Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Nick Cave, storladne Pusha-T og benhård dansk rap

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Nick Cave, storladne Pusha-T og benhård dansk rap
Pusha-T. (Foto: Craig Barritt/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Nick Cave & the Bad Seeds ‘Bright Horses’

Nick Caves nye album, ‘Ghosteen’ er den australske sangsmeds hidtil sørgeligste værk – og det er ikke fordi, hans imponerende bagkatalog ikke er rigt på modkandidater. Et af de smukkeste numre er ‘Bright Horses’, der lader til at referere til Nicks afdøde søn, Arthur. Arthurs skygge placerer sig over hele dobbeltalbummet, der i det hele taget er en mesterlig skive fra start til slut.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. King Princess ‘Hit the Back’

King Princess’ nye single starter som en følsom ballade, men hurtigt udvikler den sig til en dansevenlig popbasker. Den spirende popsanger har på de sociale medier kaldt sangen for »et anthem for alle verdens bottoms«, og den vil være at finde på hendes majestætisk betitlede debutalbum ‘Cheap Queen’, der udkommer 25. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Peter Sommer ‘Vi der valgte mælkevejen’

Der er noget helt specielt, der sker, når en rocksang med succes formår at være både højenergisk og følsom – som om verden suser forbi så hurtigt, at fortælleren ikke helt kan begribe det. Sådan et nummer er ‘Vi der valgte mælkevejen’, der efter alt at dømme vil være at finde på Peter Sommers kommende album.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Pusha-T ‘Puppets (Succession Remix)’

Titelmelodien til HBO-dramaet ‘Succession’ har fået et hiphop-makeover. Allerede i tirsdags fik vi en smagsprøve på Pusha-T’s remix, der er udviklet i samarbejde med temasangens komponist, Nicholas Britell, der da også personligt udvalgte Pusha til opgaven. Deres samarbejde er storladent og medrivende, og det er gjort med milevidt mere klasse end en vis anden hiphopveterans fjollede forsøg på at udføre et lignende stunt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Tessa ‘Ben’

Årets nok mest hypede nye danske rapper fortsætter med sin vittige punchline-rap, der er både lyrisk, klar i mælet og flabet – en stilart, der virkelig er oppe i tiden. Hun opfinder på dette nummer begrebet »ben« (kort for ‘benhård’), og det bliver spændende at se, om det er et stykke slang, der hænger ved. Det sætter sig i hvert fald i hjernen, når det får akkompagnement af sangens Scott Storch-kanaliserende klubbeat.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. City Girls ‘JT First Day Out’

JT udgør halvdelen af rapduoen City Girls, men hun har siddet i fængsel for identitetstyveri siden juli 2018. Dermed har hun altså ikke kunne nyde meget af gruppens succes, der ellers har blomstret, mens hun har siddet inde, blandt andet grundet samarbejder med Drake og Cardi B. Nu er hun dog løsladt, og som enhver rapper med respekt for sig selv er første punkt på dagsordenen at skrive et nummer, hvor man reflekterer over sin fængselstid. Dermed viser hun også en lidt mere dyster side af City Girls, som vi ikke helt er vant til, omend hun stadig gør plads til en håndfuld vittige punchlines.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. FKA Twigs ‘Home With You’

FKA Twigs’ blanding af artpop og r’n’b har konsekvent imponeret os på tværs af singlerne fra hendes kommende album, ‘Magdalene’, der udkommer 8. november. Den nyeste sang er muligvis det stærkeste af dem hidtil. Det er ubekvemt og lettere psykedelisk i starten, men halvvejs igennem sænker Twigs sine parader og bliver kortvarigt helt sårbar. Ligesom med forgængerne får vi en overdådig musikvideo med i købet, der denne gang er instrueret af Twigs selv.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. When Saints Go Machine ‘MVL’

8. november får vi et nyt album fra When Saints Go Machine, og med sit hektiske IDM-beat, der lader til at have nogle footwork-elementer, gør den nye single ‘MVL’ os meget spændte. De elektroniske lydflader er i konstant bevægelse på dette vovede nummer – og hvis det er sådan, en single lyder, kan vi slet ikke vente med at finde ud af, hvor abstrakt deres retning bliver på albummets deep cuts.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Homeboy Sandman feat. Quelle Chris & Your Old Droog ‘Lookout’

Tre af de mest spændende amerikanske undergrundsrappere har slået sig sammen om dette abstrakte, syrede nummer, hvor deres sarkastiske levering står i skarp kontrast til det boblende, legesyge beat. De tre vittige lyrikere passer perfekt sammen på dette track, der vil være at finde på Homeboy Sandman-albummet ‘Dusty’, når det lander 18. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Caribou ‘Home’

Caribou er tilbage! Eller, det vil sige, Dan Snaith, som han egentlig hedder, har egentlig udgivet musik rimelig jævnligt de seneste par år, men den sjælfulde ‘Home’ er den elektroniske producers første sang under navnet Caribou siden 2014. Det smukke, farverige nummer sampler soulsangeren Gloria Barnes’ sang af samme navn. Snaith har med dette nummer også annonceret en turné, der til sommer fører ham forbi Europa. Der er ingen danske datoer endnu, men en festivaloptræden virker ikke usandsynlig.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af