Kom tæt på tilblivelsen af ‘Black Panther’s stærke score i ny video

Kom tæt på tilblivelsen af ‘Black Panther’s stærke score i ny video
Chadwick Boseman i 'Black Panther'.

I torsdags havde den ventede Marvel-film ‘Black Panther’ danmarkspremiere, og selvom den musikmæssige opmærksomhed primært er gået til det Kendrick Lamar-kuraterede soundtrack, byder filmen også på en række instrumentale kompositioner, der blander traditionel afrikansk musik ind i den lyd, man ellers forventer fra en actionpræget superheltefilm.

I en ny video fra Genius besøges komponisten bag underlægningsmusikken, svenske Ludwig Göransson, der også har lavet musik til blandt andet ‘Community’, ‘New Girl’ og ‘Black Panther’-instruktøren Ryan Cooglers foregående film, ‘Creed’. Göransson har desuden været med til at skrive mange af Childish Gambinos sange gennem tiden.

I videoen snakker Göransson om, hvordan han inkorporerede den afrikanske musik i sine kompositioner. Han tog kontakt til den senegalesiske folkemusiker Baabaa Maal, som lærte ham meget om vestafrikanske musiktraditioner. Han kommer blandt andet ind på brugen af percussion-instrumentet tama (på engelsk: talking drum), som han blander sammen med 808-trommer og orkesterarrangementer for at skabe en lyd, der er helt unik for filmens fiktive nation Wakanda.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af