Her er ALT, hvad du skal vide om Beyoncé og Jay-Z’s nye fællesalbum ‘Everything Is Love’

Ud af det blå – puf – så var det der: Beyoncé og Jay-Z har slået sig sammen som The Carters og udgivet fællesalbummet 'Everything Is Love' med ni numre. Her er al den grundlæggende info, du skal bruge om albummet – så går vi i krig med analyserne lige om lidt.
Her er ALT, hvad du skal vide om Beyoncé og Jay-Z’s nye fællesalbum ‘Everything Is Love’
Beyoncé og Jay-Z i Manchester 13. juni. (Foto: Raven Varona/Parkwood/PictureGroup)

Tracklisten

Ni numre. 38 minutter og 17 sekunder. Sådan er ‘Everything Is Love’, men lidt underligt har Beyoncé og Jay-Z allerede fra start udgivet bonusnummeret ‘Salud!’, som altså også ligger inde i Tidal. Så der er i princippet ti numre – men hvorfor kom ‘Salud!’ ikke bare med? Ikke godt nok? Passede ikke ind i konceptet?

‘Everything Is Love’:
1. ‘Summer’
2. ‘Apeshit’
3. ‘Boss’
4. ‘Nice’
5. ‘713’
6. ‘Friends’
7. ‘Heard About Us’
8. ‘Black Effect’
9. ‘LoveHappy’
Bosnusnummer: ‘Salud!’

Titlen er…

…Så vidt jeg ved ikke en reference til ‘Skam’s ‘alt er love’, men nok et statement om, at Jay-Z og Beyoncé har genfundet kærligheden her i sidste kapitel af deres albumtrilogi efter ‘Lemonade’ og ‘4:44’.

Artworket / Videoen

Et album, et bonusnummer og selvfølgelig en video. Beyoncé og Jay-Z har med tiden vægtet deres visuelle udtryk højere, højere og højere, og billedsiden til singlen ‘Apeshit’ er optaget på selveste Louvre, hvor ægteparret blandt andet hænger afslappet foran Mona Lisa og Jay rapper foran glaspyramiden i gården til museet.

Selve artworket til albummet er taget fra samme univers som musikvideoen: Her finder man to af Beyoncés backup-dansere i gang med at ordne hår foran Mona Lisa. Meget vildt med Mona Lisa, og meget vildt, at ægteparret vælger to ukendte dansere til coveret frem for dem selv.

Gæsterne / Producerne

Du finder ingen gæster på den officielle trackliste, men Offset og Quavo fra Migos er med på ‘Apeshit’, mens Pharrell er at finde på ‘Nice’. Ty Dolla Sign er med på ‘Boss’, mens Dre fra Cool & Dre er med på bonusnummeret ‘Salud!’.

Pharrell står desuden krediteret som sangskriver på ‘Apeshit’, mens også James Fauntleroy har hjulpet med sangskrivning på ‘Summer’.

Beyoncé og Jay-Z står står selv krediteret som producere på samtlige sange, men de får blandt andet hjælp af Kanyes faste makker Mike Dean (‘Boss’), Pharrell (‘Nice’, ‘Apeshit’), Boi-1da (‘Friends’, ‘Heard About Us’) og Dave Sitek fra TV on the Radio (‘LoveHappy’).

Hertil er der også en del bidrag fra producerduoen Cool & Dre, som blandt andet har arbejdet meget sammen med Fat Joe og Lil Wayne i løbet af karrieren.

Samples

Først og fremmest har Beyoncé fået opmærksomhed for at lave sin egen version af Notorious B.I.G.’s legendariske »If you don’t know, now you know…«-linjer fra ‘Juicy’, som hun bruger på ‘Heard About Us’.

Almindelige samples er der også, og lukkeren ‘LoveHappy’ bruger for eksempel Eddie & Ernies ‘You Make My Life a Sunny Day’, mens ‘Black Effect’ nupper fra Flower Travellin’ Bands ‘Broken Strings’.

Turneen

Beyoncé og Jay-Z afslørede albummet i går, hvor de spillede i Manchester med deres ‘On the Run II’-turné. Men hvad kommer det nye album til at betyde for setlisten? Ingen nye numre blev spillet i Manchester, og parret spiller først igen den 19. juni i Amsterdam.

Showet er timet og tilrettelagt ned til mindste detalje, så det virker næsten usandsynligt, at de laver noget om i rutinerne. Men på den anden side ville det da også være ret så mærkeligt at udgive et nyt album, mens man er på turné, og så ikke spille noget at det live.

Måske de har gjort plads til, at nogle af sangene kan komme som indledning eller måske mere sandsynligt som ekstranumre. Time will tell.

Læs også: Beyoncé har pakket den store turnékuffert – bliver ved med at hive nye looks frem

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af