Top Tracks: Hør ugens 11 bedste nye sange – Swift, trap og masser af danske talenter

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Ea Kaya ’Remedy’

Danske Ea Kaya skal nok blive til noget. Tidligere i år gjorde hun flot figur på Spot Festival med et lille udvalg af skeletale popsange, og nu tager Christine Kiberg så småt næste skridt på sin musikalske løbebane med ’Remedy’. Det er forholdsvis renskåret pop, der lander et sted mellem Sia og Zara Larsson, hvor vokalen sidder lige i skabet.


2. August Rosenbaum feat. Coco O. ‘Credo Pt. II’

Quadron er tilbage! Okay, ikke helt, men ’Credo Pt. II’ kommer næsten ikke tættere på at være et comeback fra den danske soulduo. Sangen er en sitrende genfortolkning af August Rosenbaums ’Credo’ – nu med Coco O. på vokal. Tracket er oprindelig et instrumentalnummer fra Rosenbaums kommende album ’Vista’ (24. november), og hertil er det produceret i samarbejde med Quadrons anden halvdel, Robin Hannibal. De funky basgange og tromme-grooves er udskiftet med strygere og billedskønt kor, men det emmer stadig af deres umiskendelige electro-soul.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Soho Rezanejad ‘Greed Wears a Disarming Face’

Ventetiden på efterfølgeren til Soho Rezanejads fortræffelige debut-ep ’Idolatry’ fra 2015 har været pænt ubærlig. Gode ting tager dog som bekendt tid, og det samme gør anden snas fra sangerindens tilstundende debutalbum ’Six Archetypes’. ’Greed Wears a Disarming Face’ hedder singlen, som på trods af en otte minutters langtidsulmende løbetid får hvert et sekund til at gælde. Albummet lander den 19. januar.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Hex ‘Højt græs’

Hex (tidligere Hector) er navnet på en (nogenlunde) ny dansk musiker, der har flere projekter i støbeilden. Singlen ’Højt græs’ er den titulære førstesingle fra hans kommende debutalbum, som efter hestens egen mund afspejler hans liv og oplevelser projiceret gennem instrumentale tracks med nærmest selvbiografiske vokalsamples henover. Genremæssigt snakker vi traditionelle hiphopstrukturer, obskure samples og en snart sagt psykedelisk kvalitet, der fæstner sig i trackets taktile sitarklimpren. Albummet udgives af Hex’ eget uafhængige pladeselskab Eternitree, men datoen er endnu uvis.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Kamaiyah ’Playa In Me’

Siden sidste års begejstrende debut-mixtape ’A Good Night in the Ghetto’ har Kamaiyah desværre set sig nødsaget til at udskyde sit forestående debutalbum på ubestemt tid (muligvis grundet sample-komplikationer). Plastret på ventetidssåret kom dog tidligere på ugen, da g-funkens førstedame surprise-udgav mixtapet ’Before I Wake’, hvor særligt den attitudeoverflydende ’Playa In Me’ funkler.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Girlhood ‘Baby Teeth’

Er du fan af eklektiske artister som Nao eller de hedengangne hiphopkoryfæer fra Fugees, er London-duoen Girlhood et lovende act at holde øje med. Tessa Cavanna og Christian Pinchbecks ’Baby Teeth’ demonstrerer nemlig alt andet end babyblød tandløshed. Fun fact: R’n’b-tandemens blend af sen 80’er-hiphop og trompetsvajende funk laves på Pinchbecks narrowboat i en af Londons kanaler, der både agerer hans hjem og studie.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Felix Dicey ’Check’

Dansk-amerikanske Felix Diceys baggrundshistorie er nærmest en halv Noah Carter, idet han i en alder af ni flyttede fra København til New York – altså uden at vende snuden mod Danmarks breddegrader igen. Det internationale tilhørsforhold mærkes i den grad på den 16-åriges blændende ’Check’. Nok har opvæksten budt på omskiftelige bopæle, men hiphoppen har indiskutabelt været en grundpille.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Chief Keef feat. Lil Yachty ’Come On Now’

Chief Keef lyder lige så komatøs som altid på sit nyeste udspil, men det har ikke afholdt kultrapperen fra et umådelig produktivt 2017. Hele tre projekter er det blevet til i år, og nu er et fjerde, ’Dedication’, hastigt på vej med en umiddelbar udgivelsesdato, der hedder 1. december. Andensinglen herfra er bangeren ’Come On Now’ med den uforlignelige (eller hvad?) Lil Yachty, der fungerer på det koldblodige beats tilpas nedtrappede drill-æstetik.


9. Taylor Swift ‘Getaway Car’

Hele verdens T-Swift har netop udgivet albummet ‘Reputation’, og vores førstehåndsindtryk sang for sang får du lige HER. Det hele er bestemt ikke lige godt, men en af de klart bedste skæringer er den modulerende ’Getaway Car’, hvor Swift trods et stramt autotune-kor synger mindre poleret og mere excentrisk end før. En euforisk popballade lige til landevejen.

Albummet er (endnu) ikke streaming-tilgængeligt, så man må ty til andre tjenester som iTunes indtil videre.


10. Vera ‘Nobody Else’

Vi har tidligere advokeret varmt for William Asingh alias Vera, som har arbejdet med både Mø (hvis nye ep han bidrog stort til), Liss og Soleima, og nu ser tingene for alvor ud til at tage fart solomæssigt. Der er nemlig igen nyt fra Veras sydligt inspirerede front med meldingen om debut-ep’en ’Good Job – No Conversation’, som nu byder på den (vanligt) saxofonsvævende smagsprøve ’Nobody Else’. Ep’en rammer gaden den 8. december.

Hør nummeret på Spotify HER.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

11. Ellis May ‘Father’

Ellis May har tidligere fundet vej til vores Top Track-spalter, men ‘Father’ er måske danske Sophia Majs bedste nummer hidtil. Klaveret ulmer som morgentåge over mosen, og Majs stemme formår at være ekstremt intim og intens på samme tid.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Læs også: Her er fem helt nye album, du skal høre i dag – bl.a. Yung Lean og Taylor Swift

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af