Årets første Top Tracks: Her er ugens 10 bedste nye sange

Årets første Top Tracks: Her er ugens 10 bedste nye sange
Julie Byrne. (Foto: Jonathan Bouknight)

1. London Grammar ‘Rooting For You’

Hannah Reid har en vokal, der skærer direkte gennem brystkassens ydre og sender kuldegysninger gennem kroppen. Dyb og rungende, men samtidig sart som kolibriens vingeslag. Hun er det helt store trækplaster i London-trioens sælsomme popunivers, og det er hun stadig på den nye single ‘Rooting For You’, der er gruppens første nye lyd siden debutalbummmet ‘If We Wait’ fra 2013. Her i en live-udgave med fuld orkesterbehandling – studieversionen er ude på diverse streamingtjenester.


2. Suspekt ‘Hun blev bare så glad’

Videoen er én ting: En af de mest vanvittige og absurde, vi har set i lang, lang tid. Men Suspekts anden forsmag på ‘100% Jesus’ er altså også værd et bemærke for selve musikken. Ikke en standardiseret single, men et klassisk Suspekt-albumtrack, der ikke gør så meget væsen af sig på produktionssiden, men får overflod af attitude fra Orgi-E og Bai-D’s liderlige rim, der skummer over af perversitet.


3. Lowly ‘Prepare the Lake’

Vi har haft øje for danske Lowly i snart to år, men først nu er den danske gruppe klar med deres debutalbum ‘Heba’, der lander den 10. februar via pladeselskabet Bella Union – yes, de har altså skaffet sig en kontrakt med et ret så velrenommeret udenlandske label. Nyeste single er ‘Prepare the Lake’: En intens og skarpskåret popsang med hektiske postpunk-trommer.


4. The xx ‘Say Something Loving’

Årets første store album lander den 13. januar, når The xx udsender deres tredje langspiller ‘I See You’. Førstesinglen ‘On Hold’ overraskede med sit lysende udgangspunkt, mens ‘Say Something Loving’ udmærker sig ved at bygge flere Lego-klodser ovenpå trioens ellers så nedbarberede lyd. Her er et Alessi Brothers-sample, et atmosfærisk c-stykke og sarte strygere, men mest af alt er der Oliver og Romys vokaler, som bare lyder så pissegodt sammen.


5. School of X ‘By Your Side’ (Sade-cover)

Han spiller trommer for Mø, men har en lang række projekter og musikertjanser bag sig. Tilbage i august debuterede Rasmus Littauer dog på egen hånd med den længselsfulde drømmepop på nummeret ‘Las Vegas’ under sit nye School of X-alias. Den 1. januar fejrede Littauer så det nye år med sit andet School of X-track: Et håbefuldt og smørblødt cover af Sades ‘By Your Side’.


6. Kehlani ‘Undercover’

Vi har rimelig meget optur over Kehlani og glæder os til at præsentere hende til en Soundvenue Session i Amager Bio den 12. marts. Den attituderige r’n’b-sangerinde udgiver debutalbummet ‘SweetSexySavage’ den 27. januar, men attituden er delvist lagt på hylden på den friske single ‘Undercover’, som er et boblende kærlighedsnummer med ulmende bas om bare at kaste sig ud i romancen på trods af, hvad alle de andre siger.


7. Dør nr. 13 ‘E45’

Det er en klassisk cyklus i musikbranchen: Et band får stor succes med en ny lyd, hvilket skaber præcedens for en række nye bands, der kommer med egne og friske takes på dogmerne. Dør nr. 13 vandt Karrierekanonen i sommers, og deres første single er sprudlende rockmusik et sted mellem Kliché og TV-2. Forgængeren i dette tilfælde hedder The Minds of 99, og det er da også forsanger Niels Brandt, der har produceret ‘E45’.


8. Barselona ‘Mixtape III’

Der er fuld fart på den danske kvintet Barselona. På tre måneders tid har de i Vellness Plader-ånden udgivet hele tre mixtapes a 20 minutters varighed og i processen sluppet knap 20 numre løs til offentligheden. For en håndfuld dage siden udkom ‘Mixtape III’, der er endnu et bevis på gruppens sødmefulde og skraldede popmusik, der er både charmerende og lunefuld. Et herlig trope-cocktail i en mørk tid.


9. Antonio Gram feat. Nakhane Touré ‘Weekdays’

Fløjten har gennem tiden været en tilbagevendende trend i mere eller mindre irriterende poptracks, men Antonio Gram tager den menneskelige lyd ind i et mere dysters univers på den besættende ‘Weekdays’, som har vokal fra den sydafrikanske sanger Nakhane Touré. Bag Antonio Gram-aliasset finder man Esben Valløe, som tidligere var den ene halvdel af Reptile Youth, men nu afsøger nye musikalske græsmarker – blandt andet også i techno-trioen M€RCY.


10. Julie Byrne ‘I Live Now as a Singer’

Julie Burne laver altså nogle virkelig fine folk-agtige sange, og der er god grund til at se frem mod hendes kommende album ‘Not Even Happiness’. På hendes nye single er det dog ikke guitaren, der klimprer, men i stedet en ambient lydflade, der drømmer sig væk sammen med hendes himmelske vokal, så vi ender i en engleversion af Grouper.

Årets første uge var i det hele taget ret overvældende, når det kommer til ny musik, og det er i den grad også værd at tjekke disse friske tracks ud:
Snakehips/Mø ‘Don’t Leave’
Soho Rezanejad ‘December Song’
Soleima ‘Cracks’
Dirty Projectors ‘Little Bubble’
Jens Lekman ‘What’s That Perfume That You Wear?’

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af