Roskilde Festival: Årets must see-koncerter ifølge Soundvenues anmeldere

Igen i år kommer Soundvenue til at dække Roskilde Festival massivt, og du kan se frem til over 60 koncertanmeldelser, video, fotoreportager og meget mere. Her fortæller vores 11 Roskilde-anmeldere om deres personlige must see-koncert på årets festival.
Roskilde Festival: Årets must see-koncerter ifølge Soundvenues anmeldere
Dua Lipa. (Foto: Nicholas Hunt/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rasmus Junge vælger… James Holden and the Animal Spirits
Apollo, fredag kl. 17.45

»Der er lagt op til en kosmisk eftermiddagskoger, når James Holden fredag står på scenen på Apollo med bandet The Animal Spirits og sine knopskydende, kviksølvagtige kompositioner. Den 39-årige brite er en grænseløs musiknørd, der ganske vist startede ud som elektronisk producer, men i stigende grad omfavner det organiske. Albummet ’The Animal Spirits’ fra sidste år er således ikke bare præget af tung og groovy jam-bandfornemmelse, men er også et studie i nysgerrig musikarkæologi, der suger sin næring fra både techno, spirituel jazz, kompositionsmusik, krautrock, psychedelia og tranceskabende tribaltrommer«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kristian Karl vælger… MHD
Apollo, lørdag kl. 00.00 (natten til søndag)

»Jeg ved, at MHD kommer til at starte en fest, selv om mange måske er trætte ved midnat på festivalens sidste dag. Jeg ved det, fordi jeg selv engang er blevet genoplivet fra de døde af en MHD-koncert. Det var en lørdag aften i slutningen af oktober sidste år, og jeg havde forfærdelige tømmermænd. Jeg havde sovet dårligt. Jeg var træt. Jeg gad virkelig ikke se den franske rapper i Vega, men jeg havde billetter, så jeg drog afsted.

Efter få sange dansede jeg rundt gennem salen. Der var europæiske og afrikanske flag over alt, vanvittig varmt og vanvittig stemning samt spontane dansecirkler over alt. Den unge rapper på scenen dikterede festen med sublimt overblik og sikker levering. Så hvis du føler dig træt og udkørt på Roskildes sidste dag, så frygt ej: MHD har dig«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Martin Gronemann vælger… Charlotte Gainsbourg
Avalon, onsdag kl. 00.00 (natten til torsdag)

»‘Rest’ er et af de bedste album, jeg har hørt i årevis, og jeg har siden udgivelsen sukket efter, at Charlotte Gainsbourg kom til landet. Da hun blev offentliggjort til Roskilde Festival (finally!), var det som om resten af den ellers fine plakat falmede en smule. Det stod i hvert fald lysende klart, hvad min absolutte must-see koncert bliver. Annonceringen antændte øjeblikkeligt den orange glød, og det bobler i mig efter at høre, hvordan de orkestrale pophymner og über-catchy chansons folder sig ud live«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Marie Ulrich Østergaard vælger… Kali Uchis
Apollo, lørdag kl. 15.00

»Fra det øjeblik, de bossanova-bløde toner fra ‘Body Language’ smøg sig ud af mine højtalere, vidste jeg, at Kali Uchis og jeg ville blive rigtig gode veninder. Nummeret åbner den colombiansk-amerikanske sangerindes eklektiske debutalbum og minder mig umiskendeligt om salig Amy Winehouse, som hun lød på mit favoritudspil, det sovekammer-jazzede, lidt oversete ‘Frank’. Kali Uchis er imidlertid ingen kopivare, men surfer åndssvagt overskudsagtigt rundt i genrer som hiphop, dancehall, Motown og millenium-lydende pop, imens hun med sine sassy outfits og en generelt ekstravagant æstetik nok skal starte en af årets sjoveste fester på Apollo«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nicklas Krarup Larsen vælger… Anderson .Paak & the Free Nationals
Arena, lørdag kl. 01.30 (natten til søndag)

»Hvis du så Anderson .Paak and the Free Nationals på Apollo i 2016, så ved du allerede, hvorfor årets koncert er et must-see. Men hvis du er så uheldig (som mig…) og missede den og stadig er lidt loren på, om det er værd at holde ud helt til 01.30, så prøv at se videoen til ‘Bubblin’ og så forestil dig samme energi under teltdugen på Arena lørdag nat, hvor både moshende hiphop-hoveder og groove-tilbedende musiksjæle kaster sedler og ryster balder i en sidste energisk krampetrækning under befaling fra groove-kongen Paak. Så kan du umuligt være i tvivl længere«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sofie Kock Aukdal vælger… Dua Lipa
Orange, lørdag kl. 20.00

»Hvis der var én sang, der kendetegnede min sommer sidste år (udover ‘Despacito’), så var det Dua Lipas breakup-anthem ‘New Rules’. Den sang har det hele; stærk lyrik, masser af attitude og ikke mindst det lumske, men svært tilfredsstillende off-beat break i omkvædet. Men Dua Lipa er også meget mere end sit gennembrudshit. Hun er en virkelig stærk popsanger med et lovende debutalbum i bagagen, og så besidder hun en lidt mystisk, underspillet coolness. Jeg kommer helt sikkert til at stå front row og føle mig über-sassy foran Orange Scene lørdag aften«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Frederik Voss vælger… My Bloody Valentine
Arena, torsdag kl. 02.00 (natten til fredag)

»Sidst Kevin Shields og støjkumpanerne besøgte Dyrskuen, leverede de en legendarisk koncert. Vandende blev delt, som var det en Trier-film. Halvdelen af publikum forlod Arena med hænderne for ørerne, mens de resterende lod ørene hallucinere i det himmelstræbende decibel-støjtæppe. Shields er lydfetichist som ingen anden, og med den kommende ep’s medbragte sange skylder enhver guitarentusiast sig selv at høre, hvor shoegaze-faderens perfektionistiske arbejde er landet i denne omgang. Den sene spilletid kl. 02.00 på Arena er intet mindre end perfekt for et band, der er kendt for at bruge søvnunderskuddet bevidst til at komme i kontakt med underbevidstheden«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Maibritt Enevoldsen vælger… Vince Staples
Apollo, lørdag kl. 21.30

»Jeg har efterhånden en pæn håndfuld Vince Staples-koncerter i bagagen, men det, der gør, at jeg alligevel glæder mig så stort til at opleve ham igen, er den udvikling, han bliver ved med at undergå – såvel live som på plade. Vince Staples’ ambitioner er høje, han udfordrer hele tiden sit eget udtryk, og det gør ham i mine øjne til en af de allermest spændende, alsidige hiphopkunstnere i dag. Hans seneste plade ’Big Fish Theory’ rummer desuden et par overlegne, heftige bangere, der med Staples’ aggressivt determinerede liveenergi uden tvivl kommer til at starte en regulær fest på Apollo«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Emil Hansen vælger… Dead Cross
Avalon, fredag 15.00

»I Dead Cross tørner vokalakrobaten Mike Patton (Faith No More, Mr. Bungle m.fl.) sammen med trommeslagerlegenden Dave Lombardo (Slayer) og blænder op for en ilter omgang thrashet hardcore med assistance fra halvdelen af punkgruppen Retox. De har én (god) plade ude, og da jeg i efteråret så dem spille i Boston var det 45 intense minutter, der inkluderede et cover af gothgruppen Bauhaus’ ’Bela Lugosi’s Dead’ og kulminerede med et potpourri af blandt andet Faith No Mores ’Epic’ og Dead Kennedys’ ikoniske ’Nazi Punks Fuck Off’. Selv på en sløv eftermiddag burde Dead Cross få festivalstøvet til at lette sig«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Niels Jul Bruun vælger… Boris & Merzbow
Avalon, torsdag kl. 23.00

»Boris & Merzbow har potentialet til at blive en klassisk ‘det navn du ikke ved noget om, men som du havner til ved et tilfælde, og som ryster dig i din grundvold’-koncert – hvis man altså tør gå derhen. Man kan være sikker på, at de to japanske støjmusiklegender kommer til at spille en larmende, voldsom og indlevende koncert, der vil ruske godt og grundigt op i din (måske allerede halvtrætte) festivalkrop. Genialt placeret torsdag aften som en modgift lige efter, du har stået og skrålet med på ’24K Magic’«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jakob Matzen vælger… Myrkur: Folkesange
Gloria, lørdag kl. 17.00

»Enkvindehæren Myrkur er et must-see, når hun optræder med sit folkesangerepertoire. Selv om Myrkur – med det borgerlige navn Amalie Bruun – er eminent til at blande black metal og nordisk folkemusik, bliver det en sand fornøjelse at opleve hendes mytologiske æstetik nedskaleret til sirenesang og urnaturromantik. Jeg har ‘kun’ haft fornøjelsen af at se Myrkur med fuld besætning, så derfor er forventningerne til en mere skrøbelig optræden både tårnhøje og ængstelige. For kan hun slippe afsted med at tryllebinde et Roskilde-publikum med dæmpede og lyriske passager? Selvfølgelig! Det bliver som at se en nordisk gudinde forkynde skønhed til et fordrukkent og beskidt folkeslag«.

Læs også: Roskilde Festival afslører nyt pit-system til Orange Scene – kræver nu armbånd at komme forrest

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af