Top Tracks: Her er ugens 10 bedste nye sange

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Michael Kiwanuka ‘Black Man In A White World’

Vi er henrykte for annonceringen af soulsmeden Michael Kiwanukas længe ventede efterfølger til ‘Home Again’ såvel som hans forestående koncert på årets Heartland Festival. På den nye single er video og lydspor tæt forbundet i en retrofikseret sort/hvid verden, hvor Kiwanukas bluesede beretninger om at være »a black man in a white world« sætter tankerne tilbage til dengang koryfæerne Otis Reading og Bill Withers regerede.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. A.K. Paul ‘Landcruisin’

Hvad sker der med Jai Paul? I denne uge lancerede han den kryptiske projekt ‘Paul Institute’ med brormand A.K. Paul, der mod al forventning bød på et nyt track fra sidstnævnte. ‘Landcruisin’ er kort sagt et genremonster, hvor en ultrafunky guitarfigur opsluger dig på stedet, mens sporadiske synths punkteres af bagmandens passionerede Prince-ish vokal. Det er næsten Jai Paul værdigt – men måske er de faktisk én og samme person?


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Moses Sumney ‘Everlasting Sigh’

Klappende underdelinger, en excentrisk sanger og legende korloops – man skulle næsten tro, at Dave Longstreth fra Dirty Projectors var gået solo. Den frydefulde genistreg ‘Everlasting Sigh’ er dog begået af Los Angeles-sangskriveren Moses Sumney, hvor bankende trommer er smurt i lag med herlige la-la-stemmer. Singlen udøver afmålt minimalisme, inden den ekspanderer uhæmmet mod et klimaks af himmelske dimensioner.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Fouli feat. DC ‘Vi tales’

Tre forskellige flows på tre et halvt minut. Fra Foulis let melankolske gadelevering til Dannis aggressive råbe-rap og til sidst Carmon, der serverer sine ord så overlegent, at han næsten selv griner undervejs. Det bastunge track er produceret af Akhee og stammer fra Foulis kommende debut-ep.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Whitney ‘Golden Days’

I denne uge blev vi smaskforelsket i supergruppen Whitney, der før har modtaget en Top Track-stempling for den knugende ‘Woman’. Singlen ‘Golden Days’ er modsat nærmest happy-go-lucky og kunne nemt agere soundtrack til en køretur ned af den californiske kystlinje. Julien Ehrlichs blide vokal er dog stadig hjerteknust, mens den forløsende horn-outro farer afsted i en majestætiske og medrivende finale.

Hør flere Top Tracks på næste side.

Moderat

 

6. Moderat ’Running’

‘III’ er den passende titel på Moderats tredje album (ude 1. april), og der er stadig fuld damp på trioens hybride technokedel. ‘Running’ tager udgangspunkt i tyskernes minimalistiske varemærke, hvor et kirurgisk opereret beat bokser om kap med Apparats velsmagende og næsten skamløst poppede vokalhook.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Snakehips feat. Anderson .Paak ‘Money On Me’

Producer-makkerparret Snakehips udgav sidste år singlen ‘All My Friends’ (nej, det har intet med LCD Soundsystem at gøre), der bød på prominente gæstebesøg fra Chance the Rapper og Tinashe. Den 15. april udgiver duoen ny ep, hvor de har hevet rapper/sanger Anderson .Paak med på den vanedannende ‘Money On Me‘, og selvfølgelig stjæler .Paak rampelyset med hans sædvanligt soulhede hooks, der slår rødglødende gnister mod den neonglinsende produktion.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Søren Juul ’Dear Child’

Danske Søren Juul har revet sig løs fra aliaset Indians, der var afsender på hans stærke debutalbum ‘Somewhere Else’ fra 2013. Ifølge Juul selv, har han ikke længere brug for at gemme sig bag navnet, og ‘Dear Child’ præsterer uden tvivl et hudløst ærligt udtryk. Den ømme komposition er svøbt i en kuldegysende indlevelse, hvor blikket er fasttømret på fortiden over afdæmpede guitarstrøg, inden omkvædet rejser sig som en strålende føniks af asken. Det nye album ‘This Moment’ er ude den 17. juni.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Pumarosa ‘Cecile’

Lige fra den galoperende start er man fanget. Pumarosa udgav sidste år debutsinglen ‘Priestess‘, og nu er London-bandet på banen med den friske ‘Cecile’. Den tonsende intro knækker dog pludseligt over i en groovy disco-noir-affære, hvor de reverb-sovsede effekter leder tankerne hen på et navn som Blonde Redhead – også takket være Isabel Munoz-Newsome dramatiske vokal. Der er dog ikke noget døsigt over femkløverets hyperaktive miks, der over nummerets fire minutter kommer godt rundt i alskens genreeksperimenter.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Mick Jenkins ‘The Artful Dodger’

Mick Jenkins’ ‘The Water(s)’ fandt vej til vores liste over de bedste mixtapes fra 2014, og tilsyneladende skulle der være et debutalbum på vej fra den lovende Chicago-rapper. Hvorvidt ‘The Artful Dodger’ er derfra er uvist, men vi tager imod det nye udspil med kyshånd. Der er tale om klassisk Jenkins – konfronterende, kommanderende og særdeles tungt på ord, mens Kaytranada er bagmand på den pulserende produktion.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Apple Music HER og via Spotify HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af