Roskilde Festival: De bedste bookinger i mandagens bandpakke

12 musiknavne er netop blevet tilføjet Roskilde-plakaten, og ifølge festivalen skulle mange flere være på vej snarligt. Her er vores favoritter i dagens stærke forsamling af offentliggørelser.
Roskilde Festival: De bedste bookinger i mandagens bandpakke
Sigrid på Roskilde Festival. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. The Blaze

For to år siden fik fætrene Jonathan og Guillaume Alric et mindre gennembrud på baggrund af videoen til deres sang ’Virile’, og siden da er det kun gået fremad for den franske houseduo. Sidste år udgav de deres første ep, ’Territory’, og musikvideoen til titelnummeret vakte atter meget opmærksomhed.

Som man nok kan fornemme, er det visuelle udtryk en rigtig vigtig del af gruppens univers – de begyndte da også netop med at arbejde sammen, fordi Jonathan havde en idé til en video, og så kom musikken bagefter.

Til deres koncerter plejer et smukt videoshow derfor at understøtte den musikalske intensitet, og i modsætning til de fleste elektroniske koncerter, har vi ikke at gøre med animationer, men derimod deres egne kameraoptagelser.

The Blaze spiller onsdag den 4. juli.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Kelly Lee Owens

Sidste år udgav britiske Kelly Lee Owens et selvbetitlet debutalbum, der med sine markante, æteriske vokalpræstationer og mørke elektroniske instrumentation greb lyttere verden over.

Hendes blanding af techno, pop og ambient er ikke noget man falder over hver dag, og mens hendes stemme kan virke blid og skrøbelig, danner den i samspil med de omklamrende teksturer et komplekst lydbillede, der går lige i hjertet. Stemningen er ikke ulig den, man kender fra 90’ernes triphop, men virkemidlerne er moderne og personlige.

På scenen står Kelly Lee Owens oftest helt alene med sin mikrofon omgivet af sit elektroniske udstyr, og under numrene bliver alt live-mixet.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Smerz

For tre år siden gjorde den norske electropopduo Smerz deres Roskilde-debut på scenen, der dengang hed Apollo Countdown. Dengang var de altså en del af det indledende program, men nu er de klar til at være en del af hovedfestivalen.

Siden 2015 er der da også sket meget for de to nordmænd. De beviste i 2016, at de var kommet for at blive med deres forførende debut-ep ’Okey’, og de har på mystisk vis formået både at blive mere populære og mindre poppede på én gang – på deres kommende ep, ’Have Fun’, ser det ud til, at deres sange bygger mere på grooves og mindre på melodier.

Til trods for kamp med både lyd og tidsplan formåede Smerz at trække deres dunkle univers ned over Apollo Countdowns solskinshimmel i 2015, så hvis de bliver programsat lidt mere strategisk i år, kan de med deres øgede erfaring sagtens skabe en vidunderlig oplevelse.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Sigrid

Ja, det er ikke længe siden, vi sidst havde norske SigridRoskilde Festival. Den unge popstjerne spillede på Apollo-scenen sidste år, men hun er blevet meget, meget større siden da, og i januar vandt hun BBC’s prestigefulde Sound of 2018, en pris der tidligere år er gået til navne som Adele, Sam Smith og Haim.

Her på siden har vi da også slået meget på tromme for hende, blandt andet ved at inkludere hende som en del af dette års Breakin’ Sound-liste. Hendes energiske popmelodier er dynamiske og engagerende, og hendes stemme har stor spændvidde på både tekniske og følelsesmæssige niveauer.

Hendes koncert på Apollo sidste år var fyldt med glæde og livsenergi, og på scenen gjorde hun sig så stilsikkert, at det ikke var til at fatte, at hun ikke allerede var en af verdens største popstjerner. Det er sjældent, at Roskilde Festival inviterer en kunstner tilbage kun ét år efter deres sidste optræden, så hun er nok inviteret tilbage for at blive opgraderet til Arena.

Sigrid spiller lørdag den 7. juli


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Regelbau presents Central + DJ Sports + C.K + Manmade Deejay

Der er meget elektronisk musik blandt dagens nye navne, men det aarhusianske pladeselskab Regelbau sørger nok for den største – eller i hvert fald længste – elektroniske fest. Til dette medbringer de fire af deres stærkeste producere: Central, DJ Sports, C.K og Manmade Deejay.

Kollektivet har i løbet af det seneste år nydt international opmærksomhed, og det er fuldt fortjent, at de på Roskilde Festival får en hel flade til at holde de respektive produceres forskellige stilarter og præferencer ud.

Central, DJ Sports, C.K og Manmade Deejay spiller torsdag den 5. juli


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Stefflon Don

Roskilde Festival fortsætter den gode stil fra de seneste par år ved at vifte fanen højt for britisk hiphop. De har allerede Stormzy på plakaten, og nu får han selskab af Stefflon Don, der fusionerer tidens engelske hiphoptendenser med en solid omgang jamaicansk reggae.

Hendes stemme er en af de mest frembrusende i genren for tiden, og på rekordtid har hun fået så meget opmærksomhed, at hun har kunnet samarbejde med store navne som French Montana, Skepta og Lil Yachty – til trods for kun at have udgivet ét mixtape.

Til hendes koncerter plejer hun at medbringe en gruppe dansere, der løfter stemningen, og enhver, der så hende varme op for Future i Valby Hallen sidste år, ved, at hendes vokal er mindst lige så levende, når man oplever hende live.

Læs også: Roskilde Festival afslører 12 nye navne – bl.a. Sigrid og Smerz

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af