stramt og publikums opmærksomhed flygtig. Hertil oplevede NorthSide strømsvigt ikke én, men to gange på åbningsdagen: Strømmen gik under Yeasayer, mens starten af The Chemical Brothers’ nattefest var ti minutter forsinket – det er meget klokken et om natten! Vi håber, at kablerne er dobbelttjekket fremover.

Læs også: NorthSide: Digitalism vs. The Chemical Brothers – EM-finale i det store elektroniske sus

Læs anmeldelse: NorthSide: Iggy Pop havde frådende appetit på livet

Læs anmeldelse: Lukas Graham på NorthSide: »Mine damer og herrer« gange 30

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af