Top Tracks: Her er ugens otte bedste nye sange

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Her er ugens otte bedste nye sange
Sigrid.

1. Lana Del Rey feat. The Weeknd ‘Lust For Life’

Det kan virke som rent begær, men der er mere på spil på titelnummeret fra Lana Del Reys kommende album – det handler om at tage ansvar for sin egen (og vores allesammens skæbne)? En fornem ballade, der tilmed tilføjer The Weeknd som den første gæst nogensinde på et Lana Del Rey-nummer.


2. EMA ‘Aryan Nation

Efter to fyrige album har EMA skiftet pladeselskab – angiveligt fordi, hendes kommende album Exile In the Outer Ring’ (25. august) var for politisk for Matador. ‘Aryan Nation’ er en bidsk, støjende og intens sang om Midtvesten i USA, hvor Erika M. Anderson selv stammer fra: Håbløsheden og vreden i en gren af USA, som ikke føler, deres stemme bliver hørt. Det kunne blive en sprængfarligt album i denne Trump-æra.


3. Benjamin Booker ‘Right On You’

Bluesrockeren Benjamin Booker vender den 2. juni tilbage med sit andet album ‘Witness’, og New Orleans-sangskriveren med den whiskey-rustne stemme er godt på vej med den buldrende og beskidte ‘Right On You’.


4. Lasse Matthiessen ‘Sorte søer’

Lasse Matthiessen har indtil nu foldet musikkarrieren ud i Tyskland, men med ‘Sorte søer’ har den danske sangskriver skrevet sit første nummer på modersmålet. Et højtravende guitarpopnummer, der dog stadig formår at skabe et intimt rum omkring lytteren. En ep er på vej i løbet af efteråret, og Matthiessen kan opleves på Spot Festival.


5. Blondage ‘Stoned’

Blondage fortsætter den gode stime, og den danske duos første single siden sidste års stærke debut-ep er en forårsvarm kærlighedssang med en charmerende og legesyg produktion – både i beat og vokaleffekter. Esben Andersen og Pernille Smith-Sivertsen planlægger at udgive flere sange over sommeren og tager til oktober på en efterårsturné med syv datoer.


6. Sigrid ‘Plot Twist’

To for to for norske Sigrid, som følger op på debutsinglen ‘Don’t Kill My Vibe’ med endnu en bragende popbasker. Det er ikke den dybeste tallerken, men bare virkelig god pop. Husk at tjekke hende ud på Roskilde Festival.


7. DJ Shadow Feat. Nas ‘Systematic’

To hiphoplegender mødes på et track fra soundtracket til den kommende sæson af komedieserien ‘Silicon Valley’. Hvorfor der skal sådan en anledning til for at koble producerens legesyge sample-magi med Nas’ selvsikre bars står hen i det uvisse, men vi klager bestemt ikke.


8. Waxahatchee ‘Silver’

Vi kårede Katie Crutchfields ‘Ivy Tripp’ til et af de allerbedste album i 2015, og hendes klassiske og yderst velskrevne powerpop fortsætter på ‘Silver’, den første single fra albummet ‘Out In the Storm’ (14. juli).

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Læs også: Fire nye album du skal høre i dag

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af