MHD holdt fransk hiphop-folkefest i Store Vega

MHD holdt fransk hiphop-folkefest i Store Vega

De ville ikke slippe ham. Da MHD rundede lidt over en times koncert af med at crowdsurfe, ville publikum på Store Vega simpelthen ikke slippe taget om den franske rapper, før en fra franskmandens entourage fik vristet ham fri.

Rapperen selv smilede stort under hele seancen, og måske var han klar over, at han ikke kun havde givet en exceptionelt stærk koncert, men også havde holdt en fejring, der var helt unik i dansk sammenhæng.

Både fordi det var den første store koncert på dansk jord med den franske hiphop, der for alvor har et øjeblik i solen lige nu, og som også er en stor indflydelse på danske kunstnere som Gilli og MellemFingaMuzik.

Men også fordi selve koncerten var formet mere som en folkefest, end hvad man normalt forstår som en klassisk koncert.

Der var ekstremt meget publikumsinteraktion og en summende stemning, der nåede hektiske højder, hver gang MHD på kyndig vis lod et beat droppe, som han havde bygget op til gennem længere tid. Hittet ’Afro Trap pt. 3 (Champions League)’ blev for eksempel teaset gennem hele koncerten, før det endelig blev spillet mod slutningen af settet.

Afro trap-genren, som MHD selv har opfundet gennem at kombinere afrikanske og amerikanske stilretninger, fungerede exceptionelt i en live-setting. De dansable rytmer skyllede gennem gæsterne på Vega. Rapperen turde også tage tempoet helt ned med sange som ’A Kele Nta’ og ’Maman J’ai Mal’, for så at skrue op for festen igen med ’Afro Trap pt. 4 (Fais le mouv)’ eller ’Afro Trap pt. 9 (Faut les wet)’. Både MHD og hans dj viste enestående sans for timing – noget mange amerikanske kollegaer kunne lære en ting eller to af.

MHD i Store Vega. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

Det smittede af på publikum. Der udbrød spontane dansecirkler rundt omkring i Vega, og MHD afholdt endda sin egen dansekonkurrence på scenen, hvor en række gæster dansede til rapperens a cappella-vokal. En ekstremt selvsikker lille dreng, som MHD havde hevet op til konkurrencen, havde publikum i sin hule hånd.

Store Vega sydede som en gryde i kog, og hver gang MHD rørte i den, steg temperaturen yderligere. Selv da han skulle tage en Snapchat af publikum, blev det fejret med ekstatiske hyl.

Følelsen af, at der skete noget specielt her, var også understreget af, at der både var franske og afrikanske flag som Guineas (hvor MHD har rødder) til stede blandt publikum. Der var et element af stolthed i publikum over at kunne fejre en kunstner og en musikretning, der ikke så tit får mulighed for at skinne på en stor scene – specielt i Danmark.

Det gjorde også aftenen særlig, at de fleste gæster tydeligvis havde stadset sig ud til aftenen. Det her var ikke sådan en koncert, hvor man stod i joggingbukser med en flad fadøl i hånden. Det her var en aften, hvor man tog sit skarpeste sæt på for at fejre kulturen.

Det er sjældent, man kommer til den her slags koncerter, hvor alt går op i den berømte højere enhed. Man forstår godt, at publikum ikke ville give slip på MHD.

Læs interview: MHD har opfundet sin egen genre: »Man behøver ikke forstå teksterne for at elske musikken«

MHD. Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af