Kanye åbner op om sit mentale helbred og meget mere i nyt interview

Kanye åbner op om sit mentale helbred og meget mere i nyt interview
Kanye West.

Det er kun to dage siden, at Kanye West udgav sit ottende album med titlen ‘Ye’, og dermed stjal rampelyset fra Pusha-T og Drakes igangværende beef – blandt andet ved selv at kommentere på løjerne i et kærlighedsprædikende tweet (selvfølgelig).

Nu er det første interview efter udgivelsen så landet, og her er kærligheden da også et centralt tema. Det er radiopersonligheden Big Boy, der har udgivet sin 10 minutter lange samtale med Kanye, som blev optaget i torsdags til megastjernens lytterfest i Wyoming.

Her diskuterer de blandt andet musikerens mentale helbred, betydningen bag titlen ‘Ye’ og stjernens nu berygtede TMZ-rant, hvor han påstod, at 400 års slaveri lød som »et valg«.

Det er en storsmilende Kanye, der fortæller, at visionen bag lytterfesten var at »bringe folk sammen« og »blive ved med at sprede kærligheden«.

Og det er en vision, der også afspejles i albumtitlen ‘Ye’, som også relaterer sig til sammenhold og fællesskab:

»Så vidt jeg ved, er ‘ye’ det mest almindelige ord i Bibelen, og i Bibelen betyder det ‘dig’, så jeg er dig, jeg er os, det er os. Det gik fra Kanye, hvilket betyder den eneste, til at være ‘ye’ – en reflektion af vores gode, vores onde, vores forvirring, alting. Albummet er mere en reflektion over, hvem vi er«, fortæller Kanye West.

Big Boy spørger også ind til betydningen af tallet syv, der spiller en vigtig rolle på albummet, der kun er syv numre langt:

»Det var noget, der bare slog mig. Det var en mavefornemmelse. Men så begyndte jeg at læse om det bagefter, om kraften ved tallet syv, om gude-tallet«, siger Kanye, der indrømmer, at han kendte til historien bag tallet inden ‘Ye’.

»Jeg har altid hørt om syvere, jeg så syvere. Jeg besøgte Michael Jacksons arkiv, og han havde alle de her jakker, som der stod ‘syv, syv, syv’ på, så ja, det føles bare fuldendt«.

Om sin TMZ-rant fortæller Kanye, at han fuldkommen ændrede albummet efter episoden:

»Jeg lavede fuldkommen om på albummet efter TMZ. Vi sad der bare og finpudsede virkelig hvert et word, fordi nu er det hele overskrifter, det er som om hvert et vers kan blive brugt… du ved, der var endda nogle vers, vi havde om det… jeg fjernede et vers fra albummet. Det var bare for sensitivt. Det var om det emne (slaveri, red.). Og jeg gav bare slip. ‘Nu chiller jeg bare, lad os fortsætte med at lave musik’.

Du ved, jeg føler mig som en søn, som et familiemedlem af verden. Det er grunden til, at verden ikke vil give slip på mig, for jeg er bare et familiemedlem. Måske er de uenige med mig, men jeg er familie. Jeg har været her i 15, 18 år, og du ved, jeg følte, at den bedste ting, jeg kunne gøre, var at sidde her, gå ind i studiet og blive ved med at forme den ting, som kun jeg ved, hvordan man gør, og som kun mit crew og jeg ved, hvordan man laver«.

Det helt store take away fra interviewet er dog, at Kanye slår fast, at han sidste år er blevet diagnosticeret med en psykisk lidelse, og dermed bekræfter de mange spekulationer:

»Jeg er så velsignet og så priviligeret. Tænk på de mennesker, der har en psykisk lidelse, som ikke er Kanye West, som ikke kan gå ud og lave det [stunt], og få det til at føles som om, alt er okay. Tænk på én, der gør præcis, hvad jeg gjorde på TMZ, og at de bare gør det på deres arbejde, ikke? Så kommer de ind tirsdag morgen og mister deres arbejde. De kan ikke gøre sådan noget og gå tilbage. Det er derfor, at Gud lagde det på mig i en alder af 40. Jeg var aldrig blevet diagnosticeret [med en mental lidelse], før jeg fyldte 39«, fortæller West.

»Jeg tror, at alle har noget. Jeg tror, at alle har noget, men som jeg siger på albummet, ‘det er ikke et handikap, det er en superkraft«.

Se hele interviewet her:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: 10 linjer fra ‘Ye’, der (måske) kan hjælpe dig med at forstå Kanye West

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af