Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – danske talenter, imødeset comeback og suveræn pop

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.

1. Zar Paulo ‘Stop Believing’

Zar Paulos dansksprogede new wave skildrer her en generation, hvis situation synes så håbløs, at troen let kan gå tabt. Ganske genialt twister de omkvædet på Journey-klassikeren ‘Don’t Stop Believing’, så generationsnihilismen bliver formidlet, alt imens versene er en opsang til at tro på, at det bliver bedre i morgen.

2. Ghazal ‘Wedding Song’

Ghazal er et nyt artpop-projekt fra dansk-iranske Melodi Soltani, og på debutsinglen har hun nogle nævneværdige mellemøstlige indflydelser med i form af blandt andet persisk slagtøj og en dabke-klingende synthesizer.

3. Jamie xx ‘Idontknow’

Groovet, teksturerne og trommemaskinernes heftige rytmer er i fokus på ‘Idontknow’, første solonummer fra produceren siden det mageløse 2015-album ‘In Colour’. Oven på både dette og sidste uges vilde Headie One-collab håber vi, at der kommer lidt fut i solokarrieren igen.

4. RMR ‘Dealer’

RMR tiltrak sig øjeblikkeligt opmærksomhed for den ømme, countryklingende debutballade ‘Rascal’, og med den mere emorap-orienterede ‘Dealer’ viser han, at han har format til at være mere end blot en døgnflue. Hvis han fortsætter dette niveau, har vi muligvis at gøre med et af årets helt store nye stjerner.

5. Trader ‘Ghost Town’

Danskernes skramlede, slowcore-kanaliserende indierocklyd illustrerer flot denne sangs lyriske tematikker om at acceptere mørket, der uundgåeligt er en del af verden. Nummeret er første single fra gruppens debutalbum ‘Social Life’, der udkommer 29. maj.

6. 100 Gecs feat. Dorian Electra ‘Gec 2 Ü (Remix)’

Der er massiv hype omkring 100 Gecs’ kommende remixalbum ‘1000 Gecs & the Tree of Clues’, ikke mindst fordi mange prominente kunstnere er på gæstelisten. Denne gang har det transmaskuline queer-ikon Dorian Electra kigget forbi, og deres bidrag gør om muligt remixudgaven af ‘Gec 2 Ü’ endnu mere vanvittig end det oprindelige electropop-monstrum.

7. Rina Sawayama ‘Bad Friend’

Rina Sawayama har netop udgivet debutalbummet ‘Sawayama’, hvor hun rekontekstualiserer 00’ernes mainstreampop. Kort inden da udgav hun singlen ‘Bad Friend’, hvor hun reflekterer over at skamme sig over sin rolle i et venskab.

8. K-Phax ‘Ballin’

Prøv at sidde stille til det dansable Rob & Jenne-producerede guitarbeat på K-Phax’ ‘Ballin’ – det er fandeme svært.

9. Fiona Apple ‘Under the Table’

Efter otte års tavshed er Fiona Apples virtuose progpop endelig tilbage i form af albummet ‘Fetch the Bolt Cutters’, der allerede har modtaget store roser rundt omkring på internettet. Et højdepunkt fra den imødesete udgivelse er dette vidunderlige track, der balancerer eminent mellem at være kaotisk og afklaret.

10. DaBaby feat. Roddy Rich ‘Rockstar’

DaBaby har stadig fuld fart på og ingen planer om at skrue ned for sine udgivelser. Alligevel er meget af det af imponerende høj kvalitet, blandt andet dette følsomme, indadskuende Roddy Rich-collab fra hans nye album, ‘Blame it on Baby’, der netop er udkommet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af