Eminem i åbent brev til sine kritikere: »Disse bars er kun tiltænkt de skarpeste knive i skuffen«

Eminem i åbent brev til sine kritikere: »Disse bars er kun tiltænkt de skarpeste knive i skuffen«
Eminem.

Blot en uge efter Eminem overraskende smed albummet ‘Music To Be Murdered By’, er han nu ude for at forsvare sine kunstneriske valg.

I et åbent brev på Instagram adresserer rapperen den kritik, han har mødt oven på den kontroversielle udgivelse, der blandt andet kommer ind Ariana Grandes Manchester-koncert, hvor 22 blev dræbt af et bombeangreb, mens hans chokerende musikvideo til ‘Darkness’ gengiver Stephen Paddocks masseskyderi i Las Vegas i 2017.

I brevet tiltaler Eminem sine krænkede lyttere »blide lyttere«, og dem han refererer til, er blandt andre Machesters borgmester, der har udtalt, at Eminems Ariana Grande punchline var »unødvendigt sårende og dybt respektløst«.

I brevet skriver Eminem: »I disse tiders vidunderlige verden er mord blevet så almindelige, at vi som samfund er både besat og fascineret af dem. Jeg tænkte, hvorfor ikke gøre en sport ud af det og dræbe over beats?«, hvorefter han uddyber sine blodige valg:

»Albummet er ikke lavet for de sarte. Hvis du nemt bliver stødt eller foruroliget af blodigt mord, så er det her måske ikke for dig. Der er blevet truffet visse valg for at chokere bevidstheden, hvilket kan føre til positive handlinger«, skriver Eminem forsvarende.

Og overforklaringen af mord som tema fortsætter i sidste afsnit, hvor Eminem slutter af med et svirp: »Disse bars er kun tiltænkt de skarpeste knive i skuffen. Må ofrene af mit album hvile i fred. Til alle jer andre, venligst lyt lidt grundigere efter næste gang. God aften!«.

Eminems brev fortsætter i samme spor som albummet med dobbeltbetydninger og sammenligninger mellem det at rappe og det at dræbe – et foretagende, han aldrig helt kommer i mål med, som vi skrev tidligere på ugen, da vi gik i dybden med teksten på ‘Darkness’ for at finde ud af, hvor rapperen vil hen med sammenligningerne med mord, udover den åbenlyse provokation.

Det er ikke første gang, Eminem er ude og forsvare sin musik, efter det har modtaget kritik. I eftermælet på albummet ‘Kamikaze’, trykte han en annonce, hvor han også fik sagt spydigt tak til anmelderne for deres støtte.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af