Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange
Foto: Bedouine.

1. Marcus Gordon ’Byen’

Tilbage i februar debuterede han med ‘Genudsendt’ (også kåret til Top Track), og nu vender den blot 19-årige Marcus Gordon tilbage med sit næste udspil og officielle debutsingle, ’Byen’. Ligesom sin forgænger er tracket vægtløst sværmende r’n’b med tåget synth, potente trommer og Gordons veludviklede vokal, der er en eftertænksom fortælling om hans sceneskift fra lille Kerteminde til mulighedernes København.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Bedouine ’Solitary Daughter’

En vidunderlig ensomhed og sitren lægger sig over L.A.-baserede Bedouines vandrelystmusik. Azniv Korkejian – den spagfærdige singer/songwriters borgerlige navn – blev født i Syrien til armenske forældre, men voksede op i både Saudi-Arabien og USA, hvor hun i øvrigt har rykket teltpælene op adskillige gange (deraf kunstnernavnet). Alt dette høres i hendes søgende vintage-folk, der fremmes af fløjlsbløde strenge og en sjælebalsamerende stemme. ’Solitary Daughter’ stammer fra Bedouines selvbetitlede debutalbum, som udgives den 23. juni.


Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Calvin Harris feat. Future & Khalid ‘Rollin’

Nænsomt vuggende bas, disede klap og en fuldfed flødesynth er øjensynligt essentielle ingredienser, når man hedder Calvin Harris og lige smækker en tidlig kandidat til årets sommerhit sammen. Den solskinsbadede ’Rollin’ – der hjælpes yderligere på vej af Future og r’n’b-opkomlingen Khalid – er seneste forsmag på Harris’ kommende album ’Funk Wav Bounces Vol. 1’, som lander den 30. juni med et overflødighedshorn af prominente gæster.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Swet Shop Boys ’Thas My Girl’

Den transatlantiske hiphoptandem bestående af Heems og Riz Ahmed er tilbage med nyt materiale for første gang siden sidste års debutalbum, ’Cashmere’. ’Thas My Girl’ er en eksplosiv røvrysterhymne og lander i anledning af duoens netop annoncerede ep, ’Sufi La’, der slippes den 26. maj. Hvis ’Thas My Girl’ er nogen indikator, kan vi se frem til endnu en omgang velskårne slangetæmmer-beats, der bugner af joviale komikerpunchlines og ubegrænset flabethed.


Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Vera ‘In And Out of Love’

Den 26-årige producer William Asingh har siden tiden i rockbandet Kiss Kiss Kiss lavet musik med navne som Soleima og Liss. Nu har han søsat et soloprojekt under aliasset Vera, hvis nye single i disse dage florerer som Ugens Uundgåelige på P3. Man forstår godt hvorfor: Nummeret er en mør cocktail af rokkende synths, hylende saxofon og en uimodståelig (men indtil videre ukendt) kvindelig vokal.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Lød ’Folder’

Et bandnavn som Lød forekommer ikke nær så underligt, når man hører den danske kvintets tilbageskuende aner, der har et ben i både postpunk- og krautrocklejren. Den otte minutter lange ’Folder’ får lov at brænde ud i et virtuost og motorisk groove, der frenetisk slingrer, skøjter og transformerer sig livligt undervejs, mens forsanger Søren Gades dramatiske stemmebånd sendes på overarbejde. ’Folder’ er at finde på Løds selvbetitlede debut-ep, som udgives den 30. juni.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Khan ’Tsunami’

Karen Juhl er så småt begyndt at stå på egne ben med sit Khan-alias, og hun leverede en ganske lovende koncert på Spot Festival for nylig. Hendes højtravende vokal kan nærmest skære gennem glas, men hun formår samtidig at videreføre en ømhed så ufiltreret, at hendes sfæriske artpop ikke må siddes overhørig. Og det er den puslende ’Tsunami’ et levende bevis på.


Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. First Hate ’A Prayer for the Unemployed’

De afvæbnende og dystopiske ekkoer fra 80’ernes dansable synthpop er ikke til at tage fejl af på First Hates nye album, hvor den eskapistiske titelsang, ’A Prayer for the Unemployed’, gør sig klart bemærket. Den injicerer en orientalsk og næsten psykedelisk hornbrise, der over tre minutter falmer sentimentalt ud i de ungdommelige natteskyggers uvished. Og det er netop dét, der er Anton Falck Gansted og Joakim Nørgaards fortrin.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. The National ‘The System Only Dreams in Total Darkness’

Efter forleden at have delt en mystisk lille teaser, der satte fut under nye musikforhåbninger, er Matt Berninger og resten af The National gået i gang med at indfri forventningerne med første track fra femkløverets kommende album, ’Sleep Well Beast’, der er ude den 8. september. ’The System Only Dreams in Total Darkness’ er et fængslende sammensurium af elektroniske konstruktioner, drømme og ulmende mørke, hvor Berningers vokal arbejder sammen med huggende synth og skinger guitar.

The National spiller på dette års Haven Festival, der blandt andet er arrangeret af bandets guitarist, Aaron Dessner.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Powers ‘Closer’

L.A.-makkerparret Powers beviser med sommerhymnen ’Closer’, at de fortjener en tur i vælten. Popduoen, der består af Mike Del Rio og Crista Ru, trækker på et væld af popreferencer i deres frodige solskinslyd, og enkelte steder er det lige på grænsen til at blive lidt for ferskt og Jack Johnson-agtigt. Men nogle gange har man bare brug for lidt blødgørende pop til smilebåndet såvel som øregangen, og her er ’Closer’ leveringsdygtig.

Læs også: Fem helt nye album du skal høre i dag

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af