Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – skarpe hiphoplegender og genial norsk pop

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – skarpe hiphoplegender og genial norsk pop
Sigrid.
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Necklace ‘Between (Me & You)’

Der er bare noget over simple popmelodier, der klæber sig til hjernen som euforisk lim. Tidligere i år var det netop sådan en omgang, danske Necklace stod for, da han henrykte med den svirrende ’Try This’. Nu gør han det så igen med ’Between (Me & You)’, der igen flyder i quirky electro, men også sprænges af et hiphoppet beat.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Charlotte Day Wilson ‘Doubt’

Hvis du ikke lige har en jazzklubvisit i planerne denne weekend, kan du passende lægge øre til Charlotte Day Wilsons nye fløjlsstykke ’Doubt’, der soul-sukker sig gennem et smægtende terræn af blid percussion, fløjtelignende synths og gospelovertrukkent kor. Toronto-sangerinden kan sin Rhye-lignende soul til fingerspidserne.


3. Hingst & Blikfang ’Sakura’

Vi har før sagt god for både Hingst og duoen Blikfang (bestående af rapper Sean Gade og producer David Engelbrecht), der alle er medlemmer af det københavnske musikkollektiv Citadel. Nu gør vi det lige igen med den r’n’b-svævende ’Sakura’, der pingponger fortræffeligt mellem Hingsts sensuelle vokal og Sean Gades dybere røst – tracket er produceret af Coer.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Yuri Joness ’Facey’

Når vi under danske himmelstrøg står på tærsklen til en grånende vinter, kan det være meget rart at drømme sig væk til sommer, sol og livsbekræftende musik med Yuri Joness’ ’Facey’. Lyrikken indbefatter gnavne naboer og belærende mødre, og beatet minder om Lil Yachty (på den gode måde), alt sammen pakket ind i en ubekymret video, der skildrer en morgen i Joness’ liv.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Louis Samson ’Reflection’

Louis Samson, bedst kendt som forsanger i hedengangne Julias Moon, initierer nu sin solokarriere med ’Reflection’. Den introspektive singles brusende build-ups og tunge funk-synths peger i retning af James Blake, mens også vokalen ligger i et mere behersket leje. ’Reflection’ er produceret af Elias Segujja samt co-produceret af både Samson selv og William Asingh alias Vera.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Ms Banks ’Bangs’

Modelverdenens Tyra Banks øvede sig formentlig i at gå catwalk i mors stiletter som 11-årig. I samme alder øvede musikverdenens Tyra Banks, som englænderen Ms Banks hedder civilt, sig til gengæld på rimets kunst. Intet under, at hun allerede har arbejdet sammen med grime-kapaciteter som Stormzy og Stefflon Don, når man hører nonchalancen i ’Bangs’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Sigrid ‘Strangers’

Året har været et udbytterigt af slagsen for norske Sigrid, der både slap debut-ep og spillede på Roskilde Festival i sommer. Nu ruller den 21-åriges stime af ret så genial skandi-pop videre med ’Strangers’, som trods sit uptempo dansebeat gemmer på ret så sørgelige bekendelser. Kærlighed er ikke altid som på film.


8. Ruthven ’Evil’

Håbet om at høre mere til mytiske Jai Paul så længe ud til at være forduftet, inden vi for halvandet år siden kunne fortælle, at han og brormand A.K. Paul havde søsat et projekt ved navn Paul Institute, der kastede et ultrafunky track af sig. Nu vender de eremitagtige brødre tilbage med to dugfriske numre fra instituttet, hvoraf Ruthvens ’Evil’ tager sig bedst ud med lårfede 80’er-funk-synths og guitar fra A.K.’s hånd.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Billie Eilish ’Bitches Broken Hearts’

Sommetider tager det flere år for kunstnere at opbygge et varigt udtryk. Og andre gange finder man sin kunstneriske ballast allerede i de tidlige teenageår som Billie Eilish, der allerede for to år tilbage optrådte i vores Top Tracks. Siden er L.A.-sangerinden fyldt små 15 år, hvilket dog slet ikke mærkes på ’Bitches Broken Hearts’: Et langsomt simrende kærlighedsnummer, der er langt mere modent, end alderen lader ane.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. The Diplomats ’Once Upon a Time’

Var der lige nogen, der tændte tidsmaskinen? Det føles i hvert fald sådan med Dipsets comeback-single ’Once Upon a Time’, hvor Cam’ron og Jim Jones veksler vers, som var det 2002 i New York. Lydsiden er banket sammen af go-to-producerne The Heatmakerz, der forlener tracket med støvede trommer, chipmunk-samples og et sakramentalt kort.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Læs også: Hør ugens vigtigste nye album – bl.a. Tove Lo, Blaue Blume og Jaden Smith

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af