Lana Del Rey fortsætter: »Når jeg poledanser, kalder de mig luder. Når FKA Twigs gør det, er det kunst«

Lana Del Rey fortsætter: »Når jeg poledanser, kalder de mig luder. Når FKA Twigs gør det, er det kunst«
Lana Del Rey. (Foto: Pamela Cochrane)

Lana Del Rey fik en masse ballade i slutningen af sidste uge, da hun annoncerede nyt album med et opslag, der sammenlignede modtagelsen af hendes musik med andre artister som Doja Cat, Nicki Minaj og Cardi B.

Ifølge Lana Del Rey bliver hun udsat for urimeligt hård kritik i forhold til sine musikalske kolleger. Men det, som internetoffentligheden bed mærke i, var, at hun havde peget på en række ikke-hvide artister og omtalt dem på en måde, der kunne virke nedladende.

Den historie kørte så hele weekenden, blandt andet takket være en række opfølgende kommentarer fra Del Rey – inklusive et post med titlen »fuck off«. Men det er langt fra slut endnu. For nu har hun publiceret en over seks minutter lang video på Instagram, der antageligvis er skabt for at afklare situationen, men uden tvivl bare kommer til at gøre alt meget værre igen.

For videoen gentager de fleste af de (noget uoverskuelige) pointer fra det oprindelige opslag. Del Rey fremhæver, at der er brug for »skrøbelighed i den feministiske bevægelse«, og så gentager hun, at hun ikke er racist.

»Det er en super syg kultur, der prøver at forvandle mit forsvar for skrøbelighed til en racekrig«, siger hun blandt andet. Et andet sted siger hun med dryppende sarkasme: »Sorry, at jeg ikke tilføjede en hvid artist til listen af kvinder, jeg beundrer«.

Derudover understreger Lana Del Rey endnu engang, at hun føler sig urimelig hårdt behandlet i forhold til andre kvindelige kunstnere. »Når jeg poledanser, kalder de mig en luder, men når Twigs (FKA Twigs, red.) gør det, er det kunst«, siger hun.

Andre steder i videoen siger Lana Del Rey, at hun altså har sunget om at danse for penge gennem hele karrieren, og så giver hun denne dedikation: »Til alle jer kvinder derude, der er som mig: Gode piger med gode intentioner, der bliver bollet i røven af kulturen konstant, bare fordi I siger, hvad I virkelig mener. Jeg er med jer. Jeg føler med jer. Og jeg ved, I føler med mig«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af