Tre tanker om Justin Biebers kalorielette ‘Yummy’

2020 bliver et yderst begivenhedsrigt år for Justin Bieber, der har annonceret både dokumentarserie, turné og et album. I fredags fik vi så den tilbagelænede 'Yummy' at høre – her er tre tanker om popstjernens første solosingle i mere end fire år.
Tre tanker om Justin Biebers kalorielette ‘Yummy’
Justin Bieber.

1. R&Bieber er ikke det mest spændende i verden

Til de (meget få), der måtte være i tvivl: R&Bieber er en sammentrækning af Justin Biebers navn og r’n’b. En ’genre’, som popstjernen selv har opfundet. ’Genre’ i anførselstegn, for det er jo i grunden bare Justin Bieber, der laver r’n’b-musik.

R&Bieber-ordet så dagens lys på Biebers Instagram tilbage i oktober 2019, og i opfindelsen lå der et eller andet sted noget implicit i, at en ny genrebetegnelse måtte betyde noget musikalsk nybrud af en art. At Bieber ville skille r’n’b-genren ad og samle den på sine egne præmisser.

Det er ikke tilfældet, og ’Yummy’ minder om rigtig meget andet derude. Som mange musikmedier har pointeret over weekenden, lyder den ganske enkelt af 2018 og 2019 – og ikke som fremtiden. Hvilket man jo kunne have håbet på. Specielt set i lyset af, hvordan Bieber med de tropiske (og stadig yderst potente) ’Purpose’-singler ’What Do You Mean?’ og ’Sorry’ skabte skole for popmusikken flere år efter – på godt og ondt.

’Yummy’ er en tilbagelænet r’n’b-sang med trap-trommer og luftige synthskyer, lavet i samarbejde med producere og sangskrivere Kid Culture, Sasha Sirota og Jason ‘Poo Bear’ Boyd. Det er godt håndværk på sådan et helt basalt plan, ingen tvivl om det, men spændende eller nyskabende, det er det ikke.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
View this post on Instagram

…………….???

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on

2. Men altså… Det der omkvæd sætter sig godt nok fast

Med alt ovenstående in mente må man stadig bukke sig i støvet for ’Yummy’s omkvæd.

»Yeah, you got that yummy-yum / that yummy-yum, that yummy-yummy« er sexsnak på et sprogligt niveau, der hører hjemme i Gurli Gris, men det sætter sig fast. Sådan rigtig fast. Som et stykke tyggegummi under skoen, som du bare ikke kan slippe af med, lige meget hvor hårdt du skraber din sko mod asfalten.

Jeg har taget mig selv i at nynne ’Yummy’s omkvæd i hovedet et hav af gange over weekenden. Og selv om jeg altid holder op, så snart det går op for mig, så må man tage hatten af for en omkvædsmelodi, der fungerer på så underbevidst et plan.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Hvorfor er teksten så banal?

Ja ja, meget popmusik er overfladisk. Den umiddelbare nydelse er en del af genrens dna, og det banale er ikke som udgangspunkt en negativ faktor, når det kommer til popmusik.

Men ’Yummy’ er exceptionelt flygtig. Her er intet reelt tema eller budskab – ud over, at sangen selvfølgelig er en hyldest til hustruen, Hailey Bieber.

Grunden til, at jeg overhovedet bringer det op, er, at Justin Bieber i løbet af 2019 har været virkelig god til at dele ud af sig selv.

Han talte frit fra leveren i et stort interview og skrev om sine problemer og livet som barnestjerne i et langt og åbenhjertigt Instagram-brev.

I sådan nogle øjeblikke blev Bieber helt vildt interessant. For der er ingen andre, der har haft en karriere som ham – han er gået fra teen-idol til skandaleramt klodsmajor til en mand, som nu er gift og prøver livet som voksen popstjerne.

Lad os nu få noget af den historie ind i musikken! Der var bestemt noget af det på spil på ’Purpose’-albummet, og det er en mulighed, at Bieber ikke gider snakke om den slags i sin musik længere. Nu er han blevet gift, han er et bedre sted, og sådan er det.

Men han skal passe på, at han ikke laver en Chance the Rapper – for det er ingen, der gider lytte til et helt album om, hvor yummy-yum Hailey Bieber er.

Jeg har det lidt ligesom med Sam Mendes’ nye krigsfilm ’1917’, jeg var inde og se i weekenden: Den var ekstremt flot, skuespillet var gribende, håndværket ekstraordinært – men jeg synes, der var for lidt kød på historien.

Så ligegyldigt, hvor godt Justin Bieber synger den, hvor vanedannende omkvædet er, og hvor mange pomfritter de spiser i musikvideoen, så føles ’Yummy’ i sidste ende for kalorielet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af