Top Tracks: Hør ugens ni bedste nye sange – Chief Keef, Octavian og Marcus Gordons nye stil

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens ni bedste nye sange – Chief Keef, Octavian og Marcus Gordons nye stil
Chief Keef.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Jelani Blackman feat. NewAgeMuzik ‘Go Low’

UK-rap og en næsten N.E.R.D.-koloreret lydkulisse blander blod på Jelani Blackmans ’Go Low’, der opererer efter less is more-credoet. Trommerne er rustikt vægtige, mens Blackmans tørre basstemme lyder som opstanden fra et mørkt havdyb. Alligevel lyder det dejlig triumferende med sporadiske blæserpassager.


2. Marcus Gordon ’Fejl’

Da vi sidste år slog på tromme for 20-årige Marcus Gordon, bjergtog han med poleret, dansksproget storby-r’n’b. Med ’Fejl’ leverer han dog et lettere stilskifte, hvor et klaver-beat kolliderer med slørede linjer, der læner sig op ad mumble-rap.

Hør sangen på Spotify HER.


3. Okay Kaya ’I Die Slow’

Den norske, New York-baserede model, skuespiller og musiker Okay Kaya figurerede allerede i 2015 som et af vores Breakin’ Sound-navne. Det har imidlertid taget hende tre år at brygge debutalbummet ’Both’ sammen, der landede sidste uge, hvorpå ’I Die Slow’ indkapsler hendes afpillede, rumklangsindsvøbte guitarlyd perfekt. Musikken er så intim, at man får lyst til at rykke tættere på.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Octavian ’Little’

Octavian har i løbet af bare tre singler skabt sig et navn på UK-rap-scenen, der tager kegler som få andre. ’Little’, den purunge rappers fjerde single, ruller ufortrødent videre i et genreudviskende spor, der indtil videre både har snust til UK garage, grime og afrobeat. Octavian kan opleves live, når han lægger vejen forbi Den Grå Hal den 29. september til den nye festival Journey.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Fort Romeau ‘Terracotta’

Ingen weekend uden langtidspulserende electro, her serveret af Mark Greene aka Fort Romeau, som over syv eksperimenterende minutter skaber en dyb, glasagtig houseoplevelse. ’Terracotta’ stikker i alskens retninger med blandt andet plaskende væskelyde efter midtvejspunktet og en bas, der går lige i ribbenene.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Serpentwithfeet ‘Seedless’

Serpentwithfeet laver gospel så mystisk og hjemsøgende, at han med sit debutalbum ’Soil’ korrumperer den indefra som slangen i Edens have. Gospelgenren vrides ikke mindst rundt på den dunkle ’Seedless’, der lyder som portalen til en underverden gemt flere kilometer under kirkens hellige brædder.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Lillebittebock ’Spørgsmål’

Danmarks helt egen Soundcloud-agtige bølge af hiphop trækker for det meste på den bekymringsløse og narkovædede turn-up-lyd fra pendanten i Guds eget land. Men så er der Lillebittebock, en af scenens fremmeste talenter, der over euforiske tyggegummitoner tør wrestle med mentale problemer og indre dæmoner. ’Spørgsmål’ er Adam Abbas Bocks officielle debutsingle.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Chief Keef ’Gang Gang’

Chief Keef lader sig ikke kue oven på sidste uges attentatforsøg i New York, da han blot få dage efter udgav surprise-ep’en ’Ottopsy’, som var intet hændt. Her står især den drill-hårde og ad-lib-bugnende ’Gang Gang’ ud, som er produceret af Keef selv. Niveauet lover godt for Chicago-rapperens udsolgte koncert i Pumpehuset, der finder sted den 3. september.


9. Kids See Ghosts ’Kids See Ghosts’

Det var med nogle timers forsinkelse, men Kanye West og Kid Cudi holdt alligevel ord, da de fredag slap det titulære, syv numre korte debutalbum under fællesprojektet Kids See Ghosts. På titelnummeret, der gæstes af en ukrediteret Yasiin Bey aka Mos Def, har de to kumpaners kemi sjældent lydt stærkere: Azteker-lignende trommer, mørke jungle-vibes og en Kanye, der rapper bedre end i årevis. What’s not to like?

Hør sangen på Spotify HER.

Læs også: Hør ugens otte vigtigste nye album – bl.a. Lykke Li, Jorja Smith og Snail Mail

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af