Her er 13 koncerter du skal opleve i november

Den kommende måned bugner af spændende koncerter – der er specielt meget hiphop på programmet.
Her er 13 koncerter du skal opleve i november
Chance the Rapper. (Foto: Dave Kotinsky/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tim Hecker
1. november, Jazzhouse

Med sit ottende album ’Love Streams’ fra tidligere i år befæstede maskinmagikeren Tim Hecker sig som en betagende og ikke mindst intellektuel electro-troldmand. Har man lyst til at vide, hvordan sådan noget lyder og opleves, er det bare med at runde Jazzhouse den første i måneden – Heckers seneste besøg i landet var bundsolidt.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Joey Purp
2. november, Ideal Bar

Chicago-rimsmeden Joey Purp er medlem af musikkollektivet SaveMoney med blandt andre Chance the Rapper og Vic Mensa. I sommers udgav han til stor begejstring det blændende mixtape ‘iiiDrops’, der gjorde ham fortjent til en flot tiendeplads på vores liste over det første halvårs 20 bedste udenlandske album. Koncerten på Ideal Bar er hans første danske af slagsen.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Flume
7. november, Falconer Salen

Australske Harley Edward Stretens seneste album ’Skin’ landede lige i tide til årets sommer og lagde grobunden for en ualmindelig velkonstrueret eftermiddagskoncert på årets NorthSide. Nu vender electro-drengen snart tilbage til det danske land til indendørsfest i Falconer Salen, hvor han igen vil forsøge at imponere med udforskningen af lydeffekter.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mick Jenkins
8. november, Pumpehuset

Den elokvente samfundsrevser Mick Jenkins er en af Chicagos fremmeste eksempler på blodbadsbyens nyfundne positivitetshiphop. Debutpladen ’The Healing Component’ bar en introspektivt og tematiseret verden med sig, der smagte bittersødt og fuldt af højtravende ambitioner. Jenkins’ koncert blev i øvrigt rykket en uge frem grundet flere henvendelser fra fans, der påpegede, at den oprindelige dato karambolerede med Chance the Rappers show i Falconer Salen.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Malk de Koijn
11. november, Skråen + 12. november, Posten + 18.-19. november, Voxhall + 25.-26. november, Den Grå Hal

Et fiffigt sammenkog af gamle tekster var alt, der skulle til, da hiphop-koryfæerne Malk de Koijn annoncerede deres forestående efterårsturné. Selv om den nærmest kultisk tilbedte raptrios sidste udgivelse, ’Toback to the Fromtime’, efterhånden har fem år på bagen, holder deres gakkede univers den dag i dag. Og så var trekløverens tilstedeværelse på årets NorthSide et af højdepunkterne på festivalens første dag.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Preoccupations
14. november, Pumpehuset

Den canadiske postpunk-kvartet Preoccupations har skiftet det tidligere – og langt mere samfundssprængfarlige – alias Viet Cong ud. Med navneskiftet fulgte deres andet (!) selvbetitlede album i september, som modtog pæn international kritikerhæder. Nu står en dansk koncert så for døren i midten af den første formelle efterårsmåned, hvor Pumpehuset lægger halvintim manege til rå, kras og industrielt støjende rock med vægtigt feel og stedvise 80’er-henvisninger.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Chance the Rapper
15. november, Falconer Salen

I hælene på Chance the Rappers technicolor-spraglede tredje mixtape ’Coloring Book’ fra maj måned har Chicago-drengen fået sit velfortjente gennembrud i bredt format. I 2014 aflyste han til stor frustration sin Roskilde Festival-koncert lige på målstregen, men nu kan hans gospelrige og feel good-manende humørhiphop omsider opleves igen – for første gang her til lands siden opvarmningstjansen for Macklemore tilbage i 2013.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sampha
16. november, Lille Vega

Siden engelske Sampha tog verden med storm som gæst på Drakes ‘Too Much’, har han ved siden af flere features (der indebærer blandt andre Kanye West- og Frank Ocean-samarbejder) udgivet egne sange som bebudelse på det kommende debutalbum ’Process’. Udgivelsestidspunkt er endnu ikke offentliggjort, men man kan med rette bevæge sig ned i Lille Vega den 16. november for at høre, hvad den engelske crooner med hang til bløde elektroniske kompositioner har at byde på.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Whitney
20. november, Store Vega

Supergruppen Whitney har på alle leder og kanter overrasket i 2016. Først var det med junis debutprojekt ’Light Upon the Lake’, der omtrent en måned efter udgivelse fik følgeskab af en smitsom og veleksekveret country-charmerende koncert på Roskilde Festival. Nåede man ikke at fange dem på henholdsvis Roskilde eller Tape i Aarhus i midten af august – eller vil man partout have slukket Whitney-tørsten igen – bydes man nu muligheden igen med bandets første show i København.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kevin Gates
20. november, Voxhall + 21. november, Lille Vega

Trap-hiphop fra de beskidte sydstater er næppe nogen dybere genopfindelse af den ret så udbredte subgenre. Alligevel stikker Baton Rouge-rapperen Kevin Gates ud med sine roste mixtapes og debutalbummet ’Islah’ fra indgangen af året, der især skabte røre i andedammen med ørehængeren ’2 Phones’. Følelsesladede og alligevel hudløst ærlige vers i er sigte, når Gates runder både Aarhus og København over to sammenhængende dage.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Schoolboy Q
24. november, Store Vega

Med hans to seneste femstjernede aktiviteter bag sig – albummet ’Blank Face’ og den foregående Roskilde-koncert på Arena – var det vel blot et spørgsmål om tid, før den permanent hattebærende Q blev kaldt til de danske grænser igen. Albummet har siden juli haft tid til at lagre sig i fans’ erindring, så der er ingen undskyldning for at lade TDE-rapperens æteriske og udsyrede gangsta-fortællinger i Store Vega passere.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Karl William
Turné

Noget kunne tyde på, at Karl William er ved at lægge en smule af sin blåøjede r’n’b-soul bag sig i bytte for nye poppede veje – i hvert fald, hvis man skal tro hans seneste ep ’Livet’. Én ting er dog sikkert: Sangeren drager på miniturné i fire danske byer med selvtilliden helt i top efter fredagens sejr til P3 Guld.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Danny Brown
30. november, Pumpehuset

Forfriskende manisk, fuldkomment ustyrligt og alligevel overraskende ligevægtigt. Sådan lød konklusionen på vores vurdering af Danny Browns nylige ’Atrocity Exhibition’, der blotlagde sig som et særdeles succesfuldt eksperimentaludspil. Når november går på hæld, gør den bramfri Detroit-rapper for anden gang sin entré i Pumpehuset. Med det nye storroste album i bagagen bliver det spændende at se, hvilken Brown der dukker op – den afbalancerede eller den excentrisk smadrede.

Læs også: Top Tracks: Her er ugens otte bedste nye sange

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af