2016 ifølge Saveus: »Årets største skuffelse var at se det amerikanske præsidentvalg blive forvandlet til et reality show«

2016 ifølge Saveus: »Årets største skuffelse var at se det amerikanske præsidentvalg blive forvandlet til et reality show«
Saveus på Spot Festival. (Foto: Benjamin Lund/Soundvenue)

Artikelserie: En række af landets mest markante personligheder inden for musik, film, mode og tech fortæller i løbet af december om 2016 set gennem deres øjne.

I dag giver vi ordet til Saveus, der for alvor rørte på sig i 2016 efter debuten til P3 Guld-showet i 2015. Martin Hedegaard spillede på Spot og Roskilde Festival, gav et par numre til Kronprisparret årlige prisuddeling og udgav singlen ‘Everchanging’ samt en live-udgave af ‘The Interview’. På tirsdag giver bandet årets sidste koncert i Store Vega.

Hvad vil du især huske 2016 for?
»Jeg vil virkelig huske 2016 for vores debut på Roskilde Festival – det er en aften, vi aldrig glemmer. Derudover vil jeg også huske året som det år, hvor jeg følte, at brikkerne faldt på plads i forhold til min tanker og visioner for Saveus: Hvor det skulle hen, lyden, det visuelle udtryk og live-udtrykket. Et år, der har gjort mig klar til at gå i et højere gear«.

Hvis dit år var en sang, hvilken sang var det så?
»Radiohead med ’Everything In Its Right Place’. Mit år har handlet meget om de store spørgsmål og de beslutninger, der får stor betydning for fremtiden – og at hele puslespillet skal være det rigtige, når alle brikkerne falder på plads«.

Hvis du skulle give ét album fra 2016 videre til de kommende generationer, hvad skulle det så være?
»Jeg vil give albummet ’22, A Million’ af Bon Iver videre. Jeg er dybt inspireret af al symbolikken og mystikken, Justin Vernon formår at bygge op omkring et album, og jeg vil virkelig anbefale folk at dykke ned i albummets historier og referencer, som er alt lige fra bibel-citater, salmer til noveller. Derudover er lydbilledet så fantastisk organisk og samtidig fantastisk elektronisk«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvilken film/serie fældede du en tåre til?
»Hmm, jeg tror desværre ikke, at der er blevet fældet nogle tårer fra min side. Men hvis jeg skal nævne noget, så var sæsonafslutningen på ’Game of Thrones’, FUCKING vild. R+L=J!! Den var god nok!!! Kuldegysninger over det hele«.

Årets største skuffelse for dig?
»At se det amerikanske præsidentvalg blive forvandlet til et realityshow. Jeg tror jeg sad et par gange med en tabt kæbe og tænkte: ’Wauw…….’«

Hvilken person håber du, vi hører mindre til i 2017?
»Udlændinge- og integrationsordfører fra DF, Martin Henriksen. Jeg har stor respekt for alle politikernes arbejde, men jeg bliver simpelthen trist og mister troen på alle former for håb og næstekærlighed, når jeg ser eller hører ham kommunikere sine holdninger«.

Læs også: Vi kårer: Årets 15 bedste danske album

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af