Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange
Kendrick Lamar er tilbage. (Foto: Bryan Bedder/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Gorillaz feat. D.R.A.M. ‘Andromeda’

Gorillaz har meldt deres comeback. Og i ganske stor stil med albummet ‘Humanz’ (28. april), som overrasker med en særdeles pakket gæsteliste. Med nyheden fulgte også hele fire nye tracks, hvor vores umiddelbare favorit er ‘Andromeda’ med D.R.A.M. som gæst. Rapperen spiller dog kun en lille rolle, og det er Damon Albarn som festglad rumturist, der for alvor begejstrer. Omkvædet (eller hvad man skal kalde det), som skydes ind efter ca. et minut, er hysterisk, euforisk og ekstatisk på en helt vidunderlig måde.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Masasolo ‘Ordinary Day’

Guitaren er trådt i baggrunden på den nye single fra danske Morten Søgaard aka Masasolo. De drømmende guitarakkorder popper dog stadig op, og i samspil med bølgeskvulpende synthesizere er resultatet en psykedelisk popsang med tropiske hængekøje-vibrationer.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Future Islands ‘Cave’

Future Islands udgiver den 7. april det nye album ‘The Far Field’, og Baltimore-bandet har stadig et solidt tag i den intenst smittende synthpop. Samuel Herring synger luften ud af lungerne, og så er der den der baslinje: En helt utrolig fremdrift, som er umulig ikke at holde af.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Perfume Genius ‘Slip Away’

Instrumenterne skriger med samme kraft som et bombastisk følelseudbrud på den nye single fra Mike Hadreas aka Perfume Genius. ‘Slip Away’ er første single fra det kommende album ‘No Shape’ (5. maj), og så kan Hadreas til sommer opleves på Haven Festival.


5. Drake ‘Passionfruit’

‘More Life’ er Drakes bedste udgivelse siden ‘Nothing Was the Same’, og playlisten byder på masser af højdepunkter hos alle de forskellige Drake-personaer, som Aubrey Graham efterhånden opererer indenfor. ‘Get It Together’ og ‘Sacrifices’ er også med helt i toppen, men vores favorit er nu engang ‘Passionfruit’, der kombinerer det bedste fra ‘Marvins Room’-melankolske Drake med det tropiske aspekt fra dancehall-Drake.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Kendrick Lamar ‘The Heart Part 4’

Kendrick, du har været savnet… På den nye single er beatet delt op i to: Et soulet, vokal-sample-båret beat med rislende bækkener, der går over i noget mere presserende med trommemaskinen på overarbejde. K-Dot lyder som altid fantastisk – flow, rim, intonation – mens han både puster sig op og skyder med skarpt mod Trump og samfundet. Afslører han i sidste sætning udgivelsesdatoen for et nyt album? Vi sidder klar 7. april.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Jonti feat. Stece Lacy ‘Scrood’

Steve Lacy er alle vegne, og den unge musiker (der både henrykker solo og som medlem af The Internet) er nu gæst på et nyt solonummer fra produceren Jonti, der turnerer med The Avalanches og udgiver sit eget materiale på Stones Throw. Her med et funket og jazzet hiphop-track, der drives frem af blævrende bas og skarpe break-beats.


8. Noah Carter ‘Come Alive’

Noah Carter var blød på ‘Do You’, benhård på efterfølgeren ‘B.O’. På den talentfulde rappers tredje single er vi tilbage i r’n’b-hjørnet, og på et fængslende, hiphop-tungt Jens Ole McCoy-beat synger Carter serenade til sin udkårne: »Fuck a friendship, let’s get intimate«.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Cigarettes After Sex ‘Apocalypse’

Efter stor succes med debut-ep’en ‘1’ har Cigarettes After Sex (et lidt forfærdelige bandnavn…) annonceret deres debutalbum ‘Apocalypse’ (9. juni). Titelnummeret er en god forsmag på, hvad det er, Brooklyn-slænget kan: Give den ellers indadvendte slowcore og drømmepop en forfriskende umiddelbarhed. Hvis du ikke sover sødt til denne her, så er der noget galt.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Gorillaz feat. Popcaan ‘Saturnz Barz’

Ta-da! Vi slutter også af med Gorillaz – det fortjener Albarn. ‘Saturnz Barz’ er meget langt fra den ‘normale’ Gorillaz-sang, men det gør vel ikke noget, gør det? En dyster, alarmerende sag med stormfulde basbrus og en særdeles stærk vokalindsats fra dancehall-sangeren Popcaan.

Læs også: Fem helt nye album du skal høre i dag

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af