Her er årets bedst tjenende hiphopartister – mentoren må se sig slået af lærlingen

Her er årets bedst tjenende hiphopartister – mentoren må se sig slået af lærlingen
Kanye West og Jay Z. (Foto: Jamie McCarthy/Getty Images)

Magasinet Forbes har udgivet deres årlige liste over verdens bedst tjenende artister inden for hiphop over det forgangne år. På sidste års liste lykkedes det Jay-Z at slå Diddy, der ellers har domineret listen i mange år, af pinden, men blot et år efter må Jay se sig henvist til 2. pladsen.

Det er mentoren Jay-Z’s tidligere protegé og hyppige samarbejdspartner, Kanye West, der springer fra sidste års 10. plads og helt til den øverste placering. Kanye topper listen med en svimlende indtjening på hele 150 millioner dollars, mens Jay-Z følger efter med ‘kun’ 81 millioner dollars. Drake fuldender årets top-3 med sine 75 millioner, men der er altså ingen, der kommer i nærheden af Kanye, hvis imponerende indtjening primært stammer fra hans succesfulde Yeezy-samarbejde med Adidas.

Lidt længere nede på listen finder man navne som Travis Scott, Childish Gambino og ikke mindst de eneste to kvindelige repræsentanter på listen i form af Nicki Minaj på 12. pladsen og, lige derunder, Cardi B, der med sine 28 millioner og 26 år er listens yngste artist.

Cardi har dog sået tvivl om tallene, da hun i går tweetede: »Hvor får Forbes de her tal fra, for de er helt væk?«. Hvorvidt det betyder, at Cardi har tjent mere eller mindre end de 28 millioner, er dog ikke til at vide.

Listen er baseret på data indsamlet fra juni sidste år og frem til juni i år, og tallene er sammensat ud fra estimerede turnéindtjeninger, streaming- og pladesalg, merchandise samt alle de øvrige forretninger og projekter, kunstnerne måtte have kørende på sidelinjen.

Verdens bedst tjenende hiphop-artister – 2019
1. Kanye West – 150 millioner dollars
2. Jay-Z – 81 milioner dollars
3. Drake – 75 millioner dollars
4. Diddy – 70 millioner dollars
5. Travis Scott – 58 millioner dollars
6. Eminem – 50 millioner dollars
7. DJ Khaled – 40 millioner dollars
8. Kendrick Lamar – 38,5 dollars
9. Migos – 36 millioner dollars
10. Childish Gambino – 35 millioner dollars
11. J. Cole – 31 millioner dollars
12. Nicki Minaj – 29 millioner dollars
13. Cardi B – 28 millioner dollars
14. Swizz Beatz – 23 millioner dollars
15. Meek Mill – 21 millioner dollars
16. Birdman – 20 millioner dollars
17. Future – 19,5 millioner dollars
18. Nas – 19 millioner dollars
19. Wiz Khalifa – 18,5 millioner dollars
20. Pitbull – 18 millioner dollars

Læs også: Taylor Swift udleverer Kanye West i nyt interview – antyder at han afslørede Drakes søn

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af