Roskilde Festival: 12 bud på årets ultimative lejrsang

I ni ud af ti tilfælde kan du regne årets sommerhit ud ved blot at bevæge dig ned gennem stierne i Roskilde Festivals campingområde. For det er her, folkets vilje taler gennem de mange lydsystemer. Her er 12 bud på hvilken sang, der kan komme til at dominere i år.
Roskilde Festival: 12 bud på årets ultimative lejrsang
Cardi B til Coachella 2018. (Foto: Rich Fury/Getty Images)

1. Calvin Harris feat. Dua Lipa ‘One Kiss’

Hvad er bedre end et sommerhit? Et nostalgisk sommerhit!

Calvin Harris’ lækre house og Roskilde-aktuelle Dua Lipas tidløse vokal lyder som fortidens fantastiske somre. Det vækker både længsel efter den perfekte sommer i fortiden, samtidig med at man let kan læse løfter om fremtidige solskinsaftener ind i universet.

»One kiss is all it takes«, synger Dua Lipa, og man kan næsten høre hele sommerens tillokkende løfter i den ene sætning. Det er næsten lidt som sidste års ‘Slide’, som Calvin Harris skabte sammen med Migos og Frank Ocean. Jep, Hr. Harris er serieleverandør af længselsfulde sommervibes.


2. Juice WRLD ‘Lucid Dreams’

Nogle gange er det de mest uventede sange, der kommer snigende ind fra siden og bliver årets store festival-banger. Og lige nu er det den helt unge Juice WRLD, der ser ud til at have gode chancer for at vippe superstjerner som Post Malone, Cardi B og Drake af sommerhit-tronen.

For selv om Juice WRLD først lige er slået igennem via Soundcloud, går det ekstremt hurtigt for ham: På Spotifys globale chart er ‘Lucid Dreams’ i skrivende stund på andenpladsen, kun overgået af netop afdøde XXXTentacion.

Og man forstår godt ‘Lucid Dreams’ succes. Sangen dyrker nemlig den følsomme, hjerteknuste hiphop, der stormer frem gennem platforme som Soundcloud for tiden, samtidig med at sangen får et unikt twist i form af et sample af Stings ‘Shape Of My Heart’. Det er en underlig, ret genial poprap-sang, der inkarnerer lyden af 2018. Og det kunne godt gå hen og overtage Roskilde.


3. Cardi B feat. Bad Bunny & J Balvin ‘I Like It’

Nej, Cardi B kommer ikke på Roskilde Festival alligevel, hvilket er vildt nederen. Men mon ikke hendes smittende sommerbanger ‘I Like It’ fra det stærke ‘Invasion of Privacy’-album kommer til at sørge for, at vi ikke glemmer den højgravide New York-rappper alligevel?

For samarbejdet med reggaeton- og latin trap-stjernerne Bad Bunny og J Balvin har alle ingredienserne til at blive et kæmpe sommerhit. Der er de eksotiske, latinske vibes, samplet af Pete Rodriguez’ 1967-klassiker ‘I Like It Like That’, og selvfølgelig karismatiske Cardi midt i det hele – seriøst, linjen om at hun elsker »those Balenciagas, the ones that look like socks« er genial.

Det gør måske ikke ligefrem vores savn efter Cardi B mindre, hvis en af hendes sange konstant minder os om, at hun måtte aflyse sin koncert på Arena. Men det gør helt sikkert lejrfesterne en tand sjovere.


4. Pattesutter ‘Technopiik’

Nogle gange skal en sang bare være tilstrækkelig dum for at blive et Roskilde-hit. Og det bliver ikke meget dummere end Pattesutters ‘Technopiik’.

Der er noget næsten mareridtsagtigt over at forestille sig Pattesutters technopik-track brage udover hele campingpladsen, men husk, at Roskilde-hits har talt så forskellige og fjollede ting som ‘Nede Mette’ og det der ‘Tu vuò fa L’Americano’-remix. Og så har Pattesutters mentor Emil Stabil jo faktisk leveret bud på årets Roskilde-sang op til flere gange. Måske har han delt opskriften med Patte?

Summa summarum: ‘Technopiik’ virker pludselig ikke så usandsynligt alligevel, vel? Vi kan i hvert fald allerede forestille os ølbong-berusede teenagere skrige sangens »hakuna matata!«-udbrud i et stivt øjeblik.


5. Kesi ‘Kom over’

Kesi har brugt de seneste år på at udvikle sine popinstinkter til perfektion, og ‘Kom over’ er endnu et skridt fremad. Rapperen udforsker sin mest poppede side, men har stadig kant nok til at kunne levere linjer, der er tyvstjålet fra Natasja, med et glimt i øjet.

Det er ikke en nem balancegang, men Kesis kunst er, at det altid virker nemt. Lidt som en sommerdag, hvor der bare ikke er et eneste problem – eller som en dag på Roskilde Festival, hvor alt bare falder på plads.

‘Kom over’ er en kærlighedssang, men det er ligeså meget en sang om at føle sig selv lige lovlig meget og om at score. Det skal nok også blive soundtracket til diverse Roskilde-flirts.


6. Bro ‘Sydpå’

Jep, vi skal til det igen. ‘Nede Mette’ var åbenbart ikke nok. Og nej, vi var heller ikke færdige efter Fætr-fadæsen og et par Bro-singler mere.

I stedet viser ‘Sydpå’, at Bro (hvis sange er skabt af Basim, sjovt nok) overraskende nok er kommet for at blive. På ‘Sydpå’ har Bro simpelthen taget ‘Nede Mette’-æstetikken og tilføjet lidt af de eksotiske lyde, der også dominerer hiphopscenen for tiden, og voilá: Sommerhit – godt hjulpet på vej af at være titelsangen til dette års ‘Paradise Hotel’.

Gad vide, hvilket fjollet popkoncept skæbnen har i vente næste år. I mellemtiden må vi nyde (eller blive udsat for) sange som den her, der uden tvivl kommer til at spille, mens festlystne festivalgængere bombarderer sig selv med farverige, juicebaserede drinks.


7. Post Malone ‘Better Now’

Selv når det er sommer, og man er på Roskilde Festival, kan man ikke være glad hele tiden. Nogle gange har man det bare emo. Og så er det godt Post Malone findes. Han har nemlig bidraget med følsomme bangers i stride strømme på sit album ‘Beerbongs & Bentleys’.

Især ‘Better Now’ er sikkert på vej til at blive et solidt sommerhit. Og blandingen af catchy vokal, et stærkt beat og Posty-typisk melankoli sørger for, at du ikke behøver stoppe festen, selv når du bliver fanget i dine følelser.

Og apropos følsomme rappere, så skal vi selvfølgelig omkring…


8. Drake ‘Nice For What’

Hør her: Det er det her, Drake gør. Det er hans ting. Sommerhits. Kæmpestore, globale, ørehængende sommerhits.

Og ja, vi har peget på ‘Nice For What’, men ved du hvad: Det kunne næsten lige så godt være ‘God’s Plan’, for den canadiske rappers tidligere kæmpehit kører stadig på repeat. Og selv hvis det ikke gjorde: Der skal nok være nogle gigantiske hits på Drakes nye album ‘Scorpion’, der kommer til at hjemsøge os hele sommeren.

Så ja, Drake kommer til at dominere de varme måneder. Og det samme kommer sikkert til at ske næste år, og året efter, hele vejen indtil vores børnebørn skal på Roskilde, og der er kommet megahit nummer 100 fra Drake. Det er bare det, han gør, okay!?


9. Node, Sivas & Gilli ‘Oui’

Er ‘Oui’ dette års ‘Rica’, spurgte vi allerede samme dag den udkom, og singlens hitlistesucces gennem ugerne siden har klart underbygget dén mistanke. For selv om det ikke er præcis samme rappere, der er gået sammen her som på sidste års megahit (Kesi er skiftet ud med Node), har ‘Oui’ samme løsslupne følelse af tropisk øfest.

Node øver sig i at snakke fransk, Sivas er stadig den elegante ældre bror i selskabet, og Gilli rapper om en pige, der danser salsa med en uzi i hånden. Det kunne snildt gå hen og blive soundtracket til diverse natlige udskejelser i camps tværs over campingpladsen.


10. Anderson .Paak ‘Bubblin’

Okay, det er nok rimelig urealistisk, at Anderson .Paaks boblende banger ‘Bubblin’ bliver et decideret Roskilde-hit. Den har nok ikke den der helt universelt tilgængelige lyd eller melodi. Men hør lige det beat! Hør lige den vokal!

Der skal nok være masser af hiphop-lænende lejre, der fyrer op for den her – især når vi nærmer os Anderson .Paaks koncert lørdag nat på Arena.


11. XXXTentacion ‘Sad!’

Det er måske lidt et long shot, at en sang ved navn ‘Sad!’ kan blive et sommerhit, men XXXTentacions catchy popsang fra i år har fået nyt liv, efter rapperen blev dræbt på tragisk vis i juni måned. Senest er den endda gået nummer et på den amerikanske hitliste, og i skrivende stund ligger den nummer et og to på den internationale og danske Spotify-chart respektivt.

Så hvem ved: Måske kan denne bølge af ny kærlighed til den kontroversielle Miami-rapper skylle ind over Roskilde? Mærkeligere ting er sket.


12. Dodo & VM-landsholdet ‘Vi vil ha’ sejren i land’

For første gang i mange år viser Roskilde Festival igen fodbold på storskærm. Det er der nok en del, der er glade for, specielt siden Danmark har spillet sig i ottendedelsfinalen, hvor de på søndag skal møde Kroatien.

Så mon ikke denne her sang har en god chance for at blive skrålet igennem efter en dansk sejr, mens øllet skvulper op af dåsen af bare begejstring? Der er selvfølgelig også ‘Re-Sepp-Ten’, men vi tror nu mere på Dodo på Roskilde. Thomas Helmigs jammerlige VM-sang er desuden helt ude af ligningen.

Læs også: Roskilde Festival: Årets must see-koncerter ifølge Soundvenues anmeldere

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af