Ude nu: Her er ugens fem vigtigste nye album

Hver fredag guider vi til de mest spændende udgivelser fra musikkens verden – denne uge med blandt andre Nick Cave, Angel Olsen og Danny Brown.
Ude nu: Her er ugens fem vigtigste nye album
Nick Cave i Royal Arena. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Nick Cave and the Bad Seeds ‘Ghosteen’

I sidste uge annoncerede Nick Cave sit 17. album sammen med sine trofaste Bad Seeds via Q&A-siden ‘The Red Hand Files’, ledsaget af coverart og en fuld trackliste. Vi har endnu ikke hørt nogle numre fra albummet op til udgivelsen, men dets titel indikerer, at Cave og hans musik ganske forståeligt fortsat er påvirket af hans 15-årige søns tragiske dødsulykke tilbage i 2015.

Hør albummet via Spotify HER og Apple Music HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Angel Olsen ‘All Mirrors’

Den amerikanske indierocker har tidligere hængt uløseligt sammen med sin trofaste guitar, men på titelsangen til albummet ‘All Mirrors’ lød det som om, hun var i færd med at udforske en mere svævende og synthladet retning, som det bliver spændende at høre udfoldet yderligere. Olsen er i hvert fald til dels forsat af den vej på det seneste udspil ‘Lark’, hvor guitaren dog gør comeback i ledtog med voldsomme dystopiske strygerdissonanser.

Hør albummet via Spotify HER og Apple Music HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Danny Brown ‘Uknowwhatimsayin¿’

Danny Brown er kendt for sin maniske og højstemte rapstil, som han tidligere har anvendt til at formidle ængstelige og destruktive følelser på album som eksempelvis ‘Atrocity Exhibition’ fra 2016. Men nu lader det til, at Brown har accepteret livets uundgåelige modgang, når han med et ironisk glimt af optimisme i øjet rapper »Ain’t no next life / so now I’m tryin’ to live my best life« på den seneste singleforløber ‘Best Life’.

Læs vores anmeldelse af albummet HER.

Hør albummet via Spotify HER og Apple Music HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Fribytterdrømme ‘Skin’

‘Skin’ bliver det tredje album fra Svendborg-gruppen, der senest høstede roser for deres psychrockede 80’er-tendenser på 2017’s ‘Superego’. Som forløber til albummet har vi fået det mere rendyrkede poptrack ‘Det skinnende’, hvor glitrende retrosynths og catchy guitarfigurer skinner om kap med forsanger Lau Ingemann Pedersens veloplagte parløb med gæsten Lydmor.

Hør albummet via Spotify HER og Apple Music HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Chromatics ‘Closer to Grey’

Chromatics har altid være omringet af en vis mystik, og det lavede de altså ikke om på, da de tidligere på ugen udgav deres første album i syv år uden meget varsel, selv om vi alle troede, næste udspil fra gruppen ville blive det sagnomspundne album ‘Dear Tommy’, som de har teaset siden 2015.

Hør albummet via Spotify HER og Apple Music HER.

Hør også:
Diiv ‘Deceiver’
Lola ‘Look at Us Now’
Wilco ‘Ode to Joy’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af