Her er 10 koncerter du skal opleve i september

Masser af dansk musik på vores oversigt over de bedste koncerttilbud i den kommende måned.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Yung
1. september, Jazzhouse

Selv om punkkometerne i Yung, der frontløbes af musikvidunderbarnet Mikkel Holm Silkjær, stadig må kaldes for et ungt band i ren og skær tidsmæssig erfaring, er det ikke til at føle på deres modne og drømmende garagerock. Kvartetten leverede i 2014 det rastløse og lo-fi-støjende debutalbum ’Falter’ og fulgte i år op med det fænomenale ’A Youthful Dream’, som de anser som deres internationale debut.

Man kan som altid forvente pryglende trommer, guitarflintren og DIY-attituden, som oversvømmer punkens ånd, men med proberende instrumenttilføjelser såsom klaver og trompet er det iøjnefaldende, hvor intenst disse talenter konstant søger nye musikalske græsgange.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jamaika + MellemFingaMuzik
2. september, Voxhall

Det er svært at undgå Vejle-drengen bag ’somali blues’-mærkatet i disse tider. Ovenpå en tumultarisk opvækst, hvor tremmer og blokmentalitet var den hårde, men reelle kost i gadelivshverdagen, udsendte Jamaika i januar sin første anstrengelse på et bedre liv. Resultatet blev ep’en ’SxB på fri fod’, der vækkede stor begejstring hos os. Nu præsenteres man så for muligheden igen, når den plagede somali-sanger gæster Voxhall på septembers spæde start.

Med ham følger desuden den militante rap-duo MellemFingaMuzik, der ligeledes fortæller om underverdenens barske gadekår uden kompromis. Udover egne serveringer som ’A.P. Møller Mærsk’ har de optrådt på tracks med både Gilli og Sivas.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ujazz: Goat + Iceage
2. september, Voxhall

Præsenteret i forbindelse med Aarhus’ årlige festuge finder man denne perle af et alternativt arrangement, som slående bliver kaldt ’Ujazz’. Bag konceptet findes en endagsfestival med udfordrende og grænsesøgende musik, hvor man blandt de i alt 12 aktuelle navne finder to vidt forskellige lyspunkter: Det svenske anonyme stammeband Goat og den danske rockkometkvartet Iceage.

Førstnævnte medbringer en vidtstrakt fusion af syrerock, jazz og dansetoner iført bizarre masker, mens sidstnævnte serverer kompromisløst tærskende guitar i ledtog med Elias Rønnenfelts dystopibaserede vokaler. Uden tvivl et besøg værd i begge instanser.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Moderat
8. september, Store Vega

De elektroniske troldmænd bestående af makkerparret fra Modeselektor og solospilleren bag navnet Apparat fortsætter ufortrødent deres technoficerede togt udi musikhemisfæren med en ny Vega-koncert.

Nu til dags er de et særdeles eftertragtet live-act i verden rundt, hvilket ikke burde undre nogen. For skal man tro vores anmelder er klubtrioens koncertpræstationer bestemt ikke noget at kimse ad. Deres synthsovsede kreativitet har etableret sig som en stormagt inden for den svært definérbare elektro-genre gennem tre selvbetitlede album, hvoraf den seneste høstede stor ros for sin symfoniske og raffinerede tone.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sivas + Katie Keller + Sleiman m.fl.
17. september, Train

Urbanfest på Train lyder ikke som en dårlig idé, og da slet ikke, hvis man lader øjnene glide ned ad den sammensatte kunstnerliste for denne begivenhed.

Den forskelligartede creme af den danske urbanscene er her repræsenteret i et slaraffenland af hårdtpumpede og kompakte shows, hvor der gives ord på, at en supersonisk intensitet sømmes fast lige fra dørene bredes ud.

Med navne som blandt andet Sivas, Katie Keller og Sleiman lægges der op til kaskader af højoktane oplevelser. Derudover vil der også være fandenivoldske udskejelser fra Specktors og blytunge beats fra Fabian Mazur.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Communions
20. september, Loppen

Som fejring af at have skrevet kontrakt med det amerikanske pladeselskab Fat Possum Records har de unge danske rockpoeter fra Communions meddelt, at de – ud over at gå til stålet med et kommende album – kommer forbi Loppen for at opføre intimkoncert.

Frisk fra en længerevarende tour i England er firkløveret, der nu også bliver rost i internationale strofer, altså klar til at vende hjem for endnu engang at bevise, hvorfor den brede hæder – både fra os, men også fra internationale musikmedier såsom Noisey, NME og Stereogum – i den grad er berettiget.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mitski
24. september, Loppen

»I’m not gonna be what my daddy wants me to be«, synger amerikansk-japanske Mitski frappant, der med sin kønspolitiske dagsorden har understreget sig selv som en selvironiserende indierock-sangerinde. Efter at have befundet sig i en fragmenteret opvækst vidt forskellige steder i verden spænder hendes musikspekter fra noget blødt og sfærisk med sælsom vokal til en gennemført rå og skurrende rock, hvor indvendinger og teenage-oprør er gennemgående temaer.

Hendes seneste album, ’Puberty 2’, viste uhyre positive takter ved at behandle temaer, der langt fra kun gælder pubertære kvaler. Alle disse herligheder får man nu mulighed for at opleve helt tæt på til hendes kommende koncert på Loppen.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jesu/Sun Kil Moon
26. september, Koncertsalen

Sun Kil Moon-frontmanden Mark Kozelek og Justin Broaderick bag aliasset Jesu har slået sig sammen til en grænsesøgende musikkonstellation, der lyder som næsten ingen anden. Tilsammen udgav de i starten af året et selvbetitlet kooperationsalbum med navn efter deres respektive kunstnernavne.

På dette album – hvis lyd både har Sun Kil Moons lyriske folk og Jesus sædvanlige eksperimentalbulder som grundsten – behandles dybt personlige og universelle temaer som kærlighed, familie og død. Selv om mange af de lyriske temaer bæres af Kozeleks dybe og til tider monotone sorgstemme, er der stedvise lysglimt at spore på den noget brogede lydside, der fyrer lige så meget op for atmosfærisk synth såvel som stenet shoegaze. Hen mod slutningen af september vil de gæste Danmark, hvor man vil få chance for at være vidne til deres spoken word-agtige live-opvisning.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

GoldLink
27. september, Lille Vega

Ikke at man kan høre det på ham, men Washington D.C.-rimeren GoldLink har kun få års mikrofonerfaring i skrivende stund. Efter først at have gemt sig i en af Soundclouds uendelige afkroge, fik den borgerligt døbte D’Anthony Carlos udgivet mixtapet ’The God Complex’ i 2014, der pludselig fik manges øjne op for hans nyskabende musikflair. Året efter udsendte han debutpladen ’And After That, We Didn’t Talk’, som viderebyggede på hans eklektiske lyd, der blander blandt andet soul, house, hiphop og r’n’b i en forunderlig smeltedigel, han selv har døbt ’future bounce’.

Hans beats er ubetinget dansefremkaldende, mens rap-flowet svinger fra kælne serenader til svimlende rutsjebaneleveringer af højeste kaliber i både timing og teknik. Der er lagt op til dansefest i Lille Vega.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

First Hate
29. september, Voxhall + 30. september, Pumpehuset

Det 80’er-idoliserende synthpop-tandem First Hate er Danmarks nymodens pendant til Depeche Mode og New Order. Anton Falck Gansted og Joakim Nørgaard, som de tilbageskuende drenge civilt hedder, sammentømrer som regel deres mærkværdigt dansable og 80’er-klistrede dysterlyd gennem lo-fi-programmerede rytmer og supplerende live-optagelser, der skæres over af Gansteds monotone reverb-vokal.

Københavnerdrengene er desuden aktuelle med deres nyeste ep ’The Mind of a Gemini’, der accentueres af puls, drømme og en tung hypnose. Deres synthfikserede fabelunivers kan tilgås på to opfølgende dage i henholdsvis Voxhall og Pumpehuset som september måneds punktum.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af