K-phax udgiver Juice WRLD-hyldesten ‘I Don’t Understand’: »Det har virkelig ramt mig«

K-phax udgiver Juice WRLD-hyldesten ‘I Don’t Understand’: »Det har virkelig ramt mig«
K-phax. (Foto: Navid Shaterabadi)

Da det i søndags kom frem, at Juice WRLD var død, var den danske rapper K-phax en af de første til at sende en afskedshilsen til den amerikanske artist. »Din musik har berørt så mange, inklusive mig selv«, skrev Keith Birongo, som han hedder rigtigt, på Instagram.

Selv om Juice WRLD kun akkurat nåede at blive 21 år, har hans musik altså nået at sætte spor hele vejen til den danske hiphopscene. Det bliver i endnu højere grad tydeligt nu, hvor K-phax har udgivet en hyldest til den døde amerikanske kunstner i form af sangen ‘I Don’t Understand’.

»Jeg vidste godt, at han havde et problem med stoffer, men jeg tænkte ikke, det kunne være så slemt«, fortæller K-phax, da jeg fanger ham på telefonen.

»Jeg havde lige lavet beatet til den her sang, da nyheden om Juice WRLD kom. Det virkede helt surrealistisk. Det bedste jeg kunne gøre, var at prøve at udtrykke mig gennem musik – og lave en sang ud af det. Også for at det ikke bare bliver et hashtag, og så er det glemt en uge efter. Jeg ville lave noget, der altid er der«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

K-phax fortæller også, at han i forvejen var chokeret, efter at rapperne Lil Peep og XXXTentacion også døde unge i henholdsvis 2017 og 2018.

»De er alle døde inden for to år. Det er skræmmende. Det virker nærmest som om, der er nogle folk omkring dem, der ikke passer på dem, som de burde. Når jeg læser, at der er fundet 32 kilo marihuana på Juice WRLD’s fly, der åbenbart var hans venners, så siger det lidt om de mennesker, der var omkring ham«.

Hvordan har du det ellers nu her et par dage efter, at nyheden kom frem?
»Det har virkelig ramt mig. Han var en af de artister, jeg fandt, da han havde 40.000 følgere på Instagram. Dengang skrev jeg til hans manager, at Juice WRLD ville vinde en Grammy en dag. Siden så jeg ham blive så stor, og så bliver han taget fra én. Det er sådan, det føles«.

Hvor kom ideen til at lave en sang fra?
»En af grundene til, at jeg ville ud med den her sang, er også, at der er så mange K-phax-fans, der er Juice WRLD-fans. De skriver allesammen til mig på Instagram og er virkelig nede. Så jeg ville prøve at komme ud med noget, der kunne hjælpe. Eller bare gøre et eller andet«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

View this post on Instagram

 

RIP @juicewrld999 your music har touched so many people including myself. A true legend ❤?

A post shared by poppunkprince (@kphax) on

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af