Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Anderson .Paak er tilbage!

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Anderson .Paak er tilbage!
Anderson .Paak. (Foto: Alexandre Schneider/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Mitski ‘Geyser’

Med annonceringen af Mitskis kommende femte album ’Be the Cowboy’, der lander den 17. august, følger førstesinglen ’Geyser’: En forvandlende og utilregnelig kærlighedsballade, der ganske rigtigt går i udbrud som en gejser. Fra hestens egen mund lyder det, at efterfølgeren til 2016’s ’Puberty 2’ eksperimenterer med både narrativ og fiktion.


2. Ea Kaya ‘Tied Up’

Christine Kiberg aka Ea Kaya, et af årets mest lovende danske acts, går to for to med andensinglen ’Tied Up’, der takket være hendes både skrøbelige og omnipotente vokal mænger sig med toppen af skandipoppen. Musik fungerer som en nødvendig ventil i hendes liv: »Grunden til, at jeg laver musik, er, at jeg tit er frustreret over nogle ting i livet – og så kan jeg få lov til at råbe det ind i mikrofonen«, lyder det fra pophåbet.

Hør sangen på Spotify HER.


3. Playboi Carti feat. Lil Uzi Vert ‘Shoota’

For en uge siden udgav Playboi Carti på mange måder det ultimative mumblerap-album med ’Die Lit’, hvor han mumler og kvækker sig igennem tracks forlenet med sorgløst melodiske Pi’erre Bourne-beats. På højdepunktet ’Shoota’ med Lil Uzi Vert rammer legekammeraterne en sukkerrus uden lige: Lyden af evig ungdom.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Communions ‘Hymn’

sidste års debutalbum ‘Blue’ barberede Communions støjrockkanterne af i deres higen efter en plads i poprockhimlen. På nyskuddet ’Hymn’ træder gruppen i en helt tredje, alt-rocket retning med tremolo-underkant og grungede riffs. ’Hymn’ er den første i en række kommende singler fra det danske firkløver.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Kevin Gates ‘Change Lanes’

Baton Rouge-rapperen Kevin Gates er en slags voksenversion af bysbarnet og nytilkommeren YoungBoy Never Broke Again. Hør bare den melodiske ’Change Lanes’, hvor Gates fejrer sin nylige prøveløsladelse efter ni måneder bag tremmer med gangsta-manér og melankolsk tilbageblik. Singlen stammer fra ep’en ’Chained to the City’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Courtney Barnett ‘Sunday Roast’

Mængden af knasende sprøde guitarlinjer og jordbunden sangskrivning sikrer Courtney Barnett et formfuldendt udtryk på hendes netop ankomne ’Tell Me How You Really Feel’. Særligt albummets lukker ’Sunday Roast’ tager sig godt ud med sit søndagsdovne slacker-perspektiv: »I got a front row seat / it’s all the same to me / I spend a lot of my time / doing a whole lot of nothing«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Melody’s Echo Chamber ‘Desert Horse’

Melody Prochet aka Melody’s Echo Chamber laver delirisk og sprudlende psychpop. Sidste måned inkluderede vi den franske sangerindes ’Breathe In, Breathe Out’ i Top Tracks, og nu gør vi det samme med ’Desert Horse’: En popsvampestuvning fuld af himlende synths, vocoder-udbrud og østlige kadencer, der åbner sig som en syret blomst.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. HunBjørn ‘A Flutter of the Heart’

Ulla Pihl, tidligere frontkvinde i det eksperimentelle popband Lima Lima, debuterer nu som solist under aliasset HunBjørn. Solotogtet sætter fra kaj med debutsinglen ’A Flutter of the Heart’, som er en sårbar popballade om teenagepigen, der er ved at opdage sin egen kvindelighed med alt, hvad det indebærer af både uskyld og manipulation. Sangen er første smag på HunBjørns kommende debut-ep ’In Vacuo’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Anderson .Paak ’Bubblin’

Nyheder fra Roskilde Festival-aktuelle Anderson .Paak går stort set altid rent hjem, så naturligvis er multitalentets ’Bubblin’ ingen undtagelse. Nummeret er bundet op på et heftigt banger-beat af Jahlil Beats og AntMan Wonder, der krydser afgrundsdyb bas med et spidsfindigt sample, der klinger af Britney Spears’ monsterhit ’Toxic’. Videoen er i øvrigt en smågenial juvel, hvor charmøren vælter sig i hiphopklichéer med fuldt overlæg. ’Bubblin’ stammer fra .Paaks kommende album, der skulle være på trapperne.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Christine and the Queens feat. Dâm-Funk ‘Girlfriend’

Bag Christine and the Queens står den franske sangskriver, sangerinde og producer Héloïse Letissier, der med debutalbummet ’Chaleur Humaine’ fra 2014 tog gevaldige anmelderkegler. Nu vender hun tilbage igen med funkpuristen Dâm-Funk på samarbejdet ’Girlfriend’, hvor Letissiers bramfri seksualitet blander blod med g-funk-skelende synthpop.

Læs også: Hør ugens otte vigtigste nye album – bl.a. Courtney Barnett og Lil Baby

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af