Alice Glass anklager Crystal Castles’ Ethan Kath for voldtægt og systematiske overgreb

Alice Glass anklager Crystal Castles’ Ethan Kath for voldtægt og systematiske overgreb
Alice Glass.

Alice Glass forlod Crystal Castles i 2014 efter en grim professionel skilsmisse fra duoens anden halvdel, Ethan Kath, der resulterede i gensidig mudderkastning i medierne.

Nu, tre år efter bruddet, har 29-årige Alice Glass delt en udførlig udtalelse på sit website, hvor hun skitserer, hvordan hun har lidt under årelange systematiske overgreb fra Ethan Kath, hvis fødenavn er Claudio Palmieri, både før og under den succesfulde gruppes levetid, der startede i 2006.

Alice Glass skriver blandt andet:

»Jeg mødte “Ethan Kath” (Claudio Palmieri), da jeg gik i 10. klasse. Første gang han udnyttede mig, var jeg omkring 15. Han var ti år ældre end mig. Jeg kom til mig selv igen på bagsædet af hans bil, ekstremt beruset (fra de drinks, han havde givet mig den aften)«.

Hun beskriver herefter et forhold, hvor Ethan Kath terroriserede hende psykisk og kontrollerede blandt andet, hvem hun talte med, hvad hun spiste, og hvordan hun klædte sig. Hun fortsætter:

»Han blev voldelig. Han truede med at smide mig ud over en trappe. Han løftede mig op på sin skulder og smed mig ned på asfalten. Han tog billeder af mine kvæstelser og postede dem på nettet. (…) Han smadrede glasdøre for at skræmme mig, han låste mig inde. Han sagde, at min feminisme gjorde mig til et mål for voldtægtsforbrydere, og at han var den eneste, der kunne beskytte mig. Han tvang mig til at have sex med ham og sagde, at ellers ville han smide mig ud af bandet«.

»Det har taget mig flere år at komme mig efter næsten et årti med overgreb, manipulation og psykologisk kontrol. Jeg er fortsat i færd med at komme mig«, slutter Alice Glass, der siden bruddet med Crystal Castles har udgivet musik under eget navn og tidligere i år udsendte sin debut-solo-ep.

Der er endnu ingen reaktion fra Ethan Kath oven på udtalelsen, men Crystal Castles, hvor Edith Frances sidenhen har overtaget vokaltjansen efter Alice Glass, har aflyst 13 planlagte amerikanske koncerter over den næste måneds tid.

Læs hele Alice Glass’ udtalelse HER.

Siden blotlæggelsen af Harvey Weinsteins mangfoldige overgreb på kvinder i filmbranchen har mange kvinder fundet styrken til at stå frem med deres overgrebshistorier. Både store stjerner som BjörkCara DelevingneJennifer Lawrence og Reese Witherspoon, såvel som helt ‘almindelige’ kvinder via bevægelsen og hashtagget #metoo på sociale medier.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af