Disse 11 album skal du høre i november

Året er ved at gå på hæld, men musikbranchen er endnu ikke gået i vinterhi (læs: julemusik-amok). Vi guider til de mest spændende udgivelser i november fra blandt andet The Weeknd, Justice og A Tribe Called Quest.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Common ‘Black America Again’ (Ude nu)

Over to år er gået siden ‘Nobody’s Smiling’, Commons sidste værk, der tog fat på volden og den uhørt høje kriminalitetsrate i hjembyen Chicago. Titlen på hans nyeste langspiller, ’Black America Again’, ser i den grad ud til at fortsætte i samme politiske rille.

Også singlen ’Love Star’ forsikrer om, at rapperens patenterede soul-klang fuld af introspektiv lyrisme og dybfølt kærlighedsbevidsthed opretholdes. Den øvrige trackliste bugner af stærke gæster såsom Stevie Wonder, John Legend og Bilal.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Klorin ‘Noncompliance’ (Ude nu)

Kenton Slash Demon sigter normalt mod klubben, men i deres nye samarbejde med Lust For Youth-frontmanden Norin er der andre og mere stillestående boller på suppen. Klorin er et ambient-projekt, hvis debut-ep dyrker industrielle og atmosfæriske stemninger, hvor kompositionerne folder sig ud som elektroniske ødemarker.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Grand Prix ‘The Hour of Victory’ (Ude nu)

Grand Prix. Bare aliasset rummer en vis hang til stjernebeklædt grandiositet. Manden bag, Bastian Emil, stod i månedens spæde indtog klar med ep’en ’The Hour of Victory’, der følger efter hans første af slagsen, ’Semper Primus/Tandem Morten’, fra tidligere i år.

Selv har protagonisten kaldt sin musik for majestætisk marchpop, hvilket ikke er ved siden af, når man hører forsmagen af samme navn. Nummeret strutter af Depeche Mode’ske, desperadopoppede synthflader, der med dyb vokal og klassisk blaserthed indhyller atmosfæren i noget mørkt, men triumferende. Den anden single ’Recover (In Silence)’, som vi tidligere har anbefalet, bærer samme ædelsind.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. A Tribe Called Quest ‘We Got It From Here… Thank You 4 Your Service’ (11. november)

18 år skulle der gå, før vi overraskende – og til manges ekstase – så noget til den legendariske hiphop-gruppe A Tribe Called Quest igen. Det snarlige album er for nyligt via et stort anlagt New York Times-interview officielt blevet døbt ’We Got It From Here… Thank You 4 Your Service’, og i samme ombæring kunne frontmanden Q-Tip og Jarobi White fortælle, at gæstelisten blandt andet indeholder Kendrick Lamar, André 3000, Elton John, Jack White og Busta Rhymes.

På trods af, at veteranerne tidligere på året mistede den kære ven og knivskarpe MC-kollega Phife Dawg, vil hans ord være at finde på albummet. Ingen forsmag på albummet er blevet delt endnu, men hvis bare det lyder halvt så godt som deres jazzede hiphop-evergreen ovenfor, er vi solgt.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Katrine Stochholm ‘Danser til radio’ (11. november)

Kender man ikke til navnet Katrine Stochholm, er man delvis lovligt undskyldt. Den danske sangerindes cv består blandt andet af komponering for massivt anmelderroste Under Byen, som hun selv var med til at stifte, men nu står hun altså snart klar med sit solodebutalbum i eget navn.

Tidligere på året udsendte Stochholm singlerne ’En dejlig aften, stille sølvklart vandet’ og ovenstående ’Fugle krybdyr rovdyr padder’, som bæres af en skævt dansabel avantgarde-pop, der fletter fingre med en inderlig nerve. Det kommende projekt gemmer eftersigende på alt fra futurisme, junglerytmer og pygmæsang til vintage-orgel og gæsteoptrædener fra blandt andre Lowly-medlemmer.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Justice ‘Woman’ (18. november)

Efter fem års retræte fra studiearbejdet, der sidst blev luftet i form af ’Audio, Video, Disco’, vendte Justice i juli tilbage med singlen ’Safe and Sound’, som månederne efter fik følgeskab af både ’Randy’ og ovenstående ’Alakazam!’.

Alle tre er bastante funkmonstre, som Gaspard Augé og Xavier de Rosnay efterhånden har gjort til deres varemærke – og det er også, hvad der forventes af det kommende album med den simple titel ’Woman’. Pariserduoen har øjensynligt ingen intentioner om at genopfinde sig selv, men hvorfor skulle de også det, når de ved, hvad der virker?


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Bruno Mars ’24K Magic’ (18. november)

Mange kender Bruno Mars for den uomgængelige ørehænger ’Uptown Funk’ fra 2014, der i samarbejde med Mark Ronson overtog samtlige dansegulv og radiobølger i tiden efter. Men indtil for nyligt var det ikke engang blevet til så meget som én solosingle fra sangeren, hvis seneste album var ’Unorthodox Jukebox’ fra 2012. Dog gjorde Mars som sagt op med dette tidligt i oktober, da han udsendte forløberen ’24K Magic’ fra det kommende album af samme navn. At dømme ud fra den smittende funksingle ser Mars ud til at fortsætte i rillen fra ‘Uptown Funk’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Dungen ‘Häxan’ (18. november)

Den svenske psychrock-kvartet udgiver i midten af måneden deres niende album, ’Häxan’, og på programmet står for første gange en udelukkende instrumentel oplevelse.

Det gamblende træk ser dog ikke ud til at lide last på nogen måde, da bandets proggede og kalejdoskopiske lyd ser ud til at få en helt ny dimension uden forsanger Gustav Ejstes’ vokal. Hør bare den dugfriske single ’Achmed flyger’, der med et jazzet retro-trip tager lytteren på en psykedelisk flagrende langfart af de helt store. Sidste års album, ’Allas Sak’, var i øvrigt en femstjernet oplevelse, og vi ser ingen grund til ikke at forvente nogenledes samme kvalitet igen.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Metallica ‘Hardwired… to Self-Destruct’ (18. november)

Annonceringen af Metallicas kommende koncerter i den nye Royal Arena bragte et sandt billetragnarok med sig. Koncerterne kom lidt tid efter annonceringen af gruppens kommende album ‘Hardwired… to Self-Destruct’, der foruden anførte ’Moth Into Flame’ byder på i alt 12 sange, blandt andet ’Hardwired’.

James Hetfield og resten af bandens seneste album var ’Death Magnetic’ helt tilbage fra 2008, men tidens tand ser ikke ud til at have gjort det mindste ved de vedholdende metalrockere, hvis albummets singler er et værdigt dømmegrundlag. Det ser ud til, de stadig kan deres metal-abc, som de i sin tid selv var med til at skrive.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. The Weeknd ‘Starboy’ (25. november)

Bare 14 måneder er passeret, siden The Weeknds seneste ’Beauty Behind the Madness’ udkom, men tiden er altså snart inde til næste kapitel i sagaen om r’n’b-genrens mørkemester, Abel Tesfaye. Navnet på det kommende album er ’Starboy’ – et kip med hatten til David Bowie – og inspirationen i denne ombæring lister både The Smiths, Talking Heads, Bad Brains og Prince. Derudover byder pladen på to Daft Punk-producerede tracks, hvoraf den ene er den nominelle førstesingle set ovenfor.

Selv har canadieren i et sjældent interview med VMAN udtalt: »Produktionen føles aggressiv, men stadig sexet. Det er svært at sætte mærkat på lyden (…). Jeg vil skubbe til grænserne, uden at det føles forceret«. Derudover vil albummet – og dele af den resterende diskografi – kunne opleves under danske faner til februar næste år.


Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

11. Molo ‘TBA’ (TBA)

Molotov Movement gav sidste år et show på Roskilde Festival, men egentlig havde rap-fællesskabet bestående af Gilli, Benny Jamz og MellemFingaMuzik på tidspunktet ikke officielt udgivet noget materiale sammen. Under det beskårede alias Molo blev der dog lavet om på dette forleden med den nye varmblodede single ’Udenfor’, der lægger sig i samme ikke-vestlige inspirationsrille som tidligere hørt fra både MellemFingaMuzik og Gilli med for eksempel ’Bomaye’ og ’Tidligt op’. ’Udenfor’ varsler en kommende ep, der eftersigende udkommer i november med otte-ni numre.

Læs også: Her er 13 koncerter du skal opleve i november

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af