Hvem spiller på Orange Scene til sommer? Her er de sikre navne og vores bud på de sidste pladser

Plakaten er ude: Det er tid til at gætte på, hvem der skal indtage Roskilde Festivals største scene.
Hvem spiller på Orange Scene til sommer? Her er de sikre navne og vores bud på de sidste pladser
Roskilde Festival. (Foto: Benjamin Lund/Soundvenue)

Med den fulde Roskilde-plakat ude, kan man gå og småspekulere over den endelige tidsplan – især over, hvem der mon skal betræde den legendariske Orange Scene. Visse af navnene er allerede fastlagt, men med hele plakaten ude, kan man gætte sig til resten. Eller i hvert fald prøve.

Dagens pakke har budt på to nye bekræftede Orange-navne i form af Janelle Monáe og Bikstok, og i forhold til antallet af Orange-navne, så skyder vi i år på 14 i alt.

Onsdag starter musikken først kl. 17.00, så der er der kun tid til tre Orange-koncerter. Torsdag og fredag har begge typisk fire Orange-koncerter, så det satser vi på fortsætter. Det har også længe været kutyme om lørdagen, men efter som den sidste Orange-koncert lørdag er begyndt at starte tidligere og tidligere, er det nok bedst med kun tre Orange-koncerter på den afsluttende dag. Det prøvede festivalen af sidste år, og det fungerede rigtig godt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Onsdag – 3. juli

Onsdag er der allerede annonceret tre Orange-navne, og dermed er det hele altså på plads. Silvana Imam åbner Orange Scene med et stort opsat gæsteshow, og dernæst står den på Bob Dylan og Cardi B.

Det virker usandsynligt, at Roskilde sætter to hiphopnavne lige efter hinanden, så formentlig spiller Bob Dylan With His Band en aftenkoncert som dagens anden Orange-optræden. Med tre koncerter bliver den afsluttende koncert jo nok også først relativt sent på aftenen/natten, og der virker en rowdy hiphopfest fra altid karismatiske Cardi B som en oplagt måde at slutte festivaldagen af på.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Torsdag – 4. juli

Torsdag har vi to bekræftede Orange-navne i form af Travis Scott og .

Ligesom med Cardi B er Travis Scotts moshpit-klare hiphop perfekt til en vidunderligt kaotisk nattekoncert som dagens afslutning. Mø kunne oplagt give den næstsidste koncert – den plads fungerede perfekt for hende i 2016.

Så er der to pladser, der mangler at blive fyldt ud. En ud på eftermiddagen og en tidligt på aftenen.

Den mest sandsynlige kandidat til at indtage Orange Scene som den første er nok brasilianske Jorge Ben Jor. Han er en erfaren herre, der vil kunne bringe glade solskinsvibes til Dyrskuepladsen, meget i tråd med hvordan Pablo Moses, Seun Kuti og Barrington Levy de seneste år har gjort det, når de har betrådt Orange.

Det er dog sværere at finde et ideelt navn til at spille omkring kl. 19.00. Robert Plant er en mulighed, men den gamle Led Zeppelin-sanger gør sig nok bedst på Arena – præcis som den tidligere Talking Heads-frontmand David Byrne gjorde sidste år.

Brockhampton er en anden mulighed. Arena virker naturligvis mest oplagt, men med så mange rappere, som crewet nu engang består af, ville den unge hiphopgruppe sikkert godt kunne fylde Orange Scene ud. Og de har sikkert nok fans, der vil møde talstærkt op.

Det er dog svært at finde et sidste navn, der virkelig skriger Orange. Man kunne håbe, at der var et sidste Orange-navn eller to i pakken, når tidsplanen kommer om en måneds tid – det har vi set før med Nas i 2017 og House of Pain i 2016.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fredag – 5. juli

Fredag er en lidt hård nød at knække. Vi har kun fået bekræftet Bring Me the Horizon og Robyn, og svenskeren er endvidere blevet bekræftet til en nattekoncert. Bring Me the Horizon ville give rigtig god mening omkring kl. 19.00.

Mellem disse to ville Vampire Weekend klart være det mest oplagte af de ind til videre annoncerede. Spørgsmålet er bare, om de ikke passer bedre til Arena, hvor de også spillede i 2010? De har trods alt været ude af folks bevidsthed i ret mange år.

Det er dog svært at tænke på andre, der kan få puslespillet til at gå op. Underworld kunne til nøds gå an, men deres koncertformat kræver en nattetid, og den har Robyn jo hapset. Og i nærmest endnu højere grad gælder det, at de ville passe bedst til Arena.

Og så er der åbningskoncerten den dag. Hugo Helmig er muligvis populær nok, men har han materiale nok? Jungle kunne også gå an, men til trods for, at ‘For Ever’ er et knaldgodt album, synes hypen omkring dem lidt at være dalet. Måske kunne det være, at Roskilde hiver et Orange-navn op af hatten, når tidsplanen kommer – ligesom vi tror, de måske gør torsdag.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lørdag – 6. juli

Med The Cure, Janelle Monáe og Bikstok har vi tre Orange-navne bekræftet til lørdag, og dermed burde planen være nogenlunde gennemskuelig.

The Cure skal spille en maratonkoncert på omkring tre timer, så det virker fornuftigt, at de måske starter allerede kl. 22.00. Så ville Janelle Monáe nok passende spille omkring kl. 19.00, mens Bikstok skyder lørdagsløjerne i gang ved 15-16-tiden.

Skulle Roskilde Festival finde plads til et fjerde Orange-navn lørdag, hedder mulighederne i øjeblikket Scarlet Pleasure og Noel Gallagher.

Læs også: Roskilde-plakaten vinder på x-faktor – og ikke den slags, man finder i talentshows

Læs også: Roskilde Festival: Årets hiphopprogram har præcis det, der manglede i 2018

Læs også: Roskilde Festival afslører det fulde program – 56 nye navne på plakaten

Læs også: Roskilde Festival: Her er de 10 største scoops i dagens musikpakke

Læs også: Roskilde Festival: Se dagsplanen for årets program

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af