Pede B anbefaler: Her er fem tracks der viser, hvor flersidig tysk rap er lige nu

Yep, Pede B er noget af en ekspert, når det kommer til tysk rap. Her guider han til essentielle tracks fra scenen.
Pede B anbefaler: Her er fem tracks der viser, hvor flersidig tysk rap er lige nu
Pede B i Soundvenues 'Mine Vigtigste Rim'-video.

Hostesaftsgennemsyret såkaldt cloud rap? Tjek.

Kokainsælgerrap med afrobeat- og dancehall-undertoner? Jep.

Ekstremt grov gangstarap, der er gået viralt via det amerikanske kultwebsiteWorldstar? Selvfølgelig.

Tysk rap byder på lidt af hvert for tiden og har stor succes på mange fronter. I det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast udforsker vi den sprudlende scene i landet mod syd i fællesskab med Pede B, der har fulgt scenen gennem mange år.

Det viste sig at være en meget mere flersidigt miljø, end man skulle tro, og derfor bad vi også Pede B om at udpege fem af de sange, der bedst viser de mange grene af tysk rap lige nu.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Kontra K ‘Diamanten’

»Jeg synes personligt, det her er den bedste produktion i 2017 – ikke i Tyskland, men i hele verden. Jeg har simpelthen kørt så meget bil til det her nummer sidste år. Kontra K er ikke ny på den tyske rapscene, men det var 2017-albummet ‘Gute Nacht’ (godnat, red.), der gav ham stjernestatus. Det er gaderap i den relativt poppede ende, men det spiller simpelthen så meget«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Bonez MC & RAF Camora feat. Maxwell ‘Ohne Mein Team’

»Bonez MC fra 187 Strassenbande har virkelig en finger med i alting lige nu. Ud over at være manden bag GZUZ’ succes og have storhittet med sin egen gruppes gaderap, har han også erobret popcharten med collabo-albummet ‘Palmen Aus Plastic’ med RAF Camora. Hvor 187 er attitude og benhård gaderap, er projektet med RAF mere dancehall- og afrobeat-inspireret. Faktisk var det album det bedst sælgende i 2016, og ‘Ohne Mein Team’ er det første nummer i Tyskland til at få 100 millioner streams – hvorefter de fjernede det fra Spotify og bad folk om at købe pladen i stedet, haha!«


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Beginner feat. GZUZ & Gentleman ‘Ahnma’

»Veteran-crewet Beginners fra Hamborg gjorde comeback i 2016 med den her. Ved at tage både GZUZ og sangeren Gentleman med på nummeret kombinerede de old-school, new-school, backpacker-musik, gaderap og reggae. Super powermove, der bragte nye fans til det næsten 25 år gamle band«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Fler & Jalil ‘Gang Für Immer’

»Der er naturligvis masser af trap-rap i Tyskland lige nu, men jeg synes ‘Gang Für Immer’ indeholder så mange vilde ting, at det bør fremhæves her. For det første bød videoen på en kæmpe overraskelse, da Farid Bang dukkede op på skærmen, og han og Fler derved viste verden, at deres meget lange og relativt voldsomme beef definitivt var slut. For det andet slutter første vers med en telefonsvarerbesked, hvor legenden Kool Savas snøvlende lykønsker Fler med hans succes og påstår, at alle hans gamle haters er blevet fans i dag – Fler var en meget mærkbar skikkelse på den tyske rapscene, der altid var i problemer med andre rappere«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Kalim feat. GZUZ & Gringo ’38’

»Måske 2017’s mest rowdy nummer. Hvis du skal bokse, løbe eller løfte jern kan du med 100 procent garanti give dig lidt mere, når den her kommer på. Det er pistolrap på den mest fladpandede og fantastiske måde, og GZUZ’ vers er legendarisk!«

Hør nyt afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast: Deutsch-rap Spezial i Standard #20: Pede B guider til tysk rap

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af