Har Jay-Z virkelig prøvet at sabotere Nas’ udgivelser over en periode på 20 år?

Har Jay-Z virkelig prøvet at sabotere Nas’ udgivelser over en periode på 20 år?

Den 21. august udgav Nas sit 13. studiealbum ’King’s Disease’, og samtidig kom der en til dels overraskende Jay-Z-udgivelse i form af samarbejdet med Pharrell Williams på singlen ’Entrepreneur’. Tilfældigt? Ja, det er spørgsmålet.

Et mønster har nemlig vist sig (og er især blevet påpeget og lavet sjov med på internettet): Nemlig at Jay-Z har haft en lettere tendens til at udgive projekter oven i eller lige i hælene på Nas. 

De sammenfaldende udgivelser skulle ifølge konspirationsteorier være resultatet af en længerevarende beef mellem de to hiphoplegender, der kan føres helt tilbage til 2001 og de klassiske diss-tracks ‘Takeover’ and ‘Ether’.

De to har op gennem 00’erne haft flere udgivelser, der har clashet i forbindelse med udgivelsesdato – for eksempel Nas’ ‘Stillmatic’ og Jay-Z’s MTV Unplugged-album, der begge udkom 18. december 2001. Og det er altså også sket de seneste år.

Her er lidt eksempler.

Tilbage i 2018 udkom ’Everything is Love’ af The Carters (Jay-Z og Beyoncé) under deres verdensomspændende ’On the Run II’-turné. Albummet blev surprise-udgivet blot en enkelt dag efter, Nas havde udgivet sit Kanye West-producerede comeback–album ’Nasir’.

Det efterfølgende år udkom Nas’ ’The Lost Tapes 2’, som var en kompilation af numre, som ikke var til at finde på den originale 2002-udgivelse. Selvsamme dag fik vi soundtracket til genindspilingen af ‘The Lion King’, kurateret af Queen B med husbonden Jay på sidelinjen.

Konspirationsteorierne er kommet så langt, at Nas i denne uge blev spurgt ind til dem i et interview med The Breakfast Club.

»Jeg tror, at der måske er en energi, som vi begge har, hvor vi måske har lyst til at arbejde omkring samme tid«, lyder Nas’ forklaring i interviewet.

»Det er tilfældigheder«, siger Nas: »Jay ved bedre«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af