Kendall Jenner betaler over en halv million kr. tilbage af sin Fyre Festival-løn

Kendall Jenner betaler over en halv million kr. tilbage af sin Fyre Festival-løn
Kendall Jenner. (Foto: Gareth Cattermole/Getty Images)

Fyre Festival lovede at levere en luksusfestival uden lige, men endte som bekendt med at blive en gigantisk katastrofe, der mere lignede en krigszone. Eventet blev et af 2017’s største historier og memes, og der er siden også lavet en skræmmende surrealistisk dokumentar, der indkapsler galskaben.

Det her gigantiske svindelnummer af en festival blev på en måde den perfekte metafor for Instagram culture gone wrong. Og en af årsagerne til det var, at nogle af verdens mest populære influencers havde medvirket til at sælge festivalen som et event for de lækreste og rigeste. For en klækkelig sum, selvfølgelig.

En af de bedst betalte influencers var Kendall Jenner, der modtog hele 275.000 dollar for sin rolle i PR-maskineriet. Hun har nu indvilliget i at betale 90.000 dollar (612.000 danske kr.) af summen tilbage til festivalens kreditorer.

Tilbagebetalingen kommer i kølvandet på søgsmål mod de Instagram-modeller og artister, der var med til at promovere Fyre Festival. Dermed er Kendall Jenners tilbagebetaling også et slag mod den skjulte markedsføring på Instagram – modellen havde nemlig ikke skrevet, at hendes promovering af festivalen var betalt.

Selve manden bag Fyre Festival, Billy McFarland, sidder derimod fortsat i fængsel. Han har netop søgt om at blive løsladt på grund af coronavirus. Hans partner, rapperen Ja Rule, klarede dog frisag. Han har siden både flirtet med tanken om en ny Fyre Festival og udgivet en virkelig dårlig sang, der hedder ‘Fyre’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af