Spot Festival must-sees: Otte koncerter du ikke må misse

Festivalen i Aarhus skydes i gang torsdag, og der er både uprøvede talenter og mere rutinerede kunstnere på programmet – her er otte etablerede navne, du ikke må misse.
Spot Festival must-sees: Otte koncerter du ikke må misse
Benjamin fra Benal, Distortion 2016. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. AV AV AV

De gav et brag af en Spot-koncert i 2015, og siden da har Eloq, Unkwon og DJ Er Du Dum Eller Hvad leveret af hav af medrivende elektroniske koncerter, som specielt henrykker i festivaløjemed. I kølvandet på dette års ‘Everything Is True’-ep vender de tre musketerer tilbage til Spot – nu (fuldt fortjent) opgraderet til Musikhusets Store Sal, hvor bassen kommer til at flyde tungt ud over plyssæderne.

Lørdag den 6. maj: 23:15
Musikhuset – Store Sal


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Benal

Det københavnske makkerpar har efterhånden nået et ambitionsniveau, så deres ydmyge alias ikke længere er heldækkende for dem. Benals lynende intelligente tekster har altid været alt andet end ba-nale, og deres lyd meget mere end blot summen af rapper Benjamin og producer Albert. Det står skrevet i sol, måne og stjerner, at de efterhånden er klar til at mænge sig med dansk hiphops andre helt tunge drenge, og det afspejles formentlig i, at de er placeret på Spot Festivals næststørste scene – Musikhusets fornemme Store Sal. Du kan dog også fange dem udendørs dagen efter, hvor de gæster Spot Royal-scenen ved Immervad kl. 17.00.

Fredag den 5. maj: 18.30, Musikhuset – Store Sal
Lørdag den 6. maj: 17.00, Spot Royal


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Lord Siva

Lord Siva har næsten så mange følelser, at han ikke kan håndtere dem. De flyver rundt i hovedet på ham – angst, depression, nattelivets kortvarige lykke – og live krænger han da også sjælen ud, så man forstår, hvor teksterne kommer fra. Sangeren har netop afsluttet sin udgivelsestrilogi med debutalbummet ‘3’ (og fulgt op med det lettere frivole ‘Lapper’), så forvent hovedsageligt nyt materiale i i kongrescenteret.

Lørdag den 6. maj: 22.00
SCC – venstre scene


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. First Hate

Synthpop-duoen albumdebuterer ganske snart efter en række ep’er og singler (heriblandt sidste års i vores øjne bomstærke visitkort ‘The Mind of a Gemini’). Datoen er ganske passende sat kun en uge efter Spot Festival, altså den 12. maj. Vi kan derfor forvente os smagsprøver på den kommende langspiller, når First Hate indtager kæmpescenen i Scandinavian Congress Center og serverer syntetiske pop-jordbær i efterhånden stadionstørrelse, tilsat Anton Falck Gansteds mørke croon. Og mon ikke vores nylige favorit, den mundharmonika-bittersøde ‘The One’, også får en tur i manegen?

Du kan også fange First Hate til vores Spot Festival pre-party torsdag den 4. maj på Radar, arrangeret i samarbejde med s!b!p!.

Fredag den 5. maj: 23.00
SCC – højre scene


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Blondage

Det er kun lige over et år siden, at Rangleklods med navneskiftet til Blondage også skiftede stilistisk ham og tweakede deres lyd i en afgjort mere beslutsomt sexet, klubbet og upbeat retning, og vi var svært glade for deres selvbetitlede debut-ep under eget navn. Med deres placering i Scandinavian Congress Center prime time lørdag aften er det også eksamenstid: Kan Esben og Pernille piske et ekstatisk, kogende pop-rave sammen med deres nye, mere dansable udtryk? Vi har oddset skejserne væk på et rungende ‘ja’.

Lørdag den 6. maj: 23.00
SCC – højre scene


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Lowly

Spot Festival har i år valgt at beære Lowly med tjansen at skyde ballet i gang torsdag eftermiddag fra Spot Royal-scenen ved Immervad – under åben himmel, og forhåbentlig (knock on wood) med bragende godt vejr som akkompagnement. Dét valg forstår man godt, hvis man har lagt øre til ‘Heba’, som udkom på hæderkronede Bella Union for et par måneder siden. Indiepop-supergruppens debutalbum er præcis så ambitiøst og helstøbt, som man turde have håbet på, og vi forventer os ikke mindre af deres live-optræden.

Torsdag den 4. maj: 16.05
Spot Royal


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Communions

Jovist, vi kan fint mindes, da vi første gang faldt for live-aftapningen af Communions, da de gæstede Spot Festival i 2014. Længere er det trods alt ikke siden, men de manglende finesser dengang i form af rå, halvråbte vokaler og en veritabel Klampenborg Galopbane på trommesættet gør, at det føles som ti og ikke tre år. Vi glæder os primært til at høre, hvordan rockbandets fine, men også ganske glatbarberede og poppede albumdebut gør sig i levende live.

Fredag den 5. maj: 21.45
Voxhall


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Sekuoia

»Et synthsitrende klubudspil med internationalt potentiale«. Vores anmelder var meget begejstret for Sekuoias debutalbum ‘flac’, og det med god grund. Patrick Alexander Bech-Madsen blander dub, house og ambient i sin helt egen elektroniske lirekasse, og overlegent tilføjer han både poppede elementer, peaks og atmosfæriske klangflader. En af de mest talentfulde producere, vi har herhjemme, som gør en dyd ud af at udfordre den elektroniske musik med akustiske elementer.

Lørdag den 6. maj: 23.00
SCC – højre scene

Læs også: Spot-talenter: 12 friske navne du skal tjekke ud

Læs også: Spot Festival: Her er de bedste fester og day parties

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af